Naturen bjuder på sig...

På vägen hem imorse efter att ha lämnat barnen på dagis så uppenbarade sig plötsligt två älgar vid kanten utav grusvägen som leder till vårat hus. Jösses, bara att vända för att fota...

Tyvärr så fick den ena älgen bråttom iväg när jag kom smygandes igen med bilen, så det blev bara ett mycket snabbt foto på den ena älgen. Den som smet iväg var större än den som jag fångade på bild. Vem vet, jag kanske får se flera stora vilda djur framöver?


Snöfallet passar mig!

Tillägg fredag morgon 29/1. Jag fick inte blogg.se att fungerar igår (torsdag) efter lunch... Detta inlägg skrev jag alltså igår (torsdag) men jag kunde inte publicera det då. Slut på tillägg.

Detta snöfall kunde inte ha kommit lägligare!!! Jag har nämligen till uppgift via skolan att tills imorgon (fredag) titta på snöflingor samt rita av dem. Gahhh, jag är usel på att rita. Dessutom har jag ingen scanner så då kan jag i alla fall inte maila bilderna till min lärare. Hmprf, fram med kameran istället!

Vad tycker ni? Visst kan man se vilken form snöflingorna har? Önskar återigen bara att jag hade en digital system kamera...

Igår eftermiddag (onsdag) när barnen och jag kom hem från dagis så möttes vi utav en udda syn i våran trädgård.

  

Inte så lätt att försöka fota ett skyggt rådjur i smyg inte, den mumsade på de nedfallna rönnbären som fanns kvar under snön. Jag hade en jättefin bild när rådjuret tittade på mig, men då krånglade kameran så det blev en bild på rådjuret i flykten istället. Bilderna blev ju naturligtvis lite suddiga, det var skymning och en blixt hade behövts, men då hade jag garanterat skrämt bort rådjuret omedelbart.

  

Imorse (torsdags)när jag skulle köra barnen till dagis var det dock inte fullt lika roligt med all snö. Värsta vallen bakom bilen hittills. Nåja, tur att i alla fall Christian tycker det är roligt att sopa av bilen och skotta undan all snö.

  

Fåglar är det gott om här hos oss också. Har ju ett projekt som ska lämnas in på måndag, observationer vid fågelbordet helst med foton. Jag har faktiskt plockat fram min analoga systemkamera för att kunna få närbilder på fåglarna. Ska framkalla en rulle idag (torsdag), hoppas det blev lyckat, annars vet i katten hur jag ska lösa allting... Fåglarna är ju så skygga och flyr så fort dom hör eller ser någon närma sig. För att fota behövs då alltså ett rejält teleobjektiv, och det har jag till min analoga kamera. Har en hel uppsjö med objekt och roliga ringar till den, synd att det är så dyrt att framkalla samt att det är så jobbigt att inte veta ifall bilderna blir lyckade.

Näe, nu (torsdag) ska jag skotta rent parkeringen, fylla på fågelmaten och fota flera snöflingor. Önskar bara att det kunde komma riktigt stora vackra snöflingor. Tillägg fredag morgon 29/1 (Det snöade stora snöflingor senare igår (torsdag), fast när jag tittade på dessa "stora" snöflingor i förstoringsglaset så såg jag att det bara vara flera "små" snöflingor som liksom hade hakat i varandra.) Slut på tillägg.


Åhh, en award!

Tjohoo, min första Award. Tack för den Erika! Alltid trevligt med lite glada överraskningarna så här mitt i allt snöfall.

Reglerna ser ut så här:
A
: Kopiera awarden på er blogg!
B: Länka till personen som gett dig awarden!
C: Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
D: Välj 7 andra bloggar som du vill ge awarden till!
E: Länka till deras bloggar!
F: Lägg en kommentar i deras blogg att du gett dom denna award!

Intressanta fakta om mig själv, åhh, så svårt. Just nu känner jag mig som världens tråkigaste person.

1. Jag har bara ett eller två par byxor i min garderob som passar, alla andra är för stora i midjan.
2. Jag har bytt 2 eller 3 topplockspackningar i en volvo B20 motor som satt i en Amazon. Jag gjorde det själv.
3. Jag är uppvuxen på Gotland och större delen av min släkt bor kvar där.
4. Jag har bott och arbetat på Island. Otroligt hänförande natur med vänliga människor!
5. Jag tycker det är super tråkigt att vika tvätten.
6. Jag använder menskopp. Det är nästan så jag känner mig alldeles befriad från mensen tack vare den.
7. Jag har aldrig haft råd att åka utomlands på solsemester.

