Tagna på bar gärning!!!

Allt som oftast så ligger barnens alla leksaker i en stor röra på golvet, nu vet jag varför! Barnen lägger sällan tillbaka någonting i hyllorna eftersom de vill ha något annat än leksaker på hyllorna, nämligen sig själva.
    
Vad får dom alla sina idéer ifrån??? Dom är ju alldeles för stora för att få plats båda två på hyllan samtidigt. Fast det är säkert världens bedrift för dem.

Märkligt väder!!!

Full storm, det har bara susat runt knutar, snöfall från sidan och solsken. Mardröm eller härligt? Mest otrevligt, speciellt med de kraftiga vindarna som letar sig igenom fasaden och gör att det blir kallt i huset.
    

Solsken och stadigt snöfall, det syns inte hur mycket det blåser, blåsten är svår att fånga på bilder. :-) Skulle ha fångat ljudet i en videofilm kanske?

Söttigt mellis!!!

När jag hämtade Christian på dagis idag så somnade Angelica i bilen, trött tjej.
Väl hemma så tyckte jag det kunde vara kul att baka chokladbollar med Christian, blir så mycket kladd med båda barnen.

Christian gillar verkligen att hjälpa till, dvs känna sig stor och göra som vi gör. En underbar liten kille! Innan smeten var helt ihopvispad så fick vi ta en paus. Angelica vaknade och ville bli hämtad naturligtvis. Snabbt ihop med smeten och över med skålen på bordet.
    

Christian gjorde sitt bästa för att få cocos på bollarna, Angelica smaskade mest på smeten. Christian åt också smet förstås och jag med. Det är ju smaskens. Härligt med lite "söttig" vardagslyx.

Full storm

Jag bara väntar på att huset ska blåsa omkull, snön blåser liksom från sidan.

Nånting som gärna får blåsa omkull är pilträdet, det står så illa till vid parkeringen. Den lilla busken, troligen en järnek får också gärna blåsa omkull.

Nåja, snart måste vi ut och tampas med vinden, Angelica får ju panik när det blåser, hon klarar knappt av att andas. Christian ska ju till dagis idag, ska bli spännande och se hur mycket vinden försöker greppa tag i bilen på vägen dit.

Starur

Alltså jag är så less på denna snö!!!
Jag borde kanske börja räkna starurar för att se när det verkligen blir VÅR utan snö???
Fast just starur är ju en gotländskt tidsbegrepp och där bor jag inte längre.

Någon därute i cyberspace som vet hur många starurar det varit på Gotland i år?


Molnen hänger tung och grå, blir det mer snö detta dygn måntro?

Varje gång snön börjar smälta här hos oss så får vi en gigantisk vattenpöl precis från parkeringen och in mot huset. Irriterande!

Skoj med pappa!

Idag så skulle Ronny iväg och handla efter lunchen, han tog med sig båda barnen och hoppades att Angelica skulle somna efter besöket i butiken.

Vad händer? Jo, när Ronny hämtar ut pengar i bankomaten så somnar Angelica, hon var ju suuuper trött.


Trött tjej!


Ronny valde då att ge Christian lite kvalitets tid tillsammans med pappa på egen hand, och vet ni vad? Jag tror dom två hade jätte roligt!

    
Dom matade massor av hungriga ankor!



Ronny lyckades även hitta en lekplats där bilen kunde stå nära eftersom Angelica sov i bilen.

     

Christians favvo, en HÖÖÖG rutschkana, gungande ser skoj ut, in och ut i huset. En spännande lekplats!

    

Köra bil, eller som Christian berättade för mig när de kom hem: "Snurra på blomma". Och så gunga lite. Vilken underbar pappa! Christian fick ju roa sig kungligt medan Angelica sov.

De åkte till butiken när Angelica hade vaknat.


Hemma igen. Angelica inviger stövlarna som jag köpte till henne igår.

En härlig dag har förflutit, nu är det snart läggdags för änglarna.


Klätter ställning 22/3

När pappa är med busar med barnen inomhus så brukar han alltid vara populär som klätterställning.


Dom tycker om sin pappa i alla fall!

Samspelta 22/3

Jag tror verkligen mer och mer att Christian och Angelica verkligen uppskattar varandra som lek kamrater.
    
Fast det är nog tur att det finns flera olika bilar att välja på!

Skönt väder 21/3

Igår så lyste solen så vi passade på att gå ut en sväng på förmiddagen, alldeles vårligt och ljuvligt!

   
Japp, vi bor i ett hus med vita knutar. Angelica älskar att gunga, Christian följer gärna lillasysters exempel. Christian fastnade flera gånger när han skulle åka rutschkana, hans favorit. Fast vår rutschkana är verkligen för liten för honom.

