Glashår

Googlade lite på glashår och hittade lite smått och gott. Bland annat en bloggerska som skrev att saltvatten kan ge mer effekt till lockar ifall man har glashår. Det märkliga är att det håller jag med om. Håret känns lockigare efter ett bad i saltvatten.
Glashår är för övrigt en hårtyp som är starkt och motstånds kraftigt mot kemiska behandlingar. Hårstrånas så kallade fjällskikt ligger alldeles slätt och håret är oftast spikrakt och mycket starkt. Hårets styrka beror också förstås på hårstrånas grovlek och kvalité. Motsatsen till glashår är ett poröst hår med vidöppna fjällskikt, tex blekt hår. Hårstånas olika fjällskikt ger hårstråna olika strukturer som gör håret mer eller mindre poröst.
Hårstrånas struktur är som strukturen på kottar.

Till vänster en bild som symboliserar öppna fjällskikt och till höger en bild som symboliserar stängda fjällskikt. Ganska stor skillnad eller hur? Jag kan riktigt föreställa mig hur kemikalierna bara rinner av hårets stängda fjällskikt. Bilder är lånade från otroligt intressant blogg som har massor med bra tips till ett friskare hår. Bloggen hittas här.

Det är förvisso rätt "lyxigt" att ha ett friskt och starkt hår, känns lite negativt när jag så gärna vill ha ett böljande hårsvall. Grubblar vidare på kommande hår åtgärder.
Jag kan ju liksom acceptera att jag har glashår, fast ifall det verkligen är det så önskar jag att håret ändå kunde se lite glansigt ut. Tyckter att mitt hår är så matt och tråkigt.


Jag blir galen!!!

Föreställde mig en sommar med böljande hårsvall som vackert följer vindens rörelse när jag är ute på spännande äventyr. Bestämde mig därför att permanenta håret i hopp om att håret skulle få mera volym och bli fylligare och flygigare. Är så trött på mitt raka hår som bara har hängt ned över axlarna.
Permanentade håret i måndags hos en frisör och det blev väl bra, eller nåt. Det tråkiga nu, 4 dagar senare är att håret bara känns rakare och rakare och hängigare och hängigare. Jag har fram tills på måndag 2/8 att reklamera håret och få permanenten omgjord utan kostnad.
Mitt stora dilemma är att jag inte vill bli lockhårig, jag är ute efter att böljande hårsvall. Vilket verkar vara lättare sagt än gjort.

Det märkliga som skedde i måndags var nog ändå frisörens kommentarer om mitt hår... Hon sade att mitt hår är alldeles för friskt, det står emot kemisk behandling och håret vill inte alls gå med på att bli lockigt. Mitt hår har varit helt obehandlat kemiskt sedan 2003 och nu motarbetar håret mig. Frisören sade även att målet med en permanent är att håret ska vara för lockigt när man går från salongen eftersom lockarna ändå hänger ut sig efter ett tag. När jag gick därifrån i måndags så var det lockiga resultatet ganska snålt... Såg mest ut som att jag hade haft håret flätat och sedan tagit ur flätorna för att håret skulle vara lite vågigt.

     

Här ovan visas till vänster håret före permanenten, i mitten en bild från igår och till höger en bild från idag. Jag tycker onekligen att håret börjar se väldigt platt ut igen, suck.

Den stora frågan:
Vad ska jag göra för att få håret mera mottagligt för kemiska lockar?
Ett tips är att färga/lägga i slingor, men det har jag inte råd till att göra på en salong. Och byta hårfärg vill jag inte. Frågan är ju då, ska jag våga färga håret hemma under helgen i en nyans som är min egen (om det finns?) och klaga på permanenten på måndag och riskera att bli alldeles krullhårig? Eller ska jag bara klaga på permanenten och göra om den i hopp om det blir ett hållbarare resultat? Hmm, tror förvisso att frisörskan hade i de starkaste permanent vätskorna i måndags.

Går det överhuvudtaget att göra om ett friskt, starkt och rakt hår till ett böljande hårsvall? Håret är ju sedan i måndags även rejält uppklippt.


Sommarens läckerheter

En utav sommarens ljuvligaste läckerheter tycker jag är jordgubbar!!! Bara doften utav dem får mig att le och känna att det är sommar.

Det ser ju så otroligt gott ut när som uppradade för att få följa med någon hem och förgylla någons vardag. Läskigt läskande.

Så smaskigt!

Jordgubbens underbara doft
får mig att bli lätt som stoft
Stoft som glider fram genom livet
fast utan att ta något för givet
Dess underbara smak
med himmlen som närmsta tak
får mig att vilja dansa på land
på väg mot en underbar strand
En strand där glädjen blir sann
när jag tar jordgubben mot min tann

Och där spårade poesin ur... tann=tand. Jo, bilderna ovan är lite ofokuserade vilket på beror på att dom är fotade på håll med mitt "stora" objektiv, 70-210 mm.


Fjärilsmatare

Häromdagen hittade barnen och jag två fjärilar i vårat sovrum, dom vill ut igen kan jag avslöja. Dessvärre så är det fönstret täckt med myggnät så fjärilarna kom ingenstans. Tur för oss!
Vi fångade fjräilarna och konstruerade två stycken fjärilsmatare med nektar.

     

Fjärilarna var spännande att titta på!

     

Den ena fjärilen lyckades vi få till att smaka på nektaren, fast den tyckte nog att kameran var lite läskig, den flög sin kos ganska snabbt dessvärre.


RSS 2.0