Mina 7 bloggare som jag skickar vidare denna award till. Det finns fler än 7 som förtjänar denna förvisso, men regler är till för att följas!

Jessica Lill-Smeds
Sandra
Lillmonster
Magda

Sofie
Theres

Tezz

I skrivande stund så verkar internet fungera lite små dåligt... Jag har svårt kommentera i era bloggar:-( Nåja, jag försöker besöka er under dagen så att ni verkligen får eran Award!


Bubblor & kalas

Gav mig på ett skolprojekt på förmiddagen idag. Blåsa såpbubblor i minusgrader, inte helt enkelt.



Christian och jag har varit på kalas idag, hos en god vän till Christian från dagis. Barnen fick åka på släp efter en traktor och så var det avlutning på kalaset i form utav skattjakt. Otroligt roligt och fartfyllt kalas. Härligt att kunna varva inomhus smaskande på tårta med utomhus lek. Riktigt mysigt! Skatten var en godispåse. När vi kom hem så berättade Christian så fint om kalaset för Angelica, han avslutade med frasen "det var roligt". Gullunge!

Christian med godisklockan och godispåsen i högsta hugg, smaskens!


Sjukstugan forstätter

I fredags morse hade Christian varit feberfri i 24 timmar, då blev det förstås Angelicas tur. Fast Angelica hade bara 38,4 i feber.

     

Vem kom på idén att ha Ipren till barn i en storlek??? Idiotiskt, jag klarar inte av att få dem i två delar. I lördags morse så var det sämre med Angelica, hon hade 39,4 i feber och vägrade att äta frukost. När hon sedan varit vaken i 1½ timma så somnade hon på soffan. Stackars liten!

     

Trots feber igår så åkte vi iväg för att mata ankorna, då sken Angelica upp som en sol! Ronny var med också, så det blev en mindre familjeutflykt. Angelica somnade dock sedan i bilen på vägen hem. Fast det sägs ju att sova är bästa sättet att bli frisk på! Efter lunchen så somnade Angelica igen, hon sov alltså tre gånger före kl 15 igår.

Idag är Agelica än så länge pigg, hon åt rejält med frukost, hon känns lite varm på pannan, fast jag har inte kollat henne ännu. Ska göra det snart.


Gröna fingrar

Det har funnits perioder i mitt liv då jag verkligen har försökt att ha gröna fingrar, krukväxter kan ju vara så hemtrevligt och vackert ifall dom är välmående.
I torsdags kväll när barnen och jag var på flygfyren så spanande jag in några super snygga krukor! Krukorna är ju mer än halva växten tycker jag.

     

Spegel-mosaik krukorna är ju grymt fina! De runda spegel krukorna är också fina. Jag tror spegelfärgat/silverfärgat skulle passa bra ihop med svarta krukor, tex den mattsvarta med blankt snirkligt mönster. Allra helst skulle jag vilja ha metallic-lila krukor, men det finns åtminstone inte på Flygfyren.

     

Här är husets enda krukväxt, en bambupinne som blivit drygt 2 meter hög ooch till på köpet har den varit utan vatten i drygt 6 månader eftersom jag funderade på att kasta den. Jag rensade bort allting som var visset och så tog jag bort "tvillingen" också. Bambupinnen har ju förökat sig. När bambun var färdig rensad så gav jag mig i kast med en julgrupp som stått utan vatten sedan före jul. 3 gröna växter kunde jag plantera om, återstår och se ifall de överlever. Just nu skulle väl dessa växter behöva vårsolen för att säkra sin överlevnad.


Full fart

Dagen började med ett seminarie med skolan, live konferrans via internet. Det gick bra, trots att det krockade med barnens frukost och så det värsta utav allt... Helt utan förvarning så stängde datorn av sig... Grrr, sanslöst irriterande. Nåja, det första seminariet i vinterpedagogik blev avklarat i alla fall. Håller tummarna för att jag får möjlighet att engagera mig mera till nästa vecka.