Inga fler sjudomsfall än så länge, tur det!


Veckans bästa dag!!! 20/3

Åtminstone så tror jag nog att barnen tycker att fredagen var helt suverän!!! Deras pappa kom ju hem någonting till dem...
Ett bord med två stolar, allting i barnvänligt format.
Christian nästan hoppade av glädje när han fick syn på vad pappa hade med sig hem.

        


Helt sanslöst uppskattat! Det är så härligt att se barnen så glada, man själv blir glad för att man tillfört dem något som de verkligen har användning för.

Klättrande busar 19/3

Min busar är helt galna här  hemma. I tid och otid så klättrar de upp på köksbordet....



Sitta på knä och hoppa sig fram på bordet... Galningar!!! Fast de verkar ha sååå roligt.

Torsdag 19/3

Jippie!!! Tjohoo!!!

Jag lyckades få fatt i alla fyra böckerna som jag spanade i förra lördagen, plus en bonus bok till Angelica.



Böckerna är super! Christian storgillar dem. Angelica däremot har inte hajat det där med böcker ännu, hon försöker mest att äta upp dem!

Bibblan 18/3

Väl inne på Biblioteket så vaknade en hungrig Angelica. Aha, picnic på bibblan. Undras hur poppis vi egentligen var???

         

Kolla mamma, min macka ÄR en bil, drrrr, drrr. I soffan skuttade tösen upp och ner, alldeles galen och säkert alldeles för högljudd.

När vi busat färdigt på bibblan och noterat några böcker till önskelistan så knallade vi iväg för att hämta Christian på dagis. Han går ju på dagis tis-tors kl 9-14.

Fika Onsdag 18/3

Idag skulle jag och Angelica på sångstund, men det var inställt!

Det hela resulterade i en mycket trevlig fika med Nadja och Enok. enok och Angelica busade på ganska bra, kul att se den ha så roligt tillsammans. Efter fikat knatade vi in på Sussilo, en butiker med tyger och sytillbehör. När vi var klara där så fick Enok åka på Nadjas rygg i deras fina Didymos Wellen Aqua och Angelica svingades upp på mín rygg i våran Ellevill Zara Purple. Lilla rackar ungen Angelica somnade på ryggen utan att ha ätit lunch! Suck. Inte mycket att göra, Nadja hjälpte mig att få ner trött-fia i vagnen.
Nadja och Enok åkte vidare och Angelica och jag knallade vidare för att hitta en solig plats.
Tack för denna dag, Nadja och Enok!

Angelica och jag hamnade på en bänk utanför kyrkan, härligt! Till slut kom dock kalla vindar och gjorde slut på mitt nöje, att bara sitta å slappa. Äsch då, det blev en tur till Biblioteket istället.

Måndag 16/3

En lugn hemma dag, barnen hade picnic i stort sett överallt på nedervåningen. Dom kan det där med att leka tillsammans ibland i alla fall.

    


Vad dom äter för mat, vet i katten! Dom verkar tycka att det är mumsigt i alla fall!

Tröttisar 15/3

Våra barn verkar vara goda vänner även när de sover.......



Så såg det ut i sängen på kvällen!
GULLUNGAR!!!

Söndags besök 15/3

Lekkamraten Amanda kom på besök idag tillsammans med sin mamma Erika. Barnen gjorde sitt bästa för att kör ikapp här inne med sparkbilarna Bärgarn och Blixten. Fast två bilar till tre barn? Näe, det blev orättvist. Jag gick ut och hämtade in en blå BobbyCar så fick de alla tre varsin BobbyCar.
Bärselarna till dockorna åkte på och av också, barnen hade skoj i alla fall!

    
Christian och Amanda.

Söndag 15/3

Idag invigde vi bärselarna som jag köpte på loppisen för ett tag sedan. Bärselar för dockor! Det roade barnen en god stund.

     


Angelica gör sitt bästa för att fösöka ge nappen till dockan. Christian han har docka i både bärsele och babylift! Leka med bondgården hör ju också till. Jo, mat måste alla ha också. Angelica i högsta hugg med kastrullen.
SÖTNOSAR!

Lördag 14/3

Veckan har ju bara rusat iväg och jag vet i katten vad vi egentligen sysslade med förra lördagen??? Hjärnsläpp. Som tur är har jag ett fotobevis.



När Angelica sov efter lunchen så fick Christian måla. Han blev mer förtjust när han fick en pensel, en av våra bästa matlagnings penslar. Kom därför underfunn med att vi behöver målarpenslar, får se när vi kommer ihåg att köpa det.

