Gott Nytt År

Ja, om några timmar så smäller det och vi kommer in på år 2010. Det knepigaste med nytt år tycker jag är när man ska skriva datum, man är så inkörd på att det varit år 2009.

En hälsning till er alla där ute i cyberpace! Ha en trevlig kväll.


Dom leker...

Jag är mäkta förvånad, barnen gillar duplot som de fick från sin farmor och farfar. Återstår att se hur länge.

     

Dockorna ska minnsann sitta och äta mat vid bordet, den tillhörande dockvagnen blir det dock lite tjafs om ibland:-) Angelica gillar polishuset, roligt att låta gubbarna gå in och ut genom dörren.
Kläderna som barnen har på sig har vi fått utav Christians gudföräldrar Emma och Alex som bor i Kristianstad med sin son Rasmus och hunden Elliot. Tusentack! Vi blev så glada över den vänliga gesten.


Puh, sista julklappsbytet

Äntligen är sista julklappsbytet gjort, tror jag..... Hmprf, kom precis att min mormor sade sig ha julklappar som ligger på Gotland. Nåja, de julklappar som vi har gett bort är utdelade i alla fall:-)

Barnens farmor och farfar var här idag och överlämnade julklappar och så fick de med sig ett inramat foto utav barnen att ta hem. Dom blev så glada så.
Angelica fick en stor och kramgo häst samt lite duplo, Christian fick två silverfärgade bilar och lite duplo. Duplot vet jag inte vad jag ska göra med... Barnen har aldrig intresserat sig utav av duplo och det duplot vi hade blev sålt precis före jul. Jag har ju planer på att börja med lego, Christian vill ju bygga hus.

     

Vi bjöd farmor och farfar på hembakade lussekatter, skinkamackor och tomte kakor. Tomtekakorna höll jag på att slänga... Det visade sig att jag var usel på att göra kristyr, fast det ordnade sig till slut som tur var. Christian ville måla julgranar, toppenidé ju. Så det blev tomtekakor och julgranar. Smaskens!

I soffan sitter mina sötnosar med de senaste favorit sakerna, en häst och två bilar. Ronny hade dagen till  ära tagit på sig sin garderobs snyggaste skjorta tycker jag. Han har valt ut den själv i butiken :-)

Hur som helst. Nu anser att jag att julen är slut för denna gång! Nu är det dags att fira Angelicas födelsedag som var den 26/12 och vi har inte ens sagt grattis. Har bara känts som att det blivit kaka på kaka. Jag tror vi tar en familjefirare i helgen och barnkalas lite längre fram.


Smaskens på låtsas

Barnens fika idag har nog varit super gott,  tårta med kiwi och jordgubbar och en tårta med jordgubbar och melon.

     

Skära, äta, smaka, bygga ihop igen, ställa in i ugnen. En lek som kan pågå om och om igen. Och tårtorna håller vill jag lova, hållbart trä är det. Det är så tacksamt med träleksaker, dom är fina och färgglada och så det viktigaste, dom håller!

  

Angelica kör det gröna loket Percy på tågbanan. Vertygslådan som Christian fick utav mormor är väldigt populär, även den helt i trä. Helt suverän! till vänster syns dansmattan som vilda Angelica fick utav mormor. Riktigt roliga julklappar är det. Mormors julklappar fick barnen dessutom hämta i en påse vid postlådan på julafton så att dom förstod att det var julklappar från mormor. I påsen vid postlådan låg även de fina julklapparna från Erika, Peder, Amanda och Jonatan. De stickade sockorna som barnen fick värmde gott i dagens kyla vill jag lova. De hemsydda förklädena användes tidigare idag när barnen bakade kakor i sin ugn. Klockrena julklappar som är till stor glädje!


Buskul

På förmiddagen var vi ute och busade i snön, pulkorna var förstås det som stod på barnens skoj-lista!

     

Nu när Angelica sover efter lunchen så passar Christian på att köra lite med sitt tåg. Det enda han önskade sig från tomten var just Thomas-tåget.  Och den fick han förstås! Angelica fick Thomas gröna kompis som heter Percy. Bägge barnen gillar verkligen att köra med tågen.


Den föll...

Inte helt oväntat, julgranen har rasat... Då står det 2-1 till Angelica i att riva ned granen. Denna gång var det ett mjukt fall för granen, allting höll och granen står upp igen. Återstår att se hur länge...

