Sommar snart, eller?

Gårdagens solsken var så otroligt ljuvligt och inbjudande att vi bestämde oss för att grilla hamburgare idag. För visst är det väl snart sommar? I alla fall tillräckligt för att grilla och ställa fram ute möblerna.
 
      
 
Ja, ja, aningen för mycket lågor, för att inte tala om röken. Och, ja ingen vidare sommarvärme fick vi heller. Det snöade ju på morgonen när vi vaknade. Som tur är så sprack molnen upp efter hand. Härligt.
 
 
Mumsigt med hamburgare i solskenet på terassen. Underbar lunch med en härligt sällskap! Viktoria, Angelica, Johan och Christian.
 
 
Och studsmattan, oj vad roligt Christian och Angelica har med den. Studsmattan ställde vi fram till barnen redan 3-4 veckor sedan, när vi trodde att det skulle bli vår första gången. Nu håller vi verkligen tummarna för att det ska bli en ordentlig vår! Kom, kom, solen och värmen!

Våren är infirad

Underbart solsken i flera dagar och solstrålar som värmer och lockar till sommarkänslor, så härligt. Vi åkte därför till glassmagasinet igår (lördag) för att fira in våren med sommarens första glass på hamnen. Mums!
 
      
 
Till höger står familjen och väntar i kön för att få beställa glassen. Min älskling, Johan, Johans dotter Viktoria, Christian och Angelica. I mitten står jag med mobilen i högsta hugg där vi hade skrivit in de glass sorterna vi ville ha så att beställningen skulle bli smidig. Till höger ser vi årets nyhet, hemgjorda våfflor doppade i choklad och valfritt strössel.
 
   
 
Härligt att sitta utomhus och avnjuta god glass.
 
   
 
Tidigare på förmiddagen så hade Christian och Angelica hittat en nyckelpiga som fick namnet Nycki, de byggde ett bo till sin vårtecken-kompis.

En slalomdag

Annandag Påsk åkte Johan och jag till Åre Skutan. Vädret var lovande, några tunna moln slöjer låg över Skutans topp.
 
 
Underbar utsikt från Åre Skutan.
 
   
 
Ja, jo, några omkull åk blev det för min del. Denna dag var ju bara min andra omgång i livet i slalombacken. Jag föll och sedan bromsade älsklingen in så kraftigt bredvid mig att jag mer eller mindre blev begravad i snö. På fotot har jag redan lyckats ta bort en del snö. Till höger åker min härliga Johan slalom så där skickligt och tjusigt som han är så bra på. Lunchen åt vi denna dag i Värmestugan på Åre platån. Det blev matsäck med varm choklad och Johans mammas hembakade bröd, gott.
 
 
Vi kramas i backen.
 
   
 
Oj, oj, här kommer älsklingen och bromsar in bredvid mig. Han är bra skicklig, det verkligen sprutar snö om honom när han bromsar. Helt klart imponerande tycker jag. Johan bromsar här in när vi kommit till Fjällgården, tror backen ned hette Snobbrännan ifall jag läst rätt på pistkartan. Själv orkade jag knappt ta mig ned för backen till Fjällgården, mina muskler fullkomligen skakade av utmattning. Vi hade tagit oss från Björnen och upp på Skutan och längs vägen hade vi åkt nedför ganska många backar. Efter slalomåkning blev det varm choklad med mashmalllows, grädde och socker på Chokladfabriken. Otroligt mumsigt!
 