När Christian hade målat färdigt så gjorde jag en rulltårta, mums! Rulltårtan fick följa med oss hem till Raimo, en gammal vän till Ronny.
På vägen till Raimo så gick jag in på Coop i Rimbo för att köpa lite bananer och lite annat. Vad fick jag syn på där??? Jo, en serie med böcker till Christian. Böckerna handlade om Bokstäver, Siffror, Former och Färger. Precis sån som intresserar Christian just nu! Jag bara hoppades på att kunna få fatt i alla böckerna senare i veckan.

Vi hade trevligt hemma Raimo, min rulltårta verkade populär i alla fall. Tack för fika Raimo!

Blogg stiltje

Jupp, det har blivit lite stiltje här i bloggen, jag har liksom inte hunnit med.

Christian har råkat ut för en släng magsjuka igen. Sprutlackerade blöjor och illa luktande kräkningar. Fast det var över på 18 timmar. PUH!
Det började efter midnatt, natten tors-fre 19/3-20/3. Egentligen är han torr på nätterna och skulle kunna vara blöjfri då också som på dagarna, men just denna natt var jag glad över att vi varit sååå sega på att sluta använda nattblöja på honom. Blöjorna räddade oss från mycket tvätt denna natt.
Angelica har hittills klarat sig, håller fortfarande tummarna för henne då Christian hade sista symptomen i fredags kväll.

Ronny och barnen är och handlar, så jag ska försöka blogga ikapp lite om veckan som gått!

Den är här!!!

Äntligen kom mitt efterlängtade paket.

Jag vann ju en tävling hos norska Ellevill i slutet av februari, en bärsjal Zara original blev min vinst. Tjoohoo!!!


Gymnastik övningar

Här hemma ikväll så lekte barnen gymnaster! Sötnosarna försökte göra kullerbyttor på mattan i köket.

       
      

Med lite knuffar i barnens rumpor så blev det flera kullerbyttor under härliga skrattsalvor.

På resande fot

Idag på förmiddagen åkte vi hem till goda vänner i Märsta. Där bor Annette och Peter med sin snart 4-åriga dotter (Sandra) och så har dom en hund.

Hunden är väldigt social och kom glatt och hälsade på oss. Men hoppsan, Angelica började stört tjuta, stackarn hon blev rädd för den framfusiga hunden. Angelica har ju knappt träffat några djur, får ta det försiktigare med Angelica framöver.

Barnen lekte glatt med varandra och Angelicas rädsla för hunden övergick nästan till ren nyfikenhet, i alla ifall när Angelica var i min famn. Christian lekte mest med Sandras garge och bilar, en annan favorit var att sitta och rita vid Sandras barnmöbler.

Annette bjöd på god lunch, korvstroganoff med makaroner. Det tyckte jag och Angelica var smaskens! Christian smakade inte ens, i vanlig ordning. Suck, han är sååå svår med att äta borta. Han fick äta mina medhavda pannkakor istället, då mumsade han minsann.

Efter lunchen knallade vi ned till Märsta centrum, vi gick bland annat till biblioteket. På biblioteket hade de fina, bra och pedagogiska ABC- och räkne-pussel. Jag hoppas kunna leta rätt på pusslena någonstans så vi kan köpa dem, Christian är inne i en period där just bokstäver och siffror är väldigt intressant.

Efter centrum turen fick vi lite värmande mellis av Annette, eller i alla fall vi vuxna som drack te, barnen fick glass. Sedan fick Christian leka en stund med Sandra, Angelica somnade på vägen från centrumet.

Vi tackar för en super trevlig dag hos er, Annette och Sandra! (Peter var på jobbet.)


Christian hos Sandra.

Torsdags middagen

Japp, på torsdagar äter vi alltid pannkakor, så skönt med en kväll där man slipper fundera över vilken mat vi ska äta!



Christian hjälper gärna till med maten, i alla fall så gott han kan. Angelica var bara super hungrig och gnällig så hon fick åka sjal. Så bekvämt, barnet på plats och ändå får jag händerna fria.
Här är det Ronny som fotar och Angelica försökte ta sig ur sjalen för att hälsa pappa välkommen hem. Tittar ni noga så syns det att tyget under Angelicas rumpa glipar lite.

Premiär på ryggen

Igår (torsdag) testade jag att knyta upp Angelica i sjalen på ryggen, hon verkade trivas!



Hon var lite hungrig och sprattlade lite, så ifall hon ska åka på ryggen så får det bli en knytning som är säkrare än ryggsäck. Ska testa omslutet kryss på ryggen istället, sedan finns det ju en knytning som heter något i stil med vrikkelsikker också. Vrikkelsikker ska just vara extra säker för sprattliga barn. Får se ifall jag kan lära mig den knytningen.

