Ny bärsjal!!!

Wiiieee!!! Vi har fått hem en ny bärsjal!!! En lila!!!

Sjalen är handvävd i Norge, märket heter Ellevill Zara och färgen heter Purple. Lägger upp några bilder så ni får skåda skönheten. Jag bara älskar det fina mönstret i sjalen, den är sååå mjuk och följsam. Den ger god avlastning och är stabil i tyget och ändå strechig på diagonalen så att den följer med i rörelserna. Tyget i sjalen känns även tunt och är där med lätt att knyta. Den har jätte snygga sneda ändar, syns inte på dess bilder, men det kommer fler bilder framöver vill jag lova! Jag är helt frälst i denna sjal.




Buh för Ipren

Efter alla barnens alla sjukdomar så har naturligtvis alvedonen tagit slut, fick ge Ipren till Christian igår kväll och imorse. Jag vet ju att hans mage avskyr det! Kalsongerna fylldes med en massa löst innehåll strax efter frukosten.
Usch, stackars liten. Det fick bli en dusch för oss alla tre samt ett bad för barnen.
Vad det gäller magsjukan så har inte barnen haft några symptom sedan igår förmiddag, skönt. Nu är det "bara" Christians hosta, snuva och feber.

Barnen älskar verkligen att bada, fast det börjar bli lite trångt i lilla badbaljan. Hoppas det blir sommar snart så vi kan ställa fram en pool åt dem istället.

Nä, nu ska jag flytta om lite bilbarnstolar i bilen och åka till apoteket. Angelica har äntligen fått slippa sitt babyskydd. Vi har varit så nöjda med babyskyddet Akta Graco Logico S med bas. Babyskyddet har varit så praktiskt till henne eftersom hon är ganska liten plus att hon som oftast somnar i bilen.

Underbaraste Ronny kom ju hem med en Britax Hi-way igår kväll, tack snälla! Christian ska få Hi-wayen och Angelica ska ta över Christians Maxi-Cosi Mobi. Det enda som saknas är ett extra huvudstöd till Angelica i Mobin, men det kommer!

Ronny, vi älskar dig för allting du gör för oss hela tiden! Puss på dig min älskade make.

Sjuklingar

Det verkar inte vara någon på hejd på vad alla virusar och bakterier vill göra med barnen.

Nu innan läggning så visade det sig att Christian har över 39 grader i feber också, stackarn. Det blir så mycket på en gång, magsjuka, feber, hosta, snuva. Helt galet!
Angelica hade feber upp till nästan 41 grader för ca 1½ vecka sedan. Tyvärr är det väl Christians tur nu.

Och jag som har bjudit in till kalas här hos oss i helgen, vi får väl se hur det blir med den saken. Trist å ställa in bara, speciellt när min mamma planerar på att åka hit ända från Gotland.

Jag brukar ju somna när jag nattar barnen för kvällen, men ikväll somnade sjuklingarna så snabbt!

Jag ska nog gå en trappa ned och å pussa å krama lite på min vuxna älskling.

Håll tummarna för att barnen blir friska snart!

Vinter, motionens tid?

Visst blir det väl mer motinerande på vintern? Det blir det i alla fall för mig med all snöskottning och allt spring med pulkorna :-)
Idag slapp jag i alla fall skotta snö, det såg bra sedan skottningen igår.


Vårat vinterlandskap, finare i verkligheten än på bilden vill jag lova!


Fettis tisdag är det visst också..... Undras om maken kommer hem med några semlor??? Hmm, det är ju sååå gott.

Magsjukan håller i sig för barnen, Angelica har flertalet blöjor med gult vattnigt innehåll och Christian matvägrar. Fast Christian har fått en sååå elak hosta, snuvig är han också. Han har bergis ont i halsen.


         

Trots sjukdomar så vågade vi oss ut idag. Angelica hade premiär i backen. Hon verkade så förtjust!

