Dimman tätnar

Så här dags på morgonen/förmiddagen så brukar alltid dimman lätta i samband med att solen kommer fram, men idag går det trögt. Det är väl ungefär ca 1½ timma mellan fotona.

Dimman ligger tät   Solen försöker tränga igenom dimman 

Första advent är det idag också, en dag då jag längtar hem till Gotland och Visby. Visbys julskyltning brukar vara otroligt stämningsfull och mysig. Julmusik som letar sig ut från butikerna, körer som sjunger, doften av glögg som sprider sig genom staden, köpa lite hemgjort julgodis att smaska på, köpa hemgjorda hantverk att ge bort med mera. Under mina år här på fastlandet så har jag ännu aldrig stött på någonting som är i klass med Visbys julskyltning. Visbys julskyltning är en sådan underbar avstamp till att få glida in i julkänslorna och börja längta efter julafton.

Här i Norrtälje är det också julskyltning idag, fast den verkar mest gå ut på att man ska titta på butikernas juliga fönster dekorationer. Då tror jag mer på Norrtäljes julmarknad nästa helg. Då ska dom bla kröna Norrtäljes lucia, fast det verkar inte vara så populärt. Det var 10 sökande till lucia rollen och av dem så blev 7 st nominerade. Inte så mycket till konkurrens där inte.

Vi får väl se vad dagen har att bjuda på... Jag är mer sugen på att julpyssla lite hemma än att knalla omkring på shoppinggator.
Göra pepparkakor och pepparkakshus, testa sockermålning fast i form av snöflingor som man stör på socker eller glitter, göra glittriga lingonris och göra glittriga kottar... Fast jag har varken lim, glitter, lingonris eller kottar. Undras ifall man kan torka kottar i ugnen?
Hittade en intressant pyssel sida här till exempel.


En tävling, rösta på mig, det gör mig glad!

Har suttit har en god stund och funderat och funderat på vad jag skriva i bloggen och så ramlade jag in på choklad, det är sååå gott!

Men så plötsligt kom jag på en annan sak, jag är ju med i en fototävling. Jag vore glad om just du kunde lägga en röst på min bild, mammagladh. Här kan du titta på alla bidragen och rösta. Smaken är ju som baken, så jag förstår ifall du tycker att någon annan bild är bättre! Visar upp mitt bidrag nedan.

Tack på förhand!


Choklad favoriter

Marabous choklad ask Aladdin fyller 70 år och en pralin ska bytas ut. Jag har röstat på min favorit så att den kan få finnas kvar.

Klicka på Aladdin bilden och rösta du också, vettja!

Jag är nämligen galet förtjust i vit choklad, mums. Fast mina verkliga favoriter finns inte ens att köpa i Sverige.

     

Toblerone, vit, helt sagolikt god. Milka vit ska vara supergod, fast det är länge sedan jag åt den så jag minns knappt smaken på den. Jag önskar mig en chokladfontän i julklapp, visst ser det gott ut?
Jag tycker det finns dåligt utbud på vit choklad här i Sverige, eller är det bara jag som har missat dom chokladerna? Marabou har väl tex ingen vit choklad? Jag önskar att Marabous Pärlnougat kunde säljas som chokladkaka!


Viktigaste julkappen hemma!

För kanske 2-3 månader sedan så bestämde vi att barnen skulle få en bilmatta i julkapp, och jag började leta runt... Hittade en super fin bilmatta för ynka 99 kr ny. Men inte köpte vi den då inte, nej, nej, det var ju pengakris då i vanlig ordning. I förra eller förr-förr veckan så var jag i Barkaby och strosade runt, skulle kolla in bilmattan bland annat. Ve och fasa den var redan slut! Gahhh, hmpfr, bättre lycka nån annanstans kanske. Provade lyckan i Norrtälje idag, slut här också. MORR, sååå irriterande.
Någon med lycka var däremot Ronny... På väg hem från jobbet så svängde han in till Arninge och vad köpte han, jo, bilmattan. Tjoohoo!!!

Visst är den fin?


Ännu mera hjälp elektronik

Japp, vi fick med oss en portabel hörslinga hem från dagens besök hos Christians audionom på Rosenlunds sjukhus.

Favoriten, garage och bilar   Gjuter ny öronpropp   Hemma

Favoriten hos audionomen är att leka med garaget och bilarna, Christian är en riktig bil kille. Vi passade även på att gjuta nya öronsnäckor till honom, det är därför han har grön "lera" i örat, en avgjutnings massa. På sista bilden sitter Christian hemma i soffan med mottageran på sig tll den portabla hörslingan, den kan nänligen kopplas till tv'n också. Nu ska vi öva på att använda slingan här hemma för att sedan kunna instruera förskolan i hur den fungerar. Dom vill ju ha den när dom går till skogen med barnen tex. Jag tror det blir toppen! Hos audionomen så prövade vi den portabla slingan genom att jag gick ut i korridoren, stängde dörren om Christian och audionomen och så kunde jag prata till Christian i alla fall. Han vände och vred på huvudet mycket fundersamt, han ska nog kunna lära sig detta system också!
Dagens höjdpunkt för Christian var nog i alla fall tunnelbanan, han är totalt tågfrälst för tillfället. Programmet Thomas & Vännerna är en enorm favorit liksom Chuggington.


Blå buss

Christian och jag är på väg till Stockholm, vi åker buss. Har varit förbi ICA Flygryren och handlat PicNic, grillad kyckling är Christians favorit.
Vi ska in till Rosenlunds sjukhus för att göra hörseltester och eventuellt även prova ut en portabel tele slinga (fm-slinga). På förskolan har dom ju telesleinga installerat i lokalerna så vid samling och läsvila så använder pedagogerna en microfon för att prata med Chrisitian. Vilket fungerar över förväntan bra! När dom började att använda slingan så märkte pedagogerna att Christian plötsligt var intresserad utav deras sagor. Han kunde minsann sitta stilla och lyssna. Kul när tekniken gör skillnad tycker jag.