     

Vi har bakat muffins, fast det blev visst lite mycket smet. Jag fick byta till min största skål för att kunna blanda ihop alltsammans.

     

Barnen intygar om att smeten blev god i alla fall! Christian hjälper mig att ta ut plåten från ugnen. Så less på kameran bara... Var och varannan bild på barnen blir suddig. Gaaahhh!!! Drömmer om BRA kamera så jag kan få gå en ordentlig fotokurs. Det har jag bara velat sedan ett gäng med år tillbaka, gå fotokurs alltså. Men kravet för att gå fotokurs är att ha en egen systemkamera, digital. Morr!

Vad det gäller muffinsen så blev det för tok för många... Provade ett nytt recept och gjorde tredubbel sats direkt, hoppsan! Muffinsen ska få konvertera till CupCakes lite senare.

Medan Angelica sov efter lunchen så gick jag och Christian ut en snabb sväng för att fylla på fågelmaten och kolla postlådan. Christian blev dock lite frusen, stackarn vill ju bara ha jacka som mamma. Jag är dock lite avundsjuk på hans mössa. Den har en synlig lila rand och det har inte min, jag som älskar lila.

Peppar, peppar... Christian är än så länge feberfri, hoppas det håller i sig.


Feberns järngrepp

Inatt hade Christian 40,9 grader i feber, hans livs högsta temperatur. Imorse däremot så var det bara 37,4, tjohoo det är på bättringsvägen! Varpå jag inte ringde till någon läkare imorse vilket jag egentligen hade planerat. Sedan kom förstås bakslaget... Efter lunch var det återigen höga siffror 39,7 grader. Typiskt!!! Det är ju bara på förmiddagen som det går att få tag i en läkartid. Fast min erfarenhet utav läkare är det oftast skyller på virus och så blir man hemskickad med order om alvedon, ipren och näsdroppar. Nåja, jag gör vad jag kan här hemma med alla "förkylnings-feber-klassiker". Jag håller tummarna för att Christian snart blir bättre, hans hosta är heller inget rolig. Tur att vi har Airomir och Pulmicort sedan tidigare elaka hostor. Det märkliga är dock att Angelica är fortfarande opåverkad.

     

Vi vågade oss ut en sväng idag och då passade barnen på att göra snöänglar. Själv hade jag ett gäng experiment att utföra. Det blir ju lätt så när jag går i skolan, det är alltid något att göra. Jag har egentligen inte alls tid att ha sjuka barn hemma, jag hinner inte med skolarbetet. Så trist att påbörja nya kursen med att behöva ha sjuka barn hemma. Kursen jag läser nu heter Naturens Byggstenar och den första delkursen handlar om Väder och Klimat ur ett utomhuspedagogiskt synsätt. Otroligt spännande och jag skulle verkligen vilja lägga ned stort engagemang i detta, men men, barnens hälsa kommer i första hand.
Känns lite som att mitt liv inte har någon tid att existera på...


7 recept senare

Jag har precis bakat 7 olika varianter utav hemmagjord marsipan med riven mandel. Allt bara för att kolla vilket recept som blir bäst. Letar nämligen efter ett recept där det blir god marsipan som går att kavla. Jag är annars inte så förtjust i marsipan, fast gör man det själv så brukar det bli väldigt gott.

     

Som ni ser så är det ganska varierande mängder utav sötmandel, några utav recepten har vätska utav vatten och margarin, andra äggvita, ett med mjölk och ett annat med grädde. Jag hörde något rykte om att marsipan med mjölk skulle bli vitare, men jag ser då ingen skillnad. Tur det kanske, mjölk och grädde surnar ju snabbt så det borde innebära dålig hållbarhet på marsipanen. Alla sju klumpar ska provsmakas och test kavlas ikväll. (Den ena klumpen blev dock ingen deg, snarare kristyr-kladd med smak utav mandel.)

Christian är sjuk idag, drygt 40 graders feber, elak hosta och snuvig. Jag har därför haft båda barnen hemma idag. Håller dock tummarna för att Angelica inte blir smittad.

Igår började terminens nya kurs i skolan, vi har läsuppgifter och laborationer som ska vara klara tills på torsdag morgon, hur nu det ska gå till? Inte så lätt att plugga med hemmavarande barn.
På torsdag har vi seminarie kl 10,30-12,00, jag håller tummarna för att barnen kan vara på dagis då. Seminariet krockar ju annars med barnens lunch.
fredag ska jag jobba, då måste Christian vara frisk.