Korvtjuvar

Till middag igår kväll gjorde Ronny stuvade makaroner och stekt falukorv. Barnen fick provsmaka lite rå falukorv, gissa ifall de ville ha mer korv???


Öppningsdax

Nu kommer avslöjandet om Ronnys paket!

    

En chokladask med olika chokladhjärtan och en film som heter Och så kom Polly.
MIn älskling var snäll och delade med sid utav chokladen, gottigt!

Paket

GRATTIS RONNY!!!

Vad härligt, min make klarade uppskrivningen idag. Han skrev prov för bil med tungt släp. Tjoohoo, ett steg närmare hans dröm; lastbil med tungt släp.
Jag köpte en grattis gåva till honom.



Innehåll??? De får ni veta senare.

Chokladspan

Efter att jag hade hämtat Christian på förskolan så åkte vi till ICA Flygfyren. Jag fastnade i chokladhyllan! Lindt har ju kommit ut med nya fyllda chokladbollar, måste pröva dem någon gång!



Bollarna i den blåa påsen har jag inte sett tidigare, och jag älskar vit choklad.

I hyllan mittemot hittade jag mängder av olika chokladägg med överraskningar till barnen. Kul med nåågot annat än bara Kinder-ägg.



Bilar, prinsessor, nalle puh, wall-e, kul!
.

Sjalbesök

Idag har Angelica och jag varit hemma hos Sandra , hon ville ha lite knyt-hjälp med en elastisk bärsjal. Det såg bra med dottern i Enija med min hjälp i alla fall.
Tack för gott fika Sandra!
Strax före tolv så somnade Angelica vid bröstet, så hon fick sova på deras soffa. Sedan var det dags att hämta Léon och Christian på förskolan.

Bad Company

Just det, Bad Company hette filmen som vi såg igår kväll. En amerikansk actionthriller från 2002 fylld med roliga kommentarer som lyfter upp glädjen i att se filmen.
Filmen är regisserad av Joel Schumacher, några av skådespelarna är Chris Rock, Anthony Hopkins och Peter Stormare.

En CIA agent blir mördad när han försöker lösa ett fall. CIA agenten Oakes (Anthony Hopkins) ber nu hans tvillingbror Jake Hayes (Chris Rock) att ta hans plats. Jake Hayes hade ingen kännedom alls om sin tvillingbror. Jake Hayes har några få dagar på sig att förhindra en terrorisattack mot USA genom att ta sin brors plats och lösa affären med ryssen VAS (Peter Stormare).

Vi gillade filmen eftersom den var fylld med action rakt igenom och pricket över i'et var de roliga kommentarerna som blandades in i eldens hetta.


Snö kaos

Njae, det är väl inte riktigt kaos, men mycket snö är det och dessutom är det tung blötsnö.



Christian försöker sopa av snön från bilen.



Angelica är mest bara besvärad av snön, svårt att gå och så är mamma tråkig när hon skottar snö.


Jag kom inte så långt med snöskottningen, Angelica blev bara ledsen. Nåja, halva gången fram till trappan blev skottad i alla fall. Fast det syns inte längre, när ska det sluta snöa?

Vad är nu detta?

Vad möter mitt öga när jag tittar ut genom fönstret på morgonen? Jo,en mass snö och fortsatt snöfall. Gahhhh!!! Vi som haft töväder i flera dagar, jag trodde snön var på väg bort.



Ifall denna vinter inte tar slut snart så behöver jag införskaffa en overall till Angelica i strl 86, jag som hade hoppats på att få börja köpa lite vårjackor till barnen snart.

Nåja, inget att göra åt snön. Nu ska vi äta frukost och packa Christians dagiskläder, han  har inte varit på dagis på två veckor. Hoppas han kommer bli glad över att få komma dit idag!

Underbara Make!!!

När jag kom ner efter att ha nattat barnen så hade jag huvudvärk och nackvärk. Ronny startade upp slutet på Ratatouille, min värk släppte lite. Efter en lite stund kom Ronny med 2 Panodil Zapp och ett glas vatten. Tack! Återstår att se hur vår lilla amnings-fantast märker av detta. Det står ju bara: "Passerar över i bröstmjölk, barn som ammas påverkas troligen inte". Sist jag åt en medicinkur så stod samma sak och Angelica reagerade starkt.

När Ratatoiulle var slut så startade vi upp slutet på en annan film, en fängslande action film med roliga kommentarer. Jag kan varmt rekommendera att ni ser filmen. Namn??? Totalt bortglömt för stunden.
Mitt i en reklam paus så försvann Ronny ut i köket och började slamra och ha sig...

