Trampa, trampa

Blev en promenad under eftermiddagen på grusvägen här hos oss. Angelica och Christian fick passa på att cykla. Fast Angelica har inte riktigt kläm på det ännu, jag får knuffa igång henne och påminna henne om att hon ska trampa och trampa och trampa. Fast ibland får hon ordentlig fart på tramporna och då blir hon så otroligt glad.

 

Promenaden/cykelturen var väldigt härlig, finns inget bättre sällskap än två överlyckliga barn.

Efterlyser mönster på virkade fjärilar, se mer nedan.


Knepig fjäril

Jag fick en idé om att virka fjärilar att ha som dekoration på mössor & hattar. Började virka en fjäril idag, men det verkar vara lättare sagt än gjort.

När jag nu har påbörjat vinge nr 2 utav fyra så ser jag att första vingen är åt fel håll och att antennerna ä olika långa. Det är bara att repa upp och börja om :-((
Jag virkar med en nål som är 3.0 mm så fjärilen blir ganska stor. Kroppen är ca 9 cm lång och vingbredden blir ca 15 cm.

Ifall någon därute har mönster på fjärilar så tar jag tacksamt emot, bara kul med möjlighet att göra fjärilar på olika sätt!


En färdig solhatt

När sommaren verkar lida mot sitt slut så är jag äntligen klar med Angelicas solhatt.

Solhatten blev egentligen för liten, och brättet sluttar nedåt. Nåja, Angelica gillar den i alla fall! Hon har storögt tittat på många gånger när jag har virkat ihop solhatten.

     

Den är virkad i ett ljusgrönt garn som jag har fått samt drops safran fushia, virknål strl 3.0. Det blev hela 32 trådar att fästa tack vare ränderna på hatten, finns säkert något smartare sätt att virka med flera färger istället för att klippa av trådarna hela tiden. Men jag är nybörjare på att virka så jag har verkligen ingen aning.

Tillägg 26/8: Äntligen är inlägget komplett med foton! Fler bilder finns på PixBox.


Skansen Dora & Svampbob 21/8

Kommer snart!

Gåva till lillasyster

Häromveckan blev äntligen ett virk-projekt färdigt. Det blev en mobilväska som postades till min lillasyster Cornelia på Gotland.

Den är virkad i lila drops muskat och turkos drops safran med virknål 3.0 mm.

Tillägg 26/8 Äntligen är inlägget komplett med bild! Fler bilder finns på PixBox.


Stunder jag aldrig får nog utav

Det underbaraste med barn är nog i alla fall all kärlek och närhet som medföljer som världens bästa bonus. Närhet och kärlek kan varken jag eller barnen få nog utav. Jag hoppas fortfarande att vissa närhets stunder kommer att följa med oss en tid till framöver, som när jag bär barnen i bärsjal till exempel.

Christian & jag 27 juli 2010

Angelica & jag 14 aug 2010

Christian blev 4 år i början utav sommaren och han vill fortfarande blir buren i sjal ibland, härligt mysigt. Angelica är ju 2½ år och hon kan fortfarande sova i sjalen när hon är trött, alldeles ljuvligt. Det bästa med bärsjalen är i fall att jag har barnen nära mig och ändå får jag händerna fria till annat.
Fotot på Christian ovan är från slutet av juli och fotot på Angelica är från igår, Christian åkte bärsjal nu i veckan precis också. I onsdags när vi var på Kolmården med min mamma och två av mina yngre syskon.

Så länge barnen vill bäras i bärsjal och så länge min rygg orkar med det så kommer jag att fortsätta med att bära barnen i bärsjal.

Till saken hör väl kanske också att jag aldrig haft/aldrig kommer att ha någon tvillingvagn. Jag har alltid tyckt att tvilllingvagnar är så klumpiga. Jag kan dock erkänna att jag sneglade på Phil &Teds tvillingvagn förut, fast jag insåg snart att det var bortkastade pengar. Phil & Teds bakre "bebis-insats" verkade bara smart till bebisar upp till 6-9 månader ca.