Vacker vinter på väg bort

Plusgrader och nakna träd... Den magiska och glittrande vintern verkar vara på väg bort från oss. Som tur var så var barnen och jag hemma i torsdags eftersom bilen var trasig. Vi passade på att gå ut i snön, jag med kameran i högsta hugg.

   

Vi började med att mata fåglarna, fast det blev en del frön på golvet som vi fick plocka upp. Sedan pulsade vi ut i den djupa snön på jakt efter snötyngda träd och vintrig natur.

     

     

Underbara vinter som lyser upp i mörkret. Jag tycker det ser så magiskt ut när träden är alldeles vita. Ser ut som att det faller små ettriga snöflingor ute nu, träden kanske blir sådär vackert vita igen? 45 minuter senare: Näe, det regnar, usch!

Vi har en fungerande bil igen i alla fall, Ronny kom hem med den i torsdags kväll. Stackarn stod och monterade bilbarnstolar klockan halv tolv på natten eftersom jag skulle jobba i fredags. Av det lilla som jag har kört den nya bilen hittills så kan jag bara säga att den verkar vara toppen!


Ett litet firande

Jo, jag fyllde visst år igår. Inget som jag tycker ska firas till överdrift, jag önskar mig allra helst lite omtanke från goda vänner och kära släktingar. Fick besök igår av Sandra och hennes barn i alla fall. Det tackar jag för, alltid trevligt med glädjande besök.

     

Enija lärde sig precis att gå förra helgen, hon gör sitt bästa för att pussla ihop tårtan. Léon, Angelica och Christian spelar Banka Mulle. Enija tycker om att rita så hon lånade Angelicas rittavla.

     

Trion kör med tåg medan Enija knatar iväg med Nalle Puh boken. Enija gillade verkligen Nalle Puh boken som pratar och sjunger.


Veckans hatobjekt

Egentligen så ogillar jag ordet hata, det är så hårt och defintivt liksom. I måndags morse så hette det ju så fint att jag skulle använda vår volvo 164:a från 1973 till dagis och jobbet eftersom den fungerade så bra. Jag har tidigare sagt att jag aldrig skulle köra den bilen eftersom den har svetsad bakaxel vilket ger en massa oljud i kupén samt att bilen sladdar för minsta lilla kurva och gaspådrag. Men, men, i brist på bra bil så fick jag köra 164:an.

Och se hur det gick... Kom för sent till jobbet i måndags och i onsdags kväll så fick vi och bilen bli bogserade hem från dagis. FNYS!

     

Så här ser "svarta faran" ut, ganska fin förvisso. men grymt strulig. I onsdags körde jag på Esplanaden förbi akuten för att svänga vänster in på Frötunagatan, och vad händer? Jo, det bara smäller till i bilen och vips så var kopplingen i botten. Typiskt, kopplinsvajern gick av. Morr. Stod lite illa till också, hade liksom inte riktigt svängt färdigt. Suck. Som tur var kom en dagismamma körandes och bogserlinan satt ju i fram så denna snälla mamma fick bogsera oss uppför backen så vi kunde ställa bilen utanför dagiset.

     

Vi fick ställa bilen lite på sniskan, det var ju bilar i vägen så det var inte helt enkelt att bogsera bilen på plats. Sedan fick jag knalla in på dagis och berättade om den trasiga bilen och så frågade jag ifall jag och barnen fick vara kvar i 2 timmar till för att invänta Ronny. Jodå, inga bekymmer. En fröken skojade om lära mig stägningsrutinerna och så skulle vi få sova kvar på dagiset :-)
Ronny kom ialla fall och kopplade på linan på sin firmabil och så vi kunde ge oss av hemåt. Nedrans bil! Nu står den svarta 164:an här hos oss och skäms, trasig som den är.


Katastrof

Jag har bara ett ord för denna dag än så länge: KATASTROF! Det var kaos hemma imorse, panik över att det var första dagis dagen på 3 veckor för barnen. Tidig morgon blev det ju också, en annan fick ju besked i fredags om att jobba fulla dagar mån & tis. Super kul med jobb, men oj vad det kan ställa till det för barnens rutiner.

