Viruset som kan drabba vem som helst!

Det nya skadliga och effektiva viruset är här. Det heter Soffviruset och kan drabba oss allihopa så fort vi bara sätter oss i soffan.

Du märker inte att du har blivit drabbad förrän det är för sent. Akta dig noga, det här är allvarligt! Hur smittar viruset? Jo, det kan gå till på två sätt:

Version 1
Du har en arbetsdag, du känner dig lite krasslig och hängig, men eftersom du behöver pengarna så går du till jobbet och sliter hela dagen. Du kommer hem och sätter sig i soffan. Plötsligt känner du hur kroppen blir alldeles tung och matt, du blir bara tröttare och tröttare. Till slut orkar du inte sitta upp i soffan längre. Att resa på sig är inte att tänka på, det är som att du sitter fast i soffan. Du lägger dig ner i soffan för att vila en liten, liten stund. Man kan ju bli piggare av att vila. Ögonlocken blir tyngre och tyngre, ditt medvetande förvinner mer och mer från omvärlden. Plötsligt är du helt borta, förflyttad till drömmarnas land där du plågas av onda andar. Du är drabbad av soff viruset! Någon familjemedlem försöker väcka dig, du hör hur personen mumlar. Du grymtar till svar, sätter dig upp. Då känner du hur allting bara snurrar i huvudet, du orkar bara inte lämna soffan. Du blir kvar i soffan och allting du ville ha gjort hemma bara förfaller, absolut ingenting blir gjort.

Version 2
Du har en arbetsdag, kliver glatt upp på morgonen och kastar dig iväg. Ännu en inspirerande dag att tjäna pengar på. Du jobbar och sliter hela dagen, pulsen går på högvarv. När du kommer hem så sätter du dig i soffan för att varva ned och hämta andan. Du vill bara samla nya krafter efter en dags hårt arbete. När du sitter i soffan så blir kroppen allt tyngre och tyngre, du känner dig alldeles matt. Eftersom din arbetsdag varit så tuff så tycker du att du förtjänar lite vila. Du lägger dig ned på soffan för att vila. Ögonlocken blir tyngre och tyngre, ditt medvetande förvinner mer och mer från omvärlden. Plötsligt är du helt borta, förflyttad till drömmarnas land där du plågas av onda andar. Du är drabbad av soff viruset! Någon familjemedlem försöker väcka dig, du hör hur personen mumlar. Du grymtar till svar, sätter dig upp. Då känner du hur allting bara snurrar i huvudet, du orkar bara inte lämna soffan. Du blir kvar i soffan och allting du ville ha gjort hemma bara förfaller, absolut ingenting blir gjort.

Soffviruset är mycket effektiv och mycket svårt att bli frisk ifrån. Det är vanligt att de drabbade återvänder till soffan dagligen, varpå ingenting blir gjort hemma. Till slut blir det så illa att de drabbade både sover och äter i soffan dygnet runt. Då är man allvarligt smittad.
Så vitt jag vet så finns det ännu inget botemedel mot soffviruset och det sprider sig som en löpeld!

Så här kan virusarna se ut. Observera att virusen på bilden är extremt förstorade, normalt så kan dessa virus till och med vara svåra att se med mikroskop.

Lååång blogg paus

Jag har haft det kaotisk och jobbigt i livet med det mesta. Relationen mellan mig och Ronny har fungerat uselt, jag har mått uselt. Ronny har mått uselt. Och så har det varit på tok för mycket att göra.
Allmänt så har jag  mått uselt, att jag dessutom är en virrpanna med uselt minne och ständig trötthet har inte gjort saken bättre.

Nåja, nu går snart båda barnen på förskolan, jag har börjat studera. Vet fortfarande inte hur jag ska hinna med allt plugg, nu veckan (v 36) som kommer är hemsk, massor att göra. Lilltösens inskolning på förskolan krockar ju lite med studierna också. GAAAHHH!!!

Utbildningen i sig är rolig och stimulerande, andra terminen till att bli förskole lärare på programmet Barn, Natur och Teknik. Höstens kurs heter Nyfiken på Naturvetenskap. Programmet är på distans, denna termin åker jag upp 3 gånger till Dalarna Högskola, Falun för att ha campus förlagd undervisning.
Jag var där 2 dygn alldeles nyss, 24-25 aug. Vi hade bla en exkursion till Kyrkbytjärn för att titta på fåglar, samla in växter och insekter. Precis innan vi åkte hem från Falun så hade vi en dugga (ett prov) där vi skulle namnge ett gäng med växter, fåglar och insekter. Jag blev godkänd i alla fall :-)
I övrigt så har vi schemlagda seminarier och föreläsningar via internet, otroligt smidigt. Fast det kräver mycket disciplin eftersom det blir mycket självstudier. Jag är ju dessutom van att låta barnen komma före allt, nu måste jag plötsligt börja bli egoistisk. Känns väldigt läskigt.

Jag skulle vilja bli förvandlad till en super effektiv mamma med super organisation och super minne för att kunna klara av att plugga och ha roligt tillsammans med mina barn.
Funderar på att börja äta Rosenrot och pröva apotekets Eskimo Brainsharp. Någon som känner till Eskimo Brainsharp? Namnet låter ju otroligt lovande.

Lilltösen och jag är inne på amningsfritt dygn nummer 2, jag tror det kommer att hålla i sig. Naturläkemedel ska man ju undvika när man ammar. Jag har inget emot att amma, jag bara hoppas på att återvinna lite kraft och pigghet genom att sluta amma min dotter. Det är sorgligt, men jag måste hämta kraft och ork någonstans ifrån.


Hur ska jag komma ihåg det jag läser?   Behöver något för att bli pigg och alert, kaffe tycker jag inte om!

OBS. Bilderna är lånade.


RSS 2.0