Önskelista

På lördag 27/6 blir det barnkalas hos oss eftersom Christian fyllde 3 år i lördags. Jag har funderat lite på vad han önskar sig, hittills har jag bara nämt kreativa saker till er som har frågat. Nu när solen tittar fram och värmer oss rejält så inser att jag uteleksaker står högst på önskelistan!
Nu har vi ganska mycket sånt förvisso, sandlådan är välfylld tex. Jag har ändå kommit på några spännande uppslag.

 


En fjärilsfångare/fjärilsmatare verkar spännande, till det behövs ju en fjärilshåv förstås. Förstoringsglas i trä, insektsburk, en fin drake. Det blåser som oftast här hos oss så en drake kan nog vara roligt.



En kryptunnel är alltid roligt liksom ett Pippi Långstrump tält. Pippi är ju den stora idolen för tillfället :-) Olika PicNic set från DanToy är alltid uppskattat, speciellt ifall det finns en korg till att bära sakerna i. Utan korg blir det ju svårt att få med sig alla tallrikar, glas och bestick. Just DanToy har bra storlekar på sina PicNic saker, det är trist om tex glasen/muggarna är så mini att dom knappt rymmer någon vätska.


En röd trä dockvagn från Micki, vi gillar trä leksaker, det håller! En grävskopa att sitta på till sandlådan. En hoppboll att träna balansen med. Blixten McQueen är ju fortfarande en stor idol, så allt som är Blixten inspirerat blir Christian så otroligt glad över. En STOR/HÖG rutschkana står högt på önskelistan, fast dom är ju så irriterande dyra. Smattrande gräsklippare och en skottkärra är något som saknas här på vår utsida.

     


Olika tillbehör till barnens kök är alltid välkommet! Träkastruller, trämat, träfrukter och trätårtor. Trämaten, träfrukterna och trätårtorna kan man dessutom dela, dom sitter ihop med kardborreband. Jättefina matleksaker tycker vi.



En brödrost från OBH Nordica eller en elvisp tror jag skulle uppskattas. Finns många andra redskap från OBH Nordica också.

Nu kommer vi till några kreativa och pedagogiska leksaker.


En rittavla från Fisher Price eller Colorkids. ABC-pussel från Micki eller ABC-klossar från Micki. Andra kreativa saker som blir omtyckta är pärlor med gummisnodd för att göra halsband, färger och färgpennor i alla former för att kunna måla och rita. Forma och skapa med lera uppskattas också. Olika Lottospel och Memoryspel är bra för utvecklingen också.

  

Den mjuka ABC-tavlan med fickor och mjuka djur ser ju helt bedårande fin ut! Liksom räknetavlan med avtagbara siffror.

Christians stora idol för tillfället är Pippi Långstrump, så Pippi inspirerade saker är så välkommet. Pippi DVD-filmer, Pippiböcker mm. Fast det ska vara Astrid Lindgrens original Pippi, inte den tecknade.

Christian har alltid gillat att läsa böcker, så böcker blir han glad över.



Böcker med Halvan är Christian så förtjust i, han läser dem ofta på dagis. Författarna heter Arne Norlin och Jonas Burman. Mamma Mu böcker tror jag skulle kunna bli populära också, författaren heter Sven Nordqvist. DVD filmer med Mulle Meck och I Drömmarnas trädgård är också välkomna liksom övriga Astrid Lindgren filmer och annat kul som barn gillar att titta på. Böcker finns det ju en hel uppsjö utav, jag har bara nämnt några exempel.

Till sist är det ju tanken som räknas, ni gäster är välkomna att ta med vad som helst, allra viktigast är ett glatt humör! Fortsätter vädret att vara så här varmt och härligt så plockas nog poolen fram till helgen också. Förrra året badade ju barnen på kalaset :-)

OBS! Alla bilderna är lånade.

Har ni underbara bloggläsare några bra present tips till en tre-åring?

Följ vår resa!

Missa inga inlägg!
Klicka på ikonen och följ min blogg!

Kommentarer
Postat av: annica

tycker det där verkar va perfekta pressenter till killen.



ha en underbar dag i solen.

kram

2009-06-23 @ 11:39:56
URL: http://annicaahlqvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-mail,(visas bara för mig)

Var finns du någonstans?

Skriv din kommentar:

Trackback

RSS 2.0