Mina sötnosar som väntar på att vi skulle åka iväg. Tappra små hjältar, som fick en märklig morgon. Bilfärden till dagis gick åt pipsvängen pga att bilen krånglades och jävlades. Det hela slutade med barnen fick vara hemma hos underbart snälla Erika med sina barn Amanda och Jonatan. Vi missade ju frukosten på dagiset pga allt strul och det kändes så fel att lämna sötnosarna då. Jag vill att deras återkomst på dagis efter ledigheten ska bli bra och harmonisk :-)

Som tur är så har jag hittills haft det bra, roligt och inspirerande här på jobbet. Jag trivs verkligen med att vikariera som förskolefröken, idag är det på småbarns sidan. Härligt.


Sen kväll

Färden och besöket hos Thore och Birgitta tog förstås betydligt längre tid än väntat, vi kom hem sent med våra sötnosar ikväll.
Thore är min pappas äldre bror som är gift med Birgitta. Det var en trevlig fika hos dem, vi hade med oss lite tårta från igår så nu har vi lite mindre kalas rester här hos oss:-)

     

Hos Thore och Birgitta så hittade barnen en gungstol som dom tyckte var riktigt rolig. På vägen hem därifrån så somnade båda barnen i bilen och Christian ville knappt vakna när vi var hemma igen. Angelica däremot smaskade glupskt på clementiner. Angelica har på sig födelsedagskläderna som min pappa skickade till henne. Hon ser ut att klä bra i grönt tycker jag.


Invigning

Nu på morgonen så kom Angelica gåendes med någonting...

     

Hon hittade sina nya kläder, dom fick hon så klart ha på sig. Lite gos i soffan med hundarna. Christian tvättar och torkar händerna vid barnspisen.

Nu ska vi iväg och hälsa på min farbror med fru i Hägersten, får se ifall någon kusin är hemma där också.


Kalas Angelica 2 år

Panik, panik, kalasförberedelserna höll på att aldrig bli färdiga igår. Tårtorna var nog det största problemet, jag skande 2 citroner till marängsmörkrämen. Allt strul ledde till att jag stod som bäst och färgade sockerpastan när gästerna anlände klockan 14. Tack vare Erika och hennes skickliga kavlande så blev tårtorna till slut färdiga i alla fall, puh. Tusen tack för hjälpen Erika.

        

En pigg och glad 5-månaders Jonatan till vänster. På nästa foto ser vi Jonatans föräldrar Peder och Erika samt Novas föräldrar Jimmy och Jonna. På det suddiga foto ser vi Amanda (flätor) och Boel med dottern Irma. På sista bilden ser vi Rolle och Lova.

     

Jag och min mamma dukar fram fikat. Irma i högsta hugg med en ballong. På sista foto ser vi Peder med Jonatan, Erika samt Jimmy.

  

Tårtor, kakor och bullar.

     

Vi sjunger för Angelica som får blåsa ut ljusen i soffan. Hon lyckades blåsa ut bägge ljusen på en gång! Sedan ville de andra barnen också blåsa ut ljusen.  Amanda och Nova blåsa ut ljusen medan Angelica tittar på.

  

Kjelle, min mamma och Ronny sitter i soffan. Tack för alla fina presenterna och trevligt besök från er alla! Min pappa var inte här, han hade skickat de lila kläderna till Angleica med posten.
Tack för att ni gäster förgyllde våran dag igår!


Kalas förberedelser

Igår var sannerligen en stressig dag, åtminstone på förmiddagen. Det skulle "målas" muffins och göras tårtor och så hade vi glömt något viktigt, 2 citroner...

        

Angelica och Christian hjälper mig att måla muffinsen och strö på dem lite strössel. Anglica kladdar mest, fast det var ingen fara. Det fanns gott om muffins så det gjorde inget att hon demolerade fyra stycken.

  

Mitt livs första CupCakes, ifall de nu är värdiga att kallas CupCakes? Recepten har jag hittat hos Wiccan i hennes Mumsfillibabba-blogg. Himla praktiskt med välbeprövade recept. CupCakesen blev riktigt goda.


Fullspäckad dag...