Han gjorde chokladpudding och vispgrädde!!! Oj, vad mumsigt.


Tack käraste! Jag älskar dig, puss på dig.

Nu ska jag sova lite, om jag får sova, nacken värker. Dottern lär väl väcka mig ett par gånger i natt också.

Eftermiddagen

På nåt märkligt vis så råkade dagens barn inriktade aktiviteter ske på eftermiddagen idag igen. Det var så grått och trist väder så jag plockade fram några spel och lite lera. Men leran såg läskig ut...

        
Det hade börjat växa något vitt på leran??? Angelica fyndar i lerlådan. Christian och jag skulle spela ett nytt grodspel som jag fyndade på loppisen igår för 20 kr.



Christian fastnade inte riktigt för grodspelet, leran var roligare!


I julas så fick Christian Ballongspelet från mormor, Christian verkligen älskar det spelet!

         

Först ska tärningen skakas, sedan ska färgen väljas, han har redan lärt sig att fuska! Angelica gör sitt bästa för att vara med! Hon vill ju göra allting som storebror, även fast hon inte alltid förstår. Oftast så leder det till att hon förstör för Christian, varpå han blir arg på henne.
Barn i ett nötskal.




Vild eftermiddag

Igår (söndag) eftermiddag så åkte vi till Lekrymden här i Norrtälje, jag hade bokat ett bord på deras loppis. Jag sålde ett par vantar från pop för 30 kr, usel försäljning alltså. Jag gjorde själv några fynd i alla fall, en docka, en bok och två bärselar till dockor.

Det bästa var nog i alla fall att barnen hade hiskeligt roligt! De hoppade i hoppborgen, körde runt på sparkbilarna och åkte rutschkana.

         
Hoppborgen var mycket populär! Ronny roade sig tillsammans med barnen.

         
Ronny åker med Angelica och Amanda i famnen. Christian vågade åka själv, tyvärr snurrade han ett par gånger och slog sig rejält.

Barnen var helt utmattade när vi kom hem vid sju-tiden på kvällen, direkt upp i säng bara och de somnade snabbt vill jag lova!

Min hårprydnad

Inspirerad av Angelicas variant av att ha en scarf på huvudet så blev det dags att sy och klippa lite! Jag vill också ha en hårprydnad.

        

Jag har egentligen ingen aning om hur man syr en hår-scarf. Denna är nu bara snabbt ihop sydd för att kunna användas i eftermiddag. Tanken är jag ska snygga till kanterna med overlocken och då få den att bli mer spetsig. I nu läget är det en massa sömsmån på den. Den kanske blev lite för kort i nacken, men tyget räckte inte till mer. Jag har även dubbelvikt tyget vilket egentligen innebär att vågorna kommer åt fel på den ena sidan, fast det är nog mest jag som tänker på det.

Tröttisar

Igår (lördag) kväll smög jag in i sovrummet och tittade på barnen, de sov så sött. De nästan såp man tror att de triv ihop även när de sover!


Gullungar!


Upp, upp, upp

När jag frågar våra änglar ifall de vill gå upp så rusar de mot trappan och mer eller mindre tävlar om vem som kommer först upp.



Sötnosar!

Mat etikett

Lilltösen Angelica är en mästarinna på att kladda med maten när hon äter! Spelar ingen roll att hon har haklapp, hela hon brukar bli full av mat, speciellt när hon klappar sig på huvudet.

Igår (lördag) så åt hon nästan en hel måltid med sked! Tjoohoo, mera sånt!


Musse pigg lunch

Lördagens lunch bjöd på en Musse Pigg lunch!

Förra helgen så fick vi en ny grill av min mamma, en kombinerad våffel- och smörgås grill. En kul grej att ha till barnen! Den kostade bara 39 kr med garanti i allt.

Vi invigde järnet med att tillaga våfflor, smaskens!

         

Visst ser våfflorna lite mer barnvänliga ut? Hör hos oss blev dom populära i alla fall.

Min mössa

Jag är nu klar med en mössa till mig själv, vind- och vatten tät och fodrad med tunn mocrofleece.



Den blev inte riktigt som jag tänkt mig, men det får duga :-)

Presenter

Idag kom Ronny hem något senare än vanligt från jobbet. Som tur var så kom han hem ganska precis innan barnen skulle gå och lägga sig.
Barnen blir helt till sig av lycka när pappa kommer hem. Idag fick dem varsin överraskning, två stycken ägg maracas hade han tagit med sig hem.