Det finns otroligt många snygga bärsjalar på marknaden och jag önskar mig ständigt nya. Det finns ju föräldrar som byter barnvagn var och varannan månad, jag köper gladeligen nya bärsjalar lite då och då.

Jag kan bara inte låta bli att snegla på Ellevills one-of-a-kind bärsjalar igen, försäljningen sker ju ikväll kl 20.00 norsk tid.

  

Sjalen till vänster är ju bara så snygg!!! Åhh, vad gärna jag skulle vilja köpa den. Färgen är Lighter Purple och Gold, Zara 11 size 6, dvs 4,7 m precis min storlek på bärsjalar. I mitten har vi en Zara Tricolor, Zara 1 size 6 i färgerna red, black och pink. Till höger ser vi Zara 2 size 5 i färgerna purple och red. Alla 3 är grymt tjusiga!

Här ovan har vi en Zara tricolor 5 i färgerna green, purple och teal. Fast det är bara size 4, (3,7 m) så den blir för kort för mig.

Ifall man vill beställa Ellevills bärsjalar från det ordinarie sortimentet här i Sverige så kan jag varmt rekommendera MammaBarn. MammaBarn erbjuder även kurser i hur man knyter sin bärsjal med barnet, mycket bra ifall man känner sig osäker i början med bärsjalen. Jag har själv deltagit i en knytkurs, fast det var här i Stockholm och den kursen hölls av BabyDesign.

Jag får drömma vidare om alla dessa skönheter :)


Jag tappar andan!

Så snygg! Så vacker! Jag är förälskad! En sån där sorglig förälskelse eftersom dess mål för tillfället känns alldeles omöjligt.

Klicka på bilden för att komma till Ellevill.

Bärsjalarna från Ellevill i Norge är ju bara så GRYMT snygga!!! Dessa sjalar släpps bara i 1 st av varje färg. Fast till mig blir det ingen... Nästan lite surt att sjalarna släpps 5 dagar före barnbidraget. 

Ellevill gjorde likadant förra året, släppte några One-of-a-kind-limited-edition-sjalar, dom tog slut i shopen på under 5 minuter. Vill man ha en sjal så gäller det verkligen att vara där och "hänga på låset". På söndag 15/8 kl 20.00 NORSK TID.

Ifall jag hade möjlighet så skulle jag vilja köpa dessa tre: (Plus några till som finns ordinarie, dom heter Zara TriGreen, Zara TriPurple och Zara TriCoral Summer)Vacker zara tricolor   2 tjusiga zaror

Men, men jag får fortätta att dreggla...


Mattesnillet

Ibland som missar jag totalt att det faktiskt finns en hel pedagogiska saker i hemmet som barnen kan lära sig massor utav.

Det började med att Christian pekade på alla entalen, 1-10, på kannan. Jag blev förvånad, talet 10 har tills nu hetat etta och nolla. Kul att han har förstått hur talet tio ser ut med siffror.
Efter en stund så började Christian peka på hundra talen. "Vad är det för siffra?" "600", svarade jag. Och så gav mig på en tapper förklaring... Nåt i stil med De två nollorna betyder hundra och första siffran talar om att det är 600.. Christian funderar en stund och sedan pekar han igen på kannan och säger: ett hundra, två hundra, tre hundra och så vidare, genom alla hundratalen som stod på kannan. Nio hundra var högsta talet.

Mitt måttband låg i ena hörnet på bordet och då slog det mig. Barnen ska få varsitt måttband med stora siffror på. Det är ju pefekt till att leka in vad siffrorna betyder.


Den stora jakten

För det mesta så brukar det vara ganska trevligt och praktiskt att ha hjälpsamma barn. Fast Angelicas insats idag är väl något tveksam, det hade kunnat gå sämre än det gjorde.