På förmiddagen idag (fredag) så åkte barnen och jag hem till Erika med dottern Amanda och sonen Jonatan. Amanda och Christian har ju känt varandra sedan vi flyttade hit till Norrtälje sommaren 2007 så de två är riktigt goda vänner.

     

Angelica står och balanserar på en gungälg vid sidan av soffan. Christian försöker spana traktorer vid fönstret. Bilar från filmen Bilar med stjärnan Blixten McQueen gillar Amanda och Christian att leka med. Jonatan var vaken och pigg större delen av vårat besök, han gjorde allt han kunde för att försöka krypa till alla busiga barnen. Men Jonatan tar sig inte framåt riktigt ännu. Han är däremot en riktig hejare på att studsa i hoppgungan, det gillar han :-)

     

Väl hemma igen så passade vi på att njuta utav solskenet. Christian försöker klättra uppför en hög med snö. Angelica åker gärna pulka medan Christian hellre springer med sin pulka.

     

Sedan var dags att baka kakor, muffins! Barnen fick ju muffins (cupcakes) i julklapp, fast dem har Christian knappt lekt med eftersom dom är äckliga enligt honom. Men när jag satte igång med att baka muffins, så blev det fart på Christian, han gräddade minnsann sina egna muffins i barnens lekspis. Angelica hjälper gladeligen till med att göra kaksmeten. "Maka, maka" säger hon, smaka på smet är nog det bästa hon vet.

Imorgon (lördag) har jag lovat barnen att vi ska "måla" muffinsen med vit smet, mitt livs första cupcakes. Ska bli spännande. På eftermiddagen imorgon (lördag) så är det ju barnkalas för Angelica. Återstår att se hur Christian tar det, han blev helt galet super ledsen och arg igår (torsdag) när Angelica fick presenter. "Jag vill ha, jag vill ha" skrek Christian.

Nåja, klockan är över ett på natten. Lite sömn och sedan fixa det sista till kalaset imorgon (lördag).


Grattis Angelica 2 år!

Vi hade ett litet familjekalas igår kväll för att fira Angelicas födelsedag som egentligen är den 26/12. Den 26:e ligger dock alldeles för nära inpå julen så det kändes fel att fira henne då. Barn är ju inte så noga med datum som tur är, vi ville bara att Angelica skulle få en speciell stund.

     

Förväntansfulla barn. Angelica lyckades tjyvsmaka på glasstårtan innan den blev serverad, busunge! Blåsa ut ljusen är riktigt roligt!

     

Angelicas presenter och så två ballonger som symbolerar att hon fyller 2 år. Den lilla hunden blev snabbt en favorit, Angelica gillar ju verkligen hundar. Andra favoriter är Mamma Mu (hon fick en bok) och Pippi (hon fick ett pussel). Angelica visar även tecken på konstnärliga talanger, en rittavla kommer hon att ha stor glädje utav. Hon fick även ett 1-2-3 pussel med siffror och färgglada bilder. Under ledigheten så har jag dock märkt att Angelica redan kan räkna till 3. Fast mera övning är aldrig fel, och siffrorna känner hon inte igen ännu.


Isproppen borta!

Som i ett trollslag så började det plötsligt rinna varmt vatten ur kranen i köket på nedervåningen, hurra! Gissa ifall diskmaskinen är igång nu!

     

Fast elementet under diskbänken får nog stå kvar ett tag till. Det har ju alltid dragigt kallt från det skåpet så att köksgolven blir iskalla, kan ju avslöja att köket är varmare idag än någonsin. (För att vara vinter.)

Diskmaskin slangen (vit med gråa  ränder) var ju igår alldeles stelfrusen och iskall, nu har den tinat tack vare elementet. Nu återstår bara att skruva loss slangkopplingen uppe i badrummet så att vi kan koppla in tvättmaskinen igen också. Det är ju lätt fixat, bara jag visste vart Ronny har en tiondel av sina verktyg så vore det suveränt. Skulle vilja ha en liten verktygslåda för inomhus bruk med lite tänger och skruvmejslar. Fast detta skulle då förstås vara offlimit för Ronny så att det inte sprids ut till höger och vänster.

Natten fredag till lördag ska det visst vara drygt minus tjugo grader igen, får ha lite vattenflöde igång då i kranarna då så att det förhoppningsvis inte fryser igen.