Banankaka

För er alla som tycker att det är gott med banakaka så kommer här ett recept.

100 g margarin
3 dl socker
2 ägg
4 msk mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 bananer, skalade och mosade



Smörj och bröa en form, gärna med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Ställ ugnen på 175 grader och placera gallret längst ned.
Vispa rumsvarmt fett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa till en slät smet. Rör ned mjölken. Blanda ihop torrvarorna i en bunke och vänd ned dessa i smeten. Tillsätt slutligen bananerna.
Kakan gräddas längst ned i ugnen ca 45-60 min. Den blir som godast och saftigast ifall den nästan är lite, lite kladdig i mitten.

Lycka till!


Ja, se det snöar Ja se det snöar

Söndagen bjöd på snö och åter snö. När Angelica skulle sövas i vagnen på förmiddagen så fick Christian åka pulka. Han tjöt av skratt när han fick åka i backen.



När Angelica hade somnat så passade jag på att skotta snö. 12 kärror snö körde jag bort från parkeringen och gången till huset.

När det började närma sig mellis så hittade jag några bruna bananer, de fick bli förvandlade till en banankaka.

 Mumsigt att slicka skålen!  Saftig och god kaka!

Efter mellis så blev Angelica trött igen och gosade in sig hos pappa i soffan.

 Mysigt!

Det snöade hela dagen och kvällen, till slut syntes det inte att jag hade skottat bort en massa snö, suck. Tur att snön kan glädja så mycket i alla fall med sitt ljus och glitter. Och åka pulka förstås. Tjohoo!

Solskensväder

Lördagen bjöd på en kylig morgon, burr. När vi åt frukost så började elementen att bli varma, härligt. Ett kortvarigt värmefel bara.

På eftermiddagen så sken solen och vi passade på att gå ut. Jag hittade knoppar på en våra buskar, Rhodendum.
 Det är nästan så man tror att våren är på väg!

Barnen tycker om att vara ute! Det bara springer mot hallen när man frågar ifall de vill gå ut.

 Bilar är alltid lika roligt!  Gunga är också skoj!

Till middag blev det spaghetti och köttfärsås. Christian började med att matvägra, åt sedan lite grann. Och vad händer! Jo, maten kommer upp igen. Suck, vi har magsjuka hos oss. Hoppas det snart går över.

Vid nattningen somnade vi alla tre gott. Angelica väckte mig vid halv-tolv tiden. Nu var det hennes tur. Hon kräktes. Ronny var hemma tursamt nog så medan han bytte lakan så duschade barnen och jag. Barnen var egentligen trötta och ville sova, fast de skiner alltid upp som två solar när de får se pappa!

Skönt att ha dig i Sverige igen, älskling!


GAHHH!!! KALLT!!!

Imorse när vi kom ned i köket så var det alldeles iskallt! Alla elementen var KALLA! GAHHH, ingen värme i huset.

I torsdags hade jag bett Ronny att ta hem ved ifall det skulle bli kallt när han var borta, och vad händer??? Det blir kallt.

På med dubbla lager kläder på barnen, sockor på fötterna, åhh, jag önskar att vi hade varsitt par med fårskinns tofflor. Jag har tittat på såna flera gånger, men det har inte blivit av att jag har köpt några. Åhhh, vad jag ångrar mig nu.

 Sådana hära mysiga, varma tofflor hade jag velat haft till oss tre idag.

När barnen var ordentligt klädda så tömde jag askan i öppna spisen. In med papper och ved. Gahhh, tändaren fungerade knappt. Jag skakade och slog på gasoltändaren, inget hände. Förut har det räckt med att slå på den en gång, sedan har den fungerat. Till slut kom en låga, jag tände snabbt ett ljus att ha som backup och sedan tände jag papperet i spisen.

 Angelica gjorde sitt bästa för att försöka blåsa ut elden. Fotot är taget i samma ögonblick som när Christian säger Eld.