  

Äntligen lite snögubbe väder! Håller dock tummarna för att det snart ska bli kallt igen, jag tycker inte om slask och kladd. Busarna Angelica och Christian har missuppfattat hur man använder docksängarna... Nåja, dom leker och har roligt i alla fall :-)


En aktiv dag

Vi hade underbart solsken på förmiddagen så vi passade på att gå ut. Mest för att jag ville skotta bort en massa snö... Fast det gick inte så bra, barnen satte sig förstås i sin pulkor och ville gå till backen...

     

Underbart roligt och gnistrande vackert! Det är så svårt att göra nytta (skotta snö) när barnen kan bli så roade utav att åka lite pulka. Det gäller ju att passa på när det finns tillfälle också.

Efter lunchen så fick vi besök utav Rebecka och Conny med sällskap. Vi bytte julklappar också. Eller rättare sagt deras dotter Tilda, som var hos sin mormor fick en julklapp utav oss och våra barn fick fina kläder i julklapp.

Christian fick två fina tröjor, sådana dära eleganta tröjor som jag tycker är svåra att hitta. Jag tycker att det är allmänt svårt att klä upp Christian, det är sällan jag hittar stiliga pojktröjor. Fast nu har vi två stycken :-) Den på bilden och en i samma modell fast svart med vita ränder. Angelica fick en fin tunika som var lite för stor fast hon växer säkert snart i den :-) Det var ju mest i ärmarna som den var lite för lång. Anglica är ju lite liten för sin ålder, fast nu börjar hon bli lång. Hon har storlek 92 i de flesta kläderna och borde förhoppningsvis klara sig i den storleken fram över sommaren, strl 86 passar ju ännu också. Fast det där med när det är dags att byta storleken vet man aldrig så noga.
Tack för fina julklappar och trevligt besök, synd att det var ett så kort besök bara.


Bakande klappar

Barnen fick jättefina förkläden i julklapp från goda vännerna Amanda och Jonatan med föräldrar. Vi passade helt enkelt på att baka idag och för en gångs skull så höll sig barnens kläder rena. Toppen, det gillas här hos oss!

     

Cocosbollar och Lussebullar, fast cocosbollarna var godare att äta än att rulla. :-)


Barnens högtid

Härligt, nu är det värsta över utav julstressen. Så skönt att bara få ta det lugnt idag och se barnen roa sig med julklapparna.

     

Julaftonen började med att barnen fick klä granen, tomten kommer ju inte förrän att granen är klar :-) Några kulor gick sönder, men det var det värt. Barnen hade så roligt!

     

Jadå, tomten kom till slut till oss. En god vän var tomte. Tack så hemskt mycket James, dagens viktigaste insats.

    

Första gången som jag vågade mig på att göra pepparkakshus. Lite trist bara att "limmet" blir så hiskeligt hett, hade varit skojigare ifall barnen hade kunnat hjälpa till. Idag har barnen som sagt haft fullt upp med sina nya julklappar. Angelicas favorit är nog glassarna i trä, Christians favorit är nog verktygslådan. Dom gillar verkligen att äta låtsasmat tillsammans. Dom kommer oftast bra överrens när dom äter tillsammans.

Imorgon får vi besök utav barnens farmor och farfar, det ser vi fram emot :-)


GOD JUL!!!


Mot stressen och trängseln...

Jag har ingen lust alls att ge mig ut julhandeln för att trängas bland allt folk. Barnen måste ju följa med också, det är inte alls roligt för dom.
Nåja, bara att bita ihop och hålla tummarna för att vi hittar det vi behöver. Julklappar till Ronny och fina kläder till barnen. Återstår att se hur många butiker och mil på vägarna vi måste ta oss igenom...

 


Rosa toner



Vacker solnedgång från igår kväll.



Morgonens soluppgång, vore trevligt med lite klart och skimrande vinterväder idag :-)



Gullungarna försöker blåsa ut ljusen tillsammans. Angelica försökte tappert, fast utan lycka. Christian lyckades med tre ljus och sedan orkade han inte blåsa mera.

Undras jag vad denna dagen har att bjuda på? Fast det är väl nu jag borde få julpanik... Det är ju otroligt nog bara 2 dagar kvar... Det ska städas, skottas snö, pyntas, bakas, sy finkläder, slå in julklappar. Och så det värsta hitta en julklapp till Ronny. Gaaahhh.


Se upp i backen!