   

Populära instrument må jag säga. Barnen skakade glatt på äggen och Christian ville att mamma skulle sjunga "Tupp". Jag sjunger så gärna för mina barn, speciellt Christian har alltid gillat sånger. Han första ord var "sjunga", fast på hans eget sätt med tecken. Han uppfann ett eget tecken med handen för ordet "sjunga". Duktig kille! Han är helt suvuerän på tecken språk.
I tuppsången sjunger man för övrigt om just ägg maracas.

Spring i bena

Mina små änglar har vissa stunder när de aldrig tycks kunna sluta skratta tillsammans.

    

Som när de leker tafatt, de springer runt, runt, runt och jagar varandra och skrattar. Dom har sååå roligt tillsammans. Extra kul blir det ifall jag är med och jagar dem också. Mina härliga busfrön!

Dagens fynd

På vägen till bilen från ankorna så passerade vi Röda korset, Kupan. Vi knallade in och vad hittar Christian, jo, en stor korg med bilar. Jag kunde i lugn och ro titta på kläder. Jag hittade några kortärmade tröjor till Angelica och några av bilarna fick följa med hem också.

      
Sommarfräscha tröjor, skjortan ser ny ut. Linnet var fräckt i färgen tycker jag. Av bilarna blev det 2 blå till Christian och 2 rosa till Angelica.

Hungriga ankor

För att Christian skulle få lite skojigt medan vi väntade på att Angelica skulle sova ut i vagnen så köpte jag lite bröd och så matade vi ankorna.

    
Christian skrattade gott! Så härligt att höra.


Angelica sov gott i vagnen.    

Stackars sjukling!

Imorse när Christian äntligen vaknade så var hans ena ytteröra alldeles kladdigt, öroninflammation. Inte konstigt att han inte ville sova under natten. Tänk om han bara hade kunnat säga att han hade ont i örat istället för att bara "stöka runt" i sängen.
Nåja, det känns rätt att till slut förstå varför Christian inte kunde sova. Vi fick åka till öronläkaren, kl 13 fick vi en tid. Precis när barnen egentligen behöver sova.
Vi åkte heifrån kl 12, Angelica somnade i bilen och väl på sjukhuset så flyttade jag henne till vagnen.

Hos öronläkaren så "dammsög" läkaren Christians öron, dubbelsidig rör-öron-inflammation. Ja, han har rör i öronen och borde teoretiskt sett inte kunna få öroninflammation. Vi fick örondroppar som ska ta bort inflammationen och förhoppningsvis så försvinner febern också. Han har ju haft feber på 38-40 grader varannan dag.

Efter besöket hos läkaren så hämtade vi medicin på apoteket och knallade vidare på stan eftersom Angelica behövde sova i vagnen.



Christian fick åka sjal till butiken.

Fillifjonk

Min mamma har nästintill varje gång hon har varit här pratat om fillifjonk. Fillifjonk??? Jo, det är ett mellanmål eller frukost som barn brukar gilla.
I helgen som var så lyckades vi köpa det som behövs för att göra fillifjonk, yoghurt med vaniljsmak och pulver som man kan göra kräm utav.



Det är bara att blanda ned lite pulver i yoghurten så att den får lite smak, låt stå i ca 5-7 min så att allting smälter samman. Rör om lite då doch då när röran står.

Resultatet? Idag mumsade barnen glatt i sig denna yoghurt-kräm till mellanmål. Fillifjonk!

Friska???

Ja, vi vill verkligen bli friska igen. Jag själv har ju mått uselt nu ett tag, men det börjar bli bättre.

Christian är nog helt frisk, bortsett från lite elak hosta.
När jag skulle natta barnen efter lunchen idag så kunde Christian inte somna, trots nästan 2 timmars promenad. De senaste dagarna har han annars somnat inom 5 min och sedan har jag fått väcka honom lagom till kvällsmaten. Då har han blivit väckt ca kl 16,30 varpå han sedan blivit trött kl 19 igen, som är ordinarie kvällsnattning hos oss.

    

En vaken Christian i vagnen. Angelica sov så gott i sjalen på min bröstkorg.

Bulltjuvar!!!

Nog för att jag visste att just Angelica är full av upptåg och alldeles vild mellan varven. Jag visste inte att hon blivit så förtjust i bullar att hon äter dem plastpåsen på.



Helt galen! Stolen har hon lyckats knuffa från bordet till bänken där bullarna fanns.



Christian gjorde ett tappert försök att pröva han också, fast jag tror nog att han egentligen visste att bullarna var svåra att äta när de låg i påsen!

Eftersom bullarna ändå skulle ätas upp så fick barnen smaka på riktigt.



Ronny och jag smaskade också i oss någon bulle, gott!