Öppna spisen är för övrigt även en ac-anläggning. På sommaren kan man öppna en lucka, starta en fläkt och så sprids det kall luft från grunden i huset. Smart lösning.  Idag var det dock värmen vi behövde.

Jag passade på att tända några vämeljus också, bland annat ljusen i kökslampan och  de två ljusstakarna som står på tv'n.

    Lite mysvarning här hemma.

När ljusen var tända och det brann i öppna spisen så kunde vi äntligen äta frukost. Christian drack bara 1½ glas juice, jag är så trött på hans oexisterande frukost vanor. Han bara tvär vägrar, ingen välling får han heller. Och så blir han grinig och besvärlig på förmiddagen. Suck.
Vissa morgonar, kanske 1 av 10 så kan han plötsligt äta en macka och en tallrik kräm. Märkligt.


God paj!

Igår (torsdag), alltid detta igår, det är sällan jag lyckas blogga om våra händelser samma dag som de skett. Men så har jag så gott som ingen egentid alls heller, vara mamma 24h om dygnet är det som gäller här.

Igår tog vi bussen hem till Emma med familj som bor i Bergshamra, mot Åkersberga till från oss.
Denna familj består av föräldrarna Emma och Carl-Philip med barnen Alma, Arthur och Karin. Alma och Arthur är tvillingar och har precis börjat skolan, Karin är ca 5 mån åldre än Angelica.

När vi kom dit så gjorde Emma en smulpaj med vinbär och jordgubbar. Mums, vad smaskigt det var med glass till!

Barnen stojade och stimmade med varandra och vi vuxna försökte kackla om ditten och datten. Mycket trevlig sammankomst. Hoppas vi ses snart igen!

På vägen hem så vägrade Angelica att åka vagn. Ingen större fara, hon får så gärna åka sjal istället. Christian var snäll och gick med på att åka vagn, tur för mig!
På promenaden hem så somnade Angelica i sjalen, inte riktigt min plan, men inget att göra något åt. Väl hemma kl 17,30 så plockade jag ned Angelica och hoppades att hon skulle vakna, men oj vad hårt hon sov.

  Sååå trött Angelica!     Christian började åka på sin blixten när vi kommit hem.

Strax efter kl 19 så skulle jag söva barnen i vanlig ordning, jag somnade tillsammans med barnen! Jag var också helt slutkörd. Fast jag brukar somna när jag nattar barnen vid 19-tiden. Lite lätt irriterande, för dagarna går ju då bara ut på att vara med barnen och sova med barnen.

Jag gillar verkligen att umgås med barnen och göra saker tillsammans med dem, men det är så mycket annat jag skulle vilja hinna med också. Sådana saker som är svåra att göra med barnen som sällskap, sy tex, eller städa. Christian är ju rädd för dammsugaren, det har han alltid varit. OCh det hänger ihop med hans dubbelsidiga hörselnedsättning.

Mot bussen

Igår (onsdag) gav vi oss på att åka buss igen, trots det kalla vädret och allt hutter från i tisdags.
Denna morgon lyckades vi komma i tid till dagis i alla fall!

 

Angelica somnade på vägen till bussen, inte helt oväntat eftersom hon hade vaknat kl 5 denna morgon.

 

Chrisitian tycker det är sååå mysigt att åka sjal på mammas rygg. Jag gillar det också, mysigt och bekvämt! Angelica vaknade igen när jag hade lämnat Christian på dagis.
Sjalen är en EasyCare, längd ca 4,6m, färgen heter Lava. Såå snygg, färgen är svår att fånga på bild.

Jag och Angelica promenerade vidare till familjecentret där vi mötte Nadja med Enok. Det var riktigt trevligt att umgås med dem igen, det var ett tag sedan. På familjecentret bjöd de på rykande färskt hembakat bröd, mums!
När Nadja och Enok hade åkt hem så passade jag på att göra några ärenden i Norrtälje innan jag hämtade Christian på dagis.
Hemfärden gick smärtfritt! Inga stelfrusna fingrar denna gång inte! Jag hade garderat mig med termobyxor.