Trots diverse sjukor här hos oss så har vi varit ute i snön idag. Christian har nu också blivit magsjuk, tråkigt så här före jul. Bilderna får tala för sig själva :-)

     

     

Det var nog roligast att åka tillsammans :-)


Islyktor

I brist på kram snö så fick det bli några islyktor... Enda fördelen med att det inte är kram snö är att snön verkar ha kommit för att stanna över julen! Tjoohoo!

Och jag som sagt till Christian att tomten kommer när det finns snö... Nu heter det istället, "vi måste ha en julgran för att tomten ska komma." När jag sade det så tänkte Christian till...
"Mamma, det finns julgran på Flygfyren."
"Vi måste ha en här hemma i vårat hus, svarar jag."
"Mamma, vi ska ha julgran ute också."
Hoppsan, nu står det 2 julgranar på inköpslistan...

     

  

Utav julpysslet från igår hade jag tänkt att göra fyra glittrande julvaser med glittrande lingonris... Men jag hade för lite lingonris så det fick bli en adventsljus stake istället. Vad tycks om adventsljusstaken?
Näe, nu ska vi gå ut i snön, det har snöat i massor!


Julpyssel

Nu har det äntligen slutat snöa och vi ska snart gå ut, frisk luft behövs alltid. Eller rättare sagt det behöver skottas i massor.

Vi ägnade förmiddagen åt lite julpyssel.

     

  

Angelica och Christian fick rulla lingonris i glitter. Angelica kom underfunn med att limmet var väldigt gott.. (sockerlag) Nu ska allting stå och torka över natten så får vi se vad det blir till slut...


Mera och åter mera snö...

Det snöar och snöar, hur mycket ska vi få egentligen? Vore ju trevligt med en vit jul för ovanlighetens skull faktiskt.

Ja,se det snöar. Ja,se det snöar!

Om det ändå bara kunde sluta blåsa åtminstone... Angelica åt middag igår kväll och frukost imorse så hon mår bättre. Själv fick min mage behålla lunch, mellanmål och middag igår. Sämre var det med dagens frukost. Fast just nu så känns det bra mycket bättreän igår, magen är tyst och stilla.
Näe, om vi skulle våga oss ut och göra en snögubbe eller nåt...


Vi vågade oss ut...

Trots någon form av magsjuka för mig och Angelica så vågade vi oss ut en stund igår...

     

Vi hade riktigt skoj i pulka backen! Christian gjorde snö änglar också.

  

Gulligt ord...

Temerin - Ett alldeles urgulligt samlingsord för clementin/mandarin. Christians egen tolkning av den lilla goda orangea frukten!


     
Skala själv kan han visst också!


Underbara vinter...

Eller nåt... Vi är magsjuka, eller åtminstone Angelica och jag. Känns som att det kanske var ett misstag att äta lunch på McDonalds igår... Angelica har dessutom varit hemma två dagar från dagis eftersom hon är dunderförkyld och verkar ha ögoninflammation.

Snön har åter lagt sig som ett gnistrande vackert täcke här hos oss, det var så fint när solen lyste igår!

     

     

Angelicas superfina molnoverall från förra vinter har blivit såld via BegagnatGladh, det var med sorg i hjärtat som jag postade den igår. Angelica fick dock ha på sig den en sista gång igår så jag fick ett foto i alla fall. Overallen är ju i strl 74 och hon har nu strl 92. Söta lilla tjejen som fick bli en stoppad korv för att jag tycker om mönstret på overallen så mycket. Mössan sydde jag själv förra vintern, vindtät, varmt fodrad och med reflexer. Jag trodde aldrig att mössan skulle gå på huvudet, men det gick!

Gaaahhh, magen bara morrar, ylar och bubblar. Angelica äter nästan ingenting alls. Vätska får hon i sig i alla fall. Och, ja, man ska vara snäll mot en magsjuk mage, dvs äta så lite som möjligt eller bara äta snäll mat så att magen får vila sig frisk.

Hoppas ni mår bättre än oss!


Lusse firande på dagis

Japp, i måndags var det dags. Luciatåg på förskolan, utomhus kl 17,00. Jag hade tänkte att blogga om det i måndags kväll, men jag somnade gott när jag nattade barnen. Natten sön-mån hade jag ju bosatt mig vid symaskinen. Varför sy på natten? Hmm, jo, hade bestämt mig för att Angelica skulle vara lucia med en mjuk luciakrona med lysande ljus. Eftersom hon skulle lysa så skulle även Christian det...