Det som mötte mina ögon var en tös som höll i en geting med flugsmällare. Ganska skickligt gjort måste jag säga. Christian kom gåendes och undrade "Mamma, vad är det?" Jag svarade, "En geting". Och vips så släppte Angelica flugsmällaren och getingen föll ned mot soffan. Inte hittade jag den heller. Plötsligt skriker Angelica i panik och pekar på rumpan, getingen kröp nu på golvet. Angelica lyckades sätta sig på getingen i soffan och sedan ramlade getingen ned på golvet. Nu är den i alla fall död och begraven i soppåsen!
Det värsta är ju att Angelica är så otroligt överkänslig mot insektsbett, det är på gränsen till allergi chock ibland.


Sandmonster

Med allt regn och rusk så är det ofrånkomligt att sandlådan fylls med vatten och blir förvandlad till ett lerbad, vilket mina busungar är snabba på att ha roligt med!

     

     

Dom hade hur kul som helst! Tur att det finns tvättmaskin och dusch! Klicka på bilderna så blir dom större.


Backar virkningen

Upprepad och borta

Den här gröna solhatten är numera ett minne blott, jag repade upp den helt och började om. Hade egentligen tänkt att brättet på hatten skulle vara i en avvikande färg. Jag lessnade dock på att det blev så krångligt att räkna maskorna på varven när mönstret bara var muntligt. Skrev ihop ett preliminärt mönster och så började jag om på nytt med solhatten.När väl kommer till brättet som kan det uppkomma lite frågetecken igen, för den här biten är jag osäker på i mönstret.

Randigt fick det bli nu istället. Gillar hittills mitt ihopknåpade mönster, hade aldrig fått till ett mönster utan Erikas hjälp. Erika är en god vän som bor här i Norrtälje, hon är helt makalös på handarbete.
Jag tycker att den randiga hatten verkligen liknar en hatt, mer än vad den helgröna någonsin gjorde. Finns dock en viss risk för att den blir för liten till Angelica. Håller dock tummarna för att den ska passa. Christian kommer att få en hatt som blå och grön randig. Skulle faktiskt vilja ha en randig till mig själv också.


Fotosöndag tema Spegling

Press to enlarge

Klicka för större/Press to enlarge.

Tema Spegling, ett ljus som speglar sig. Theme reflection, a candle in the mirror.

Fotot är taget med Sony DSLR A-230, objektiv Sony SAL 1855.

Fotoinställningar:
Manuell
Slutartid: 1/5
Bländare: 5.6
Iso: 400
Exponering:0
Lins: 55 mm
Vitbalans: sol -3
D-R (detta har jag ingen aning om vad betyder?)
Kl: 1:42

Photoshop: Ändrade storleken lite bara.

Här finns bilden på Pixbox och de andra bilderna som jag valde mellan.

Ifall ni är nyfikna på fotosöndag så är det bara att följa länken på loggan nedan.


Nature #3

Klicka för större/Press to enlarge

Mitt första bidrag till Weekday Photos Nature #3, animal portrait. En utav grannens hästar som är det senaste tillskottet i hagen. Gillar fotot för att det ser ut som att hästen skakar på huvudet för att den inte vill bli fotograferad.
 
My first contribution to Weekday Photos Nature #3, animal portrait. One of the neighbours horses which moved in for a week or to ago. I like the shot since it looks likes the horse is shaking its head and trying to say, "no don't take a picture of me".

Fotot är taget med Sony DSLR A-230, objektiv Sigma 70-210 mm.

Fotoinställningar:
Manuellt läge
Slutartid: 1/320
Bländare: 5.6
Iso: 400
Exponering:0
Lins: 135 mm
Vitbalans: AWB
D-R (detta har jag ingen aning om vad betyder?)
Kl: 08:45

Photoshop: Autonivåer, kurvor, ny himmel.

Här finns bilden på Pixbox och de andra bilderna som jag valde mellan.

Ifall ni är nyfikna på Weekday Photos Nature så är det bara att följa länken på loggan nedan.


Skywatch FridayMy first contribution to Skywatch Friday! Spinning toy. Press for bigger photo.
Mitt första bidrag till Skywatch Friday! Roterande leksak. Tryck på fotot så blir det större.