Mina busar

Jag tycker om att fota mina söta busar, speciellt nu när jag håller på att lära mig hur digital kameran fungerar. Fick ju den i present i lördags. Tack och bock! Väldigt välbehövlig present.
Jag har ju annars en analog Pentax ME super med mängder av olika objektiv samt ett extra pentax kamerahus. Dessvärre dömde jag ut pentaxen efter Angelicas dop, de flesta bilder blev helt värdelösa! Dessutom blir det så kostsamt att framkalla alla bilderna från 135 mm filmerna.
Det tråkiga i det hela är att vi har så gott som inga foton från Angelicas uppväxt, jag har varit usel på att ta fram kameran. Det har haft två orsaker: det kostar att framkalla och så har jag alltid velat haft någon hand till övers för Christian.

     

Bilderna är från igår kväll (tisdag).



 



Ytterligare en bild från igår kväll.

Christians mössa

Igår lyckades jag bli färdig med Christians mössa också, bara min kvar nu då.
Även denna mössa är vind- och vattentät, fodrad med termofoder och fleece på insidan. Reflexrevärer har den också förstås!

      

Måsten i livet

Hittade en sååå underbar text om livets måsten. Har ingen aning om vem som har skrivit den eftersom texten kommer från ett kedjebrev.

Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!

Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag och sedan kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills har tillbringat på toa. Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen, annars är det illa!
Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, du kommer inte ens att märka det.

Man ska också äta nötter och bönor/ärtor varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärtor. Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar!

Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna. Borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna, bönorna och ärtorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.

Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet. Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det fungerar inte längre, eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad, vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme). Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.

Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några stycken kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet.

Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt. Du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex.
Du ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.

När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar.
Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt! T.ex. duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv.
Då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det , du kommer att behöva det.
Sen om du skulle få 2 minuter över, skicka detta vidare till dina vänner (som man ska vårda dagligen), medan du äter äpplet, vilket är som sagt väldigt nyttigt.

Dags för mig att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min tredje måltid idag (inkl. nötter/bönor/ärtor), vet jag inte längre vad jag måste göra, men jag vet att jag måste gå på toa NU.
Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt ännu en gång!

HA, HA, HA!!! Inte konstigt att man blir helt slutkörd och ändå knappt hinner med något viktigt om dagarna!

Kladdig chokladkaka

Vill bara dela med mig utav receptet på min försvinnande goda chokladkaka.

Chokladkaka

400 g mörk blockchoklad
400 g smör
8 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Smörj och bröa en långpanna. Smält smöret i en kastrull så det blir riktigt hett utan att brännas vid. Lägg i chokladen i bitar och rör om tills chokladen smälter i smöret. Rör ned ca 100 g choklad åt gången och låt det smälta, fyll sedan på med mer choklad. Ifall chokladen smälter dåligt så går det bra att värma kastrullen lite på spis plattan.
Vispa ägg och socker poröst. Rör ned smör-choklad blandningen. Vispa till sist ned mjölet tillsammans med bakpulvret.
Grädda i mitten av ugnen, 225 grader, ca 12-15 minuter.
Kakan ska "gunga" när den tas ut, den ska alltså vara ganska lös, det är ju en kladdkaka! Passa noga i slutet, den blir snabbt förvandlad till en sockerkaka i slutminuterna och då smakar den inte gott. Låt kakan svalna, ställ sedan in den i kylen. När kakan är helt sval så kan krämen bres på.

Chokladkräm

4 dl vispgrädde
400 g ljus blockchoklad
2 tsk vaniljsocker

Värm grädden i en kastrull tills den nästan börjar koka. Tag sedan genast kastrullen från värmen. Rör ned vaniljsockret i grädden. Tillsätt chokladen i bitar och rör runt tills chokladen smälter helt. Rör ned ca 100 g choklad åt gången och låt det smälta, fyll sedan på med mer choklad. Ifall chokladen smälter dåligt så går det bra att värma kastrullen lite på spis plattan. Låt krämen svalna och häll över den i en skål och ställ in den i kylen. Rör om i krämen då och då, ca var tionde minut åtminstone. Krämen ska stå i kylen tills den tjocknar, det tar ca en timme. När krämen är bredbar så är det bara att bre ut den över chokladkakan.

Kakan med chokladkrämen behöver stå kallt i ca 12 timmar innan den är god att äta. När kakan stått kallt i dessa timmar så är det bara att skära upp den och servera.

Tips! Gör halva mängden av chokladkakan ovan och häll smeten i en rund form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Gör då även halva mängden av chokladkrämen och servera alltihop med vispad grädde eller vaniljglass. En härligt smaskig kladdig kladdkaka.
Chokladrämen kan även användas som fyllning i tårtor och liknande. Gottigt!