Lite bättre...

Temperaturen ute har blivit lite varmare, ca -10 grader imorse jämfört med -27 grader igår. Vi håller tummarna för fortsatt varmare väder så att vårat vatten kan tina upp.

     

Tack vare att kallvattnet nere i köket fungerar så kan vi leda upp det i huset via en vattenslang och då får vi kallt och varmt vatten på övervåningen eftersom varmvattenberedaren står där uppe. Däremot så är ju ledningarna i fasaden frusen så det varmvatten som ska komma ned igen är fruset. Så länge vi är utan varmvatten i köket så fungerar inte diskmaskinen, suck. Jag saknar diskmaskinen. Tvättmaskinen går inte heller att ha inkopplad tyvärr.
Christian och Angelica tar sig en morgonfika och sedan steker Angelica pannkakor på deras spis.

Snö och blåst, nordliga vindar är visst vad vädret tycks bjuda på idag. Själv har jag en idé om att försöka byta gardiner idag. Jag borde baka lite kakor och tårtor också, tappar inspirationen bara när det sådan tid att diska och torka allting. Busarna borde få komma ut i den friska luften också efter gårdagens frusna innedag.


Minus 27 grader

Brrr, nu kan man inte göra annat än att FRYSA och åter frysa. Minus 27 grader imorse, undras hur kallt det var inatt? I alla fall tillräckligt kallt för att vårat vatten skulle frysa. Helt otroligt vad handikappad man blir utan vatten. Fast det är inte så förvånande att vattnet har frusit... Det var säkert bara en 10 plusgrader i köket imorse. Brrr.

 

Angelica och Christian har spenderat största delen utav dagen under fleece filtar och täcken i soffan, fina mösor från JNYdesign värmer gott. Tur att vi har en öppen spis i vardagsrummet i alla fall. Synd bara att elden inte kan värma upp i köket så vi kan få vatten igen.
Hmm, vi har i alla fått det kalla vattnet i köket att fungera, det är i alla fall nåt. Fast det går inte att använda diskmaskinen och tvätt maskinen. Vi skulle verkligen behöva diska, men diskstället kasserade vi när det gick sönder. Jag skulle vilja tvätta också... Angelicas tygblöjor håller på att ta slut... Hon har ju tygblöjor här hemma för att känna att det blir blött när hon kissar, på sätt förstår hon bättre att det är smidigare att göra sina behov på pottan/toaletten. Tanken är att hon snart ska bli blöjfri, det är nära faktiskt. Största hindret just nu är att jag har inga trosor i hennes storlek :-(
Vi har inte vågat oss ut idag, minus 20 grader känns inte så barnvänligt. Håller tummarna för varmare väder snart så att vattnet kan tina upp ordentligt!


Nu ska den bort!

Jag ledsnade på vår julgran..... Den fick hamna i en soppåse och bli utkastad! Barnen hjälpte mig att städa bort granen igår, skönt och slippa den faktiskt.

     

Plocka av pyntet från granen gick alldeles ypperligt, sopningen av golvet var det lite sämre med. Christian och Angelica sprang mest omkring med sina sopkvastar och så blev det granbarr överallt. Jag ledsnade till slut.... Jag skickade upp Angelica och Christian till sin pappa på övervåningen. Ronny har ju en viss förmåga att spendera förmiddagarna i sängen. Lite surt egentligen eftersom barnen är som mest aktiva mellan klockan 7-12. Christian blev riktigt ledsen över att behöva vara på övervåningen, han ville så gärna hjälpa till och sopa. Nåja, med barnen ur vägen så lyckades jag sopa och dammsuga bort de flesta granbarren i alla fall.

  

På kvällen igår så åkte vi iväg en sväng. Vi skulle reklamera Christians overall på Stadium, som tur var så fick vi en ny. Det kallar jag service! Vi hade redan reklamerat Angelicas i söndags och fått en ny, så nu har busarna varsin ny overall igen. Härligt! På Coop bredvid Stadium Bromma så fanns det några karuseller, men dom var inte inkopplade. Christian blev sååå besviken och ville att vi skulle hitta en annan helikopter, det gjorde vi aldrig :-(


Solskensdag

I måndags var det alldeles ljuvligt vinterväder! Solen sken och allting glittrade så vackert, och barnen älskade att vara ute.