Fotot är taget med Sony DSLR A-230, objektiv Sigma 70-210 mm.

Fotoinställningar:
Manuellt läge
Slutartid: 1/80
Bländare: 22
Iso: 200
Exponering:0
Lins: 90 mm
Vitbalans: AWB
D-R (detta har jag ingen aning om vad betyder?)
Kl: 12:07

Photoshop: Kurvor
Här finns bilden på Pixbox och de andra bilderna som jag valde mellan.

Ifall ni är nyfikna på Skywatch Friday så är det bara att följa länken på loggan nedan.
Fräschar upp

Efter mycket om och men så blev det en uppfräschning utav bloggdesignen.

Den nya designen: (uppe nu)Den förra versionen:Den förr förra versionen:

Jag lessnade på allt det bruna så det blev blått istället. Det enda som jag inte får rätsida på är meny knapparna... Dom är ju placerade på fasta pixlar från vänster utifrån hur det ser ut på min skärm. Ifall man då använder en större skärm eller annan upplösning så förskjuts knapparna till vänster. Jag är alldeles villrådig. Går det att komma till rätsida med problemet? Någon därute i cyberspace som har någon smart html-kod som gör att meny kanpparna inte förskjuts? Tacksam för alla tips.


Virkning

 

Det går framåt med min flerfärgade solhatt i alla fall, använder ju en stor virknål 4,5 mm så det händer ganska mycket när jag väl virkar.
Den gröna solhatten till dottern går det däremot betydligt sämre med... Fick för mig igår att brättet på den skulle vara i en avvikande färg. Sedan började mäta dotterns hatt med min och inser att dotterns blivit större än min så här långt. Mönstret till den gröna solhatten är ju bara muntligt från en vännina. Nåja, jag repade upp några varv och sedan blev det super mega trassel på garnet, suck. Har nu bestämt mig för att repa upp hela solhatten, skriva ett ordentligt mönster och börja om. Och då kommer solhatten att bli randig istället. Enda haken är att jag inte vet hur jag ska göra för att byta färg mitt i virkningen. Ja, ja, det löser sig väl.
Solhattarna till höger är barnens hattar som egentligen är för små, fast dom får hänga med tills att jag har virkat färdigt.


Fotosöndag tema Struktur

Det blir ju en hel del fotande med system kameran, tänkte jag skulle testa några tematiska foto utmaningar. Mitt första bidrag kommer då onekligen här:

Temat är ju struktur och jag tycker att detta färg glada hopprep har en vacker struktur.

Fotot är taget med Sony DSLR A-230, objektiv Sony SAL 1855.

Fotoinställningar:
Närbildsläget
Slutartid: 1/250
Bländare: 5.6
Iso: 100
Exponering:0
Lins: 55 mm
Vitbalans: AWB
D-R+ (detta har jag ingen aning om vad betyder?)
Filter: Närbildsfilter +3
Kl: 17:02

Photoshop: Auto nivåer, något beskuren.

Här finns bilden på Pixbox och de andra bilderna som jag valde mellan.

Ifall ni är nyfikna på fotosöndag så är det bara att följa länken på loggan nedan.


Lånar en bok

Idag på eftermiddagen så var vi på 1-års kalas och då fick jag låna en bok, en bok om virkning. Det är ju nämligen som så att på måndagkvällarna så försöker jag komma iväg på Norrtäljes StickCafé, fast sticka kan jag inte ännu, jag nöjer mig med att virka.

Den gröna virkningen ska bli en solhatt till dottern och garnet som skiftar i färg ska bli en solhatt till mig själv. Fast jag hinner nog inte bli klar denna sommar dessvärre.
Jag har även hittat massor av andra fina kläder som jag gärna skulle vilja virka, får väl se vad jag hinner med framöver. Här finns de andra kläderna som jag vill virka.


Fotoutrustning


Här är min nuvarande digitala systemkamera utrustning.