Vår resa över Skutan blev:
Start i Björnen med Vargenliften (42)
Hermelinbacken
Högåsliften (38A)
Sadelvägen
Sadelliften (39)
Blå tåget
WorldCupliften (30)
Bräckevägen
Lundsrappet
VM8:an (22)
Gondolen (23)
Lunchpaus Värmestugan på Åre platån
Tusenmetern
Tusenmetersliften (28)
Röda rappet (Jag åkte runt en kurva via Årevägen för att slippa en brant)
Sedan skildes vi åt en sväng, älsklingen och jag.
Lundsrappet -  Johan, som väntade vi korsning Lundsrappet-Årevägen/Bräckevägen
Årevägen - Jag
Långsvängen - Jag, fast jag skulle ha svängt av vidare in på Årevägen före Åre Snow Park. Vimsade bort mig:-(
VM8:an (22) Tillsammans igen
Årevägen
Lundsrappet
VM8:an (22)
WorldCupleden
Snobbrännan
Fjällgården - här pausade jag i solen av utmattning medan sambon hämtade bilen
Tottbryggan - Johan
Tottliften (37) - Johan
Getvalsbacken - Johan
Björnenvägen - Johan
Björnenliften (40) - Johan
Vargbacken - Johan
Egentligen ville Johan ta Viksvängen tillbaka och Hermelinliften (38B) och Vargbacken, men Viksvängen är supersvår att hitta från Sadeln. Lite trist att det är så svårt att hitta rätt från Sadeln, det blev ju i princip bara transport sträckor tillbaka till Björnen för min slalom skickliga älskling.
 
 

Påskhajk 2013

Jag har varit med om en alldeles fantastisk upplevelse!!! En påskhelg i det vilda, i fjällen med nedåt minus 25 grader på nätterna. Vi sov under presenningar. Så vackert, så mysigt, så lugnt.
 
      
 
På vägen dit (långfredagen) stannande vi vid Kall kyrka som ligger så otroligt vackert! Vid utflykts starten blev det till att lasta skotrarna. Resan till lägret startade vi från Kalls Böle. En bit upp på fjället skulle det sedan resas läger. Lägerplatsen hade vi vid Tyckeltjärn.
 
   
 
Läger resningen och utflykt ännu högre upp på fjället jämfört med lägret tog nästan hela fredagen i anspråk. För att hinna se solnedgången denna kväll fick Johan fullkomligen kör ikapp solen med skotern. Tvärs över Tyckeltjärn och upp på en kulle så solen skymtades över trädkronorna. Han lyckades!!! Och ja, vi är så där otroligt lyckliga tillsammans som det ser ut på fotot till höger.
 
   
 
Ett påskris hade vi förstås i lägret. På påskaftonen tog älsklingen och jag en tur med skotern till skoter caféet i Sulviken, som ligger i närheten av Tyckeltjärn.
 
   
 
Till vänster görs det iordning påskbuffé, på nästa bild är buffén uppdukad. På eftermiddagen blev det sedan dags för att äta påskbakelse uppe på Tyckelvalen. En topp med underbar utsikt!
 
      
 
Efter kvällsmaten i lägret åkte vi åter upp på Tyckelvalen för att se på solnedgången och äta dessert, kladdkaka med grädde. På bilden till höger skymtas Åre Skutan.
 
 
 
Min älskling till vänster och jag till höger.
 
   
 
På påskdagen åt vi frukost och lunch i lägret. Denna förmiddag packade vi ihop lägret och väl tillbaks från lägret så lastades några skotrar upp på släpvagnen.
 
En helt otrolig upplevelse har det varit denna helg!!! Tack alla som gjort påskhajken möjlig att tycka om. Och att längta tillbaka till!!!
 
Maten vi åt:
 
Långfredag
Frukost - Havregrynsgröt och mackor, "hemma" i Johans föräldrars fjällstuga
Lunch - Silltårta, vid Tyckeltjärn
Kvällsmat - En god hemlagad kött- och bön gryta, vid Tyckeltjärn
Kvälls snacks - Hembakad bröd, knäckebröd och någon slags påskröra, vid Tyckeltjärn
 
Påskafton
Frukost - Hembakat bröd och varma koppen, vid Tyckeltjärn
Lunch - Påskbuffé, vid Tyckeltjärn
Mellanmål - Påskbakelse, vid Tyckelvalen
Kvällsmat - En god hemlagad gulaschsoppa, vid Tyckeltjärn
Dessert - Kladdkaka och grädde, vid Tyckelvalen
 
Påskdagen
Frukost - Varma mackor och varma koppen, vid Tyckeltjärn
Lunch - Grillad korv, vid Tyckeltjärn
Kvällsmat - Nyfångad öring i gräddsås med kokt potatis och grönsaker, "hemma" i Johans föräldrars fjällstuga
 

RSS 2.0