        

Åka pulka har sötnosarna tröttnat på, det har blivit roligare att försöka gå nedför backen i den djupa snön.

  

Leka butik och sälja och köpa låtsasmat till varandra är ett populärt inslag när vi är ute, härligt och se att dom kan turas om också. Den som står bakom bänken är nämligen försäljaren.


Grillat i snön

I söndags hade vi en trevlig tur till Färsna 4-H gård med goda vänners sällskap. Korvgrillning stod på aktivitetslistan, Christian hade nämligen önskat sig "grilla eld med korv".

     

Amanda, Christian och Angelica busar i snön. Erika och Ronny gör sitt bästa för att blåsa liv i elden medan Peder hjälper en frusen Amanda med vantarna. Christian och Angelica är inte blyga i snön, dom kastar sig omkring hej vilt!

  

Ronny, Christian och Angelica grillar korv. Fast sedan var det Ronny och Erika som stod för korvgrillningen, det blev för kallt så vi andra gick in på Café Tupplidret. Skönt att värma sig inomhus. På sista bilden ser vi en glad, mätt och varm Amanda.

Tack för en underbar dag i kylan, Erika, Peder, Amanda och Jonatan! (Jonatan sov i vagnen hela tiden.)


Det slutar inte...

Det bara snöar mer och mer, det verkar inte finnas någon ände. Riktigt så kul är det faktiskt inte att skotta varje dag. Tur jag har barnen som gillar att busa i snön i alla fall:-)

     

Så mycket pulka åkning blev det inte, Christian och Angelica gjorde sitt bästa för att gräva ned sig i den fjäderlätta nysnön. Rulla i snön var också roligt.

     

Krypa och promenera i den mjuka snön, härligt. Ett litet naturfoto, jag bara kan inte låta bli att tycka att vinterlandskap är vackert :-) Extra fint när solen lyser lite magiskt genom molnen.

     

Christian har ritat en buss! Christian och Angelica leker tillsammans med brandstationen och sedan gör dom pannkakor tillsammans. Smaskens.

Bortsett från all glädje och roliga händelser som barnen skänker så har denna dagen varit en usel dag. Vi skulle åka till Susilo Tyger och Ting för att jag behövde några småsaker, dock viktiga saker. Dit hann vi inte i tid eftersom bilens baklucka strulade. Vi skulle till Stadium och reklamera trasiga vintervantar och då dog bilen på motorvägen. Suck. Är så less på opålitliga gamla bilar, men vi har inget annat val just nu. Önskar mig en fungerande tillvaro utan en massa strul som förstör dagarna. Baaahhh.


Årets första dag

  

Nyårsfirandet var lugnt, bara Ronny och jag som åt en massa gott tillsammans och sedan vid 12-slaget gick vi ut för att titta på raketerna. När vi kom ut så var alldeles ljust, som dagsljus nästan. Fullmånen gjorde natten till dag. Försökte fota vår snögubbe för att visa hur ljust det var, men kameran höll inte riktigt med om att det var dagsljus. Så less på att se bilder framför mig som aldrig blir som jag tänkt mig.

Våra konstnärer! Här kan det målas om och om igen.

     

Det var så vackert här ute i morse! Solen försökte ta sig igenom de tunga molnen, men den lyckades aldrig riktigt. Christian fick fylla på med lite fågelmat, testar och ser ifall dom gillar havregryn. Fast det innehåller nog inte tillräckligt mycket med fett för att det ska vara någon bra fågelföda misstänker jag.

  

Vi har gjort godis idag, chokladtryffel, snickers, nougatbollar och ischoklad. Oj, oj, vad vi har smaskat. Smeten till tryfflarna var ju bara enormt god (röda skålen).

     

Det snöade ju typ hela natten och förmiddagen så det blev hög tid att skotta snö. Barnen hjälper mig så gott dom kan. Kameran är lite märklig bara... De två snöskottningsfotona är tagna med kanske 5 min mellanrum och ändå blir ljuset på bilderna totalt olika. Hmprf, morr. När Christian och Angelica lessnat på att skotta snö så lekte som affär. Christian sålde hamburgare och pommes frites.

Familjemys i soffan, Ronny och barnen. Tror dom tittar på filmen Ivanhoe.


RSS 2.0