Kamerahus Sony DSLR A-230
Objektiv Sony SAL 1855, 18-55 mm, 3.5-5.6, 0,25m/0,82ft (kit-objektiv) med motljusskydd.
Objektiv Sigma 70-210 mm, 1:4-5.6 med motljusskydd.
Blixtspridare
Trådlös fjärrkontroll
Filter Hoya närbild +3
Filter B+W Slim C-pol (cirkulerande polarisationsfilter)
Kameraväska (ej med på bild)

Bättre bilder finns här.

Mitt foto intresse

Julen 1987 fick jag min förstakamera, någon liten rackare med klassisk 135 mm film. Kameran blev snabbt en god kamrat som oftast låg i någon ficka. Motiven var som oftast min egen häst, ett gotlandsruss och min egna hund, en gotlands stövare. Andra vanligt förekommande motiv var solnedgångar, solnedgångarna på Gotland kan ju vara enorma skådespel.
Med åren så längtade jag allt mer och mer efter en system kamera, men det var som oftast alldeles för skralt i kassan.
Men så plötsligt hamnade Ronny och jag på en bilorientering med min blåa VW Bubbla från 1959 och där sprang vi på en herre som kunde tänka sig att sälja sin analoga systemkamera som han hade fotat 2-3 filmrullar med och sedan ansett att kameran var alldeles för avancerad. Jag tror att året var våren 2005 och plötsligt hade jag en systemkamera med två olika objektiv. Rackarns så kul det var! Oj, oj, vad jag fotade och vilka fina bilder det blev sedan. Jag var alldeles lyrisk.
Pentaxen förökade sig märkligt nog ganska snabbt och det blev en samling med extra kamerahus (Pentax 30t) och ett gäng med olika objektiv och lite annat smått och gott. Delar av fotoutrustningen hittas här.

Min plan var att gå på en fotokurs med denna kamera för att verkligen lära mig hur man kan använda sig utav en systemkamera. Dessvärre så visade det sig att analoga kameror redan var alldeles förlegat, de kurser jag hittade tog bara emot personer som hade egna digitala systemkameror.
Kände mig snuvad på konfekten men jag fortsatte tappert att fota med Pentaxen fast bara med allting i autoläge. Bortsett från fokuset då, det var ju manuellt.
Sedan kom en period när det blev alldeles för dyrt att framkalla alla filmrullarna och kamerorna lades på hyllan, tror det var 2007. April 2008 var det dags för dotterns barndop och Pentaxen dammades av, lillebror fick lite snabba instruktioner och blev dagens fotograf. Dessvärre så visade det sig att nära 80% av fotona blev misslyckade... För mörka, fel fokus. Katastrof. Pentaxen höll på att bli totalt utkastad ur huset.

I början av januari fick jag en efterlängtad födelsedagspresent, en digitalkamera! Förvisso en kompakt, men oj vad bra den var, fast en kompakt kamera är ju alltid bättre än ingen. Det var en Nikon coolpix L14, som dessvärre Ronny spräckte displayen på efter någon månad. Morr!
Dock så blev  det snabbt en ny kamera, jag klarade mig inte utan. Den nya blev en Nikon coolpix L16. Den höll fram tills i höstas, då slockande plötsligt displayen som då bara lyste vitt. Gahhh!!! Bägge coolpixarna hade vi dessutom köpt begagnade så det fanns inget att göra... Bortsett från att hitta någon ersättare från Tradera...
Det blev då en Pentax Optio E10 och en Olympus 700 All-weather.
Dock så blev jag aldrig nöjd med dessa kameror, det var sällan fotona blev bra.

I slutet av februari 2010 blev det äntligen en rejäl förändring i min fotoutrustning. Jag köpte en digital systemkamera, det blev en Sony DSLR A-230.
Oj, oj , vad jag började fotografera igen, fast jag använde den mest som en kompakt digital kamera. Det vill säga jag fotade bara med kamerans förinställda program.
Det kändes enormt tråkigt att inte förstå hur kameran egentligen kunde användas och vackra dagar så var det sällan som himmlen blev blå på fotona. Jag total ledsnade på min ovisshet och gick därför en foto kurs i våras.


RSS 2.0