  

     

Det var helt hopplöst att få bra bilder på luciatåget på förskolan..... Mest misslyckade bilder..... Hmpfr. Nåja, sötnosarna var duktiga och lät sig fotas efter luciatåget i alla fall! Mitt i all panik syende utav huvudbonader så åkte vi hemifrån utan det röda midjebandet till Angelica. Lite synd, men barnen fick varsin lysande huvudbonad i alla fall plus att Christian fick en lysande hand stjärna.
Väl hemma så ville sötnosarna byta huvudbonader med varandra. Det är klart dom får prova varandras, gulligt ju.

Har ni sett en stjärngosse som lyser förut?

Lite dålig planering utav mig att sy allting natten innan, men jag har jobbat en hel så jag hinner knappt med att leva känns det som. Idén med 3  lysande stjärnor på stjärngosse struten och en lysande handstjärna har jag nog haft hela hösten. Synd bara att det ska sådan tid att komma till skott ibland. Fast ett tag såg det ut som att vi inte skulla hinna få hem något lucialinne och stjärngosse linne så det var väl det som bromsade min idé mest.

Titta gärna in hos alla sanslöst billiga leksaker!

Skönt att ha luciakläderna färdiga, nu är det dags för festfina julkläder...


Ledsen kille

Usch, jag känner mig så elak. Jag har satt stopp för Christians idéer om att ta med sig egna leksaker till förskolan. Oj, oj, oj vad ledsen och arg han var imorse. Hela resan till förskolan så satt han och ropade efter pappa. "Min pappa, åka till Stockholm, vara med pappa." Inte så kul att få höra på morgon kvisten. Men, men, jag har alltid ogillat idén med att ta med egna leksaker till förskolan och nu har jag bestämt mig för att visa vad jag tycker.

  

För våran del så började det för någon vecka sedan. Barnens mormor bodde hos oss en helg och så fick dom varsin bil utav henne. Efter helgen så ville Christian ta med sig den blåa bilen till dagis och så fick han det. Jag tyckte det var gulligt att han vill ta med sig ett minne från mormor. Sedan igår så fick ju Mack och Blixten följa med. Just Mack och Blixten har jag sett att flera andra barn har tagit med sig i gruppen.

Men idag var alltså stopp, Christian ville ha med sig Mack och Blixten. När vi kom till förskolan så möttes vi av några glada barn som undrade varför Christian var ledsen. "Hans Mack är hemma." En snäll pojke uttryckte då glatt "Han kan få låna en utav mig." Och så kom pojken gåendes med Blixten och Sheriffen. Åh, vad taskig jag kände mig när Christian inte fick lov att ta med sig sin egen Blixten... Nåja, bara att bita ihop.

Jag frågade en utav pedagogerna om vad hon tyckte om egna leksaker. Jag fick ungefär dessa svar:
-Det har blivit för mycket nu. Det är svårt att locka barnen till annan lek eftersom dom hellre leker med sina privata saker. Vi måste prata med varandra i teamet och hitta någon lösning.
Jag inflikade lite försiktigt att dom kanske kan införa en visning per vecka eller månad. Göra en begränsning liksom. Just nu känns det trist att föräldramötet redan är överstökat, denna leksaksfråga hade passat bra att prata om på ett möte för att få fram allas åsikter.

Som det ser ut nu verkar vart och vartannat barn ha med sig egna leksaker till förskolan och då ser det ju faktiskt ut som att föräldrarna tycker att det är okej. Det kan ju kännas knepigt att ändra på något som pedagog på förskolan ifall att det är något som föräldrarna gillar.

Däremot så har mina barn alltid haft med sig kramdjur till vilan, det tycker jag är en annan sak. Det är ju viktigt att vilan känns trygg för barnen och ett kramdjur kan faktiskt förmedla trygghet.

Vad tycker du om att ta med leksaker till förskolan? Finns det någon gyllene regel på er förskola om egna leksaker?


Sakletare

Den som kommit på att man får lov att ta med sig egna leksaker till förskolan skulle jag gärna läxa upp. Att ta med sig något innebär ju att det kan försvinna och gå sönder, inget jag gillar. Tyvärr kan jag inte göra något, Christian vill göra som sina kompisar, ta med sig något till dagis. Han har i någon vecka haft med sig en liten blå plast bil med målat ansikte, men idag skule ha med sig något annat... Lastbilen Mack och bilen Blixten McQueen. Gaaah!!! Blixten var ju på vift förstås, så den fick vi leta reda på innan vi kunde åka till dagis.