Vi får väl se vart picnic-stoppet blir idag, det är ju ett byte vid Tekniska högskolan för att sedan promenera sista biten till Rosenlunds sjukhus. Tyvärr så är det mulet, men det brukar ordna sig till slut.
Angelica får en lång dag på förskolan, men det är inte mycket att göra. Det tar tyvärr lång tid att åka kommunalt tur och retur till Rosenlunds sjukhus. Under hörseltesterna så behöver det var ju vara helt tyst runt Christian så därför blir det svårt/omöjligt att ta med spralliga Angelica.

Ledig måndag

På förmiddagen passade vi på att åka hem till kompisen Amanda, förskolorna hade stängt för planeringsdag.
Hos Amanda, hennes lillebror Jonatan (4 mån) och mamma Erika, pappa Peder jobbade, så blandade vi nytta med nöje. Vi staplade ved och busade på deras tomt.

Hos Amanda Hos Amanda Mega Bloks tåg i förgrunden Mega Bloks slott med mera

Amanda i ljusblå jacka drar iväg med skottkärran som Angelica i rosa hänger över. Sparken i deras trädgård är alltid poppis att sitta på tycker Christian.
Väl hemma igen så hade Christian och jag en stund tillsammans medan Angelica sov, vi läste böcker tillsammans, mest om siffror och ABC. Christian kan räkna till 20 och så kan han peka ut dom flesta bokstäverna med respektives bokstavs-namn.
När Angelica var vaken igen så fixade jag lite med tvätten på övervåningen medan barnen fick leka med lite Mega Bloks. Jag har sedan länge tänkt att sälja allt Mega Bloks, men jag kommer aldrig till skott. Samtidigt så blir det roligt igen med Mega Bloksen ifall dom bara plockas fram ibland.
Näpp, nu är det dags att börja med middagen.

Ha en trevlig kväll!


Naturens morgonskatt

Tittade ut när vi kom ner från sängen imorse och insåg att det var tillfälle att springa ut med kameran.

     

Jag tycker det ser så underbart mystiskt ut när dimman smyger omkring över marken. Vackra rosa färger tonade sig fram bland molnen när solen steg allt högre. På de två sista bilderna ser vi ett litet ekträd, ett foto från idag och ett höst foto från den 30/10-2009. Jag gillar när kvälls solen kikar fram bland de höst färgade bladen.
Tänk om jag ändå hade en digital systemkamera, då skulle jag kanske kunna få ännu mer effektfulla bilder. Och så skulle jag kunna gå en fotokurs också, det har jag drömt om i flera år.


Tävla hos Dustinhome

Jag är med i en tävling hos Dustinhome och håller tummarna för att jag ska vinna deras presentkort på 15 000 kr. Läs mer om tävlingen här.
Dustinhome är ju normalt en webshop som jag bara drömmer om att få köpa produkter ifrån. Vår ekonomi är ju enormt knaper nu när jag studerar andra terminen till att bli förskole lärarinna.

Ifall jag skulle vinna så skulle jag välja följande produkter:

En Canon EOS 450 D med optik 18-55 mm, med den skulle jag äntligen kunna fotografera barnens framsteg och roliga framfarter genom livet. Jag har ju en analog Pentax ME super som bara samlar damm, jag har länge önskat mig en digital systemkamera. Just denna canon känns relevant eftersom den kan fota bilder i serie och extra plus är att den kan arbeta i svagt ljus, autofokus i 9 punkter är ju också trevligt. Självklart vore det trevligt med en massa olika objektiv och filter till kameran också :-) 

En ny skrivare vore trevligt också så att jag kan skriva ut en del fina foton och foto-collage snabbt och enkelt. Nu kan jag inte så mycket om skrivare, men jag har en HP som är uråldrig, fast den får duga. Jag tror att en ny HP Officejet H470WBT skulle passa kanon till mina arbeten.

Åhh, ett nytt photoshop vore ju guld värt! Min photoshop 6.0 är ju bara sååå gammal och har onekligen vissa begränsningar. Nu vet jag inte ifall denna CS4 Extended Student Version är lika kraftfull som en Photoshop CS4, fast student priset är tilltalande! Enda nackdelen är språket, jag är så usel på engelska att jag föredrar program på svenska.

Andra småsaker som känns aktuella är något minneskort, en kraftfull blixt, och en rejäl kamerväska. Lite svårt bara att välja bland dessa artiklar eftersom jag inte är så kunnig inom området.

Tävlingen avslutas den 22/11.



Sååå fina!

Jag tävlar hos Ninninusens om desa otroligt vackra frukter, vilka konstverk! Tävlingen avslutas den 24 november.


Tävla hos Lajbansson

Passa på nu att tävla om presentkort hos Lajbansson leksaker!

Tävla hos Lajbansson, klicka här!

Hos Lajbansson hittar du ett stort urval utav leksaker, trendiga barnkläder och babytillbehör. Exempel på några av deras leverantörer är Micki, Lego, Tactic, Playbox, Nikko med flera.
Hos Lajbansson finns det gott om prispressade kända märkes leksaker.


Det blev en kaka...

Allmänt tomt på mellanmålsaktiga nyttigheter i skafferiet idag, så det blev gottigheter  istället. På förmiddagen passade vi på att baka en rulltårta med chokladkräm. Mums!

     

Undrar jag vilket som var godast? Smeten eller kakan?


RSS 2.0