Sjuklingar

Jag blir galen!!! Barnen var feberfria i helgen fast fortfarande förkylda. Dvs enorm hosta och snuviga. Igår kväll så visade det sig att Christian hade över 39 grader i feber. Vi vill ju bara bli friska!!!

För att inte tala om hur jag mår numera, allmänt hängig, superseg och täppt i näsan och såå trött. Känns nästan som bihålsinflammation.

Jag skulle bara vilja tända en brasa, krypa ned under en filt på soffan och smaska på alla godsaker som finns kvar sedan helgen.

     

Cocosbollar, smaskig choklad (tack för presenten), hemmagjorda chokladkakor och saftig banankaka. Mumsigt!

Det får bli en annan gång, barnen behöver mig. Dom mår ju inte heller bra.


Angelicas mössa

Äntligen klar med en mössa, som passar ett tag till i alla fall!

               

Mössan är vind- och vatten tät tack vare ett lager laminerat tyg. Den har reflexrevärer och är fodrad med termofoder med fleecetyg på insidan. Varm och gosig!


Symaskins trubbel

Jag har äntligen planerat att sy färdigt vintermössorna till barnen som jag påbörjade för säkert 2 månander sedan. Jag sydde lite grann igår, men så brast nålen och ramlade in i maskineriet. GAAAHHH!



Det var bara att vända upp och ned på symaskinen och öppna den, vips så hittade jag den sista biten utav nålen.





 



En aningens böjd nål, tur att jag har fler hemma!














Klättrar

Angelica klättrar överallt nu när hon har kommit på hur man gör! Helt vild är hon. Christian hänger gärna på i hennes upptåg.

     

Att klättra vid/på bordet är mycket roande. Bilderna är från i söndags. En dag när vi bara tog det lugnt, det finns ingen som helst energi hos oss vuxna.

Mys med maken

När jag kom ner efter att ha nattat barnen så möttes jag av doften från nylagad mat och brinnande stearinljus.



Min älskling hade gjort det så fint!!! Tacosen var helt otroligt goda! Tack. Jag älskar dig, Ronny. Ett bättre slut på en underbar lördag är svårt att få.

Vet ni vad??? Jag har vunnit en tävling!!! Berättar mer om det vid ett annat tilfälle. Nu är det läggdags, hoppas att huvudvärken kan sovas bort. Aj, aj, aj, det bankar och det smäller, aj, aj, aj, det smäller och det bankar.

God natt!

Kalas hos oss

Japp, idag var det äntligen dags. Att fira min födelsedag! Jag fyllde ju bara år den 16 januari, hmprf, det har bara liksom inte blivit av att göra något av det hela.

     

Jag bjöd på rulltårta med grädde och frukt, banankaka, kex och försvinnande god krämig chokladkaka!!! Mums. Det mesta var hembakat, kexen och frukten köpte vi.
Amadeus bakade rulltårtan, tack för hjälpen!

     

Barnens kompis Amanda med föräldrar var några utav gästerna. Angelica hon tränar för att bli sångerska!

Tack alla ni som var här!!! Erika, Peder, Amanda, Kjelle, Eivor, Bettan, Mamma och Amadeus. Tack för de fina presenterna!!!

Tusen tack mamma för att ni kom hit och stort tack för all hjälp vi fick under dagen. Kram på er därhemma på Gotland!

Tack min älskade Ronny för att du städade hela nedervåningen!!!


Långväga besök

Dagen till ära så har vi besök från Gotland. Min mamma Susann och min lillebror Amadeus kom hit sent igår kväll (fredag).

Christian prataf ofta om sin mormor. "Mormor har katt", "mormor åker röda bilen", "mormor hemma sitt hus", "paket från mormor". Jodå han har full koll på att julklapps paketen från posten var ifrån mormor.

   
Chistian och Amadeus. Min mamma och Amadeus.

Amadeus är bara ett av mina åtta yngre helsyskon. Japp, vi är nio syskon med samma mamma och pappa.

Christian blev jätte glad imorse när han fick träffa mormor och Amadeus. Angelica var lite mer vaksam, fast hon är ju lite yngre också.

Vacker vintermorgon

En sån härlig början på denna lördag, det gnistrar och glimmar utanför fönstret.

     

Underbara natur!!!!!

Nya hjälpredan

Angelica har nu börjat bli riktigt hjälpsam.

     

Kolla, mamma vad jag har!  Titta på mig då, den ska ju  vara här!

Angelica är fotad igår, fredag 27/2.

En sötnos till dotter.

RSS 2.0