     

Vi letade under soffan, ingen lyckoträff där inte. Fast barnen gillar att använda sina ficklampor som är stöt- och vatten tåliga. Hela 19 kr/st kostade ficklamporna. Vi hittade till slut Blixten under en bokhylla och kunde åka iväg till dagis. Vi blev bara 20 minuter försenade. En annan tråkig aspekt med att ta med sakerna till dagis är att grejerna måste namn märkas, varpå sakerna ser lite tråkigare ut sedan när man kommer hem igen. Suck, jag undrar hur det blir efter jul? Då ska väl alla barnen visa upp sina julkappar också bergis? Hur kul är det att behöva namnmärka spitter nya leksaker? Det händer ju att barnen har samma saker, tex Mack och Blixten vet jag att det är andra barn som ha tagit med sig. Just därför måste sakerna namn märkas, fast namn märkningen behövs ju också för att frökarna ska kunna håll rätt på sakerna. Ytterligare en små sak som ger pedagogerna mer arbete... Som igår när jag hämtade Christian tex, vi sprang runt på hans avdelning och letade efter den lilla blåa plastbilen i säkert 15-20 min. Christian fullkomligen vägrade att åka hem utan sin bil naturligtvis. Som tur var så hittade vi bilen åt honom.


Billiga nöjen

I somras så köpte vi en bilbana på Lekstugans Outlet i Tofta, utanför Visby. Hela 25 kr kostade den! Sedan har det inte blivit av att vi har packat upp den, förrän nu i helgen. Här finns billiga leksaker.

     

Båda barnen gillar att titta på när racerbilen åker runt, runt på banan och upp och ner i loopsen. Leka med lera är också poppis. Men oj vad ledsen Christian blev när Angelica blandada ihop röd och vit... Christian ville ju göra en vit Lilla Gubben. Snabbt till att googla fram ett recept och göra ny leklera. Det blev leklera med mjöl, vatten och salt eftersom vi inte hade olja och citronsyra hemma. Nåja, den enklare varianten utan olja och citronsyra räddade våran kväll i alla fall!

Min ena lillasyster Carita tog visst Sm-guld i tyngdlyftning under tävlingarna i Uppsala i helgen.
STORT GRATTIS CARITA!
Min ena lillebror Oskar kom på en beundransvärd 4:de plats i sin klass. Jag har ju ett gäng syskon... Hela 8 st yngre helsyskon, nästan allihop bor i Visby, Gotland. Nästan allihop tävlar i olika sporter. Så ifall ni hör om några duktiga Hansson inom sporten från Gotland så är möjligheten stor att det är någon av mina syskon. Tyngdlyftning, friidrott, orientering, fotboll, innebandy, är några utav deras sporter. Jag har säkert glömt hälften :-)

Nu är det ett tag sedan... Men jag brukar sällan uppdatera mig i sportens värld...
Lillasyster Cornelia tog visst guld i tyngdlyftning, ungdoms-sm den 21 nov i Örebro. Lillebror Amadeus var också med och kom på en fjärde plats i sin klass.
Grattis till er allihopa! Ni är riktigt "galna sport-tokar", ha, ha.


Julmarknad

Idag så har vi varit på Julmarknad i Norrtälje, dels i Pythagoras industrimuseum och längs med gatorna i Norrtälje.

    

På muséet fanns en jätte fin gammal barnvagn, supersöt ju! Tomten var där också, tomtens nissar delade ut godis. (Angelica sitter i sjalen på min rygg på tomte fotot.)
På stenen sitter Christian och Angelica, vi hade mellanmåls paus på Lilla Torget i Norrtälje. Kan ju avslöja att det inte var så mörkt i verkligheten som på bilden. Min usla kamera kan inte fota i skymningsljus eller mörker. Inomhus blir det också allt som oftast usla bilder. SÅ TRIST!

I helgen så har min mamma varit här tillsammans med Cornelia och Sofie. Kul med lite besök. Barnen blev glada över att träffa sin mormor igen. Barnen är ju alltid lite blyga till en början när det kommer besök från Gotland, fast när de väl hade tinat upp så var det skoj att busa med Cornelia och Sofie. Tack för trevligt sällskap allihopa!

Kölden kom och gick

I veckan så har det varit ett par gnistrande vackra dagar och hopp om snö... Men minusgraderna blev återigen plusgrader, trist. Bjuder på några kyliga foton.

     

     

     

Håller tummarna för att kylan återvänder snart igen! Jag är så trött på allt regn och kladd, vintern är så skimrande och vacker tycker jag.


RSS 2.0