Kvällen bjöd på "Svärmors-röra" till middag som käre Ronny hade gjort iordning åt oss kvällen innan, så det var bara att värma upp maten. Såå bekvämt.


Mys under filten

När min kära make kommer hem så är han oftast helt slutkörd, de är tufft att oftast vara 12 timmar per dag bara för att arbeta.
Igår (tisdag) kväll så blev det förstås en lugn stund i soffan efter middagen.



Visst ser det mysigt ut? Dom tittade på något tecknat.

(Ja, jag önskar mig en digital kamera istället för mobiltelefon-kameran.)

Hutter, hutter

Igår, tisdags så åkte jag buss tur och retur för att hämta Christian från dagis. Själva bussresan tar ca 8 min, promenaden till bussen tar däremot 30 min.
När jag klädde på mig här hemma före avfärd så tänkte jag att det brukar bli så varmt när man går och dessutom bär ett barn i sjalen.
Ditfärden gick alldeles ypperligt, hmm, bortsett från att jag missade rätt buss med ca 3 min och kom därför något sent till dagis. Angelica passade på att somna i vagnen.
I bussen på väg hem så åt Christian äpple som mellis, det gillar han!

När vi klivit av så skulle jag knyta upp Christian i sjalen på ryggen eftersom han inte orkar gå hela vägen hem. Jag tog av mig vantarna för att kunna få bra grepp om tyget. Men, aj, aj, innan jag ens hunnit få upp Christian på ryggen så var mina fingrar stelfrusna! Det var rysligt kallt, en bitande kyla som gick rakt genom kläderna. Upp på ryggen kom han till slut och så började vi gå. Väl inne på vår grusväg så började Christian glida på ryggen, mina stela fingrar hade misslyckats med att spänna sjalen tillräckligt. Jag tog ner honom och så fick han promenera, jag ville absolut inte ta av mig vantarna igen.

I början tyckte hade det var jättekul att springa i snön, upp och ned i diket. Och gå på isen i diket var ju bara sååå spännande! Men vi kom ju knappt någonstans och jag var sååå frusen. Jag önskade att jag hade tagit på mig mina termobyxor. Efter en promenad som kändes som en hel evighet så kom vi äntligen hem.

Väl hemma gjorde jag iordning varm nyponsoppa med rostade mackor. Åhhh, det värmde gott i hela kroppen vill jag lova! Kan ju avslöja att barnen knappt åt något till middag denna dag eftersom mellis blev kl 16 istället för 14,30.

Tårta, mums!

I söndags var vi på kalas hos Amanda som fyllde 2 år. Amanda är en flicka som Christian kommer väldigt bra överrens med.
Amanda fick bland annat ett jätte fint släp till sin lila Bobby Car, ett släp i form av en husvagn. Det var ju bara så fräckt! Husvagnen var naturligtvis också den i färgen lila.
Vi fick smaska på god tårta och kakor.

Barnen fick även göra fiskdamm, uppskattat och spännande! Allra godast var nog i alla fall godis halsbandet som låg i påsen.

Pedagogiska element

Jo ,men visst finns dom, pedagogiska element.
Min son stod nyduschad i badrummet och började prata om siffran åttan, jag förstod ingenting. Tills jag tittade på hans hand på elementet. Där var ju siffran 8! Han snurrade lite på vredet och det visade sig att han kan alla siffrorna. Duktig kille!
Snurra på siffrorna=pedagogiska element, i alla fall här hos oss!


Åka båt!

Mina småbusar fick för sig att åka båt idag.
De satt och hoppade fram i korgarna över golvet.
Och de skrattade så de kiknade!


RSS 2.0