Äntligen lite balsam för humöret

Mitt humör har dalat upp och ned mycket hittills denna vecka, mest nedåt faktiskt. Och så plötsligt...

Underbart solsken imorse och samtidigt ett lätt snöfall med flingor som gnistrade och glittrade enormt mycket. Det var bra mycket vackrare i verkligheten än på fotot kan jag lova. Fotot passade jag på att ta innan jag lämnade barnen på dagis imorse.

Efter morgonens fotografering så var det dags stressa mot dagis, hade i bakhuvudet att Christians avdelning skulle på teater och att jag skulle hämta barnen tidigt från dagis så vi skulle kunna få njuta av solen tillsammans.

När jag lämnade Christian så var han alldeles butter och tillbakadragen och plötsligt vågar jag fråga: "Ska jag stanna här med honom idag?" Det var mer än välkommet! Christian har lite svårt att ta till sig en miljö när alla plötsligt ska iväg, det blir liksom så rörigt och han hinner inte uppfatta vad det är som händer runt omkring honom. Iväg och lämna Angelica på hennes avdelning och sedan bar det av mot teatern, hand i hand med Christian.
Teatern var riktigt bra!

Väl tillbaka på dagiset så blev klockan ganska mycket, det kändes onödigt att åka hem och vända för att packa matsäck (mellanmål) och sedan åka tillbaka för att hämta sötnosarna.
Istället så stannade jag hela dagen hos Christian och så hämtade vi Angelica direkt efter mellanmålet för att ta en gemensam sväng i solskenet till en pulka backe. Solen var förvisso på väg ned bakom skogarna, därav blev det skuggigt i backen. Men vi kom iväg i alla fall och det är det viktigaste.

  

Barnen skrattade och vi hade så roligt! Jag blir så lycklig utav att skratta och umgås tillsammans med mina barn.

Jag skulle aldrig någonsin kunna ha en ledig dag och låta dem vara på förskolan för att ha en oplanerad dag själv, nej, då skulle jag bara sakna mina sötnosar. Vilket jag redan gjort hittills denna vecka för att det har varit mycket att göra med skolan.
Min filosofi är att ifall jag helt ledig en veckodag (dvs inget med skolan eller jobbet) så är mina barn lediga tillsammans med mig. Jag mår som allra bäst när jag har barnen omkring mig och vi gör spännande saker tillsammans. Önskar mig mera tillfällen för att bara vara med barnen, det är balsam för mitt humör. Ifall inget oförutsett händer imorgon så jag ska försöka vara med Angelica en heldag på hennes avdelning också. Det har blivit så mycket ensam tid med Christian på sistone, som idag och 2½ dag förra veckan då vi kollade hans öron och hörsel.

Dagens underbara utevistelse med barnen avslutades med en vintrig solnedgång, känner mig så enormt glad och lycklig!

  


Dags att börja tro på spöken?

Lite lätt foto galen som jag är så följer kameran med mig i stort sett överallt. Hittade ett fototillfälle idag och vad får jag se i kameran? Jo, en massa skuggfigurer. Kan det vara spöken?

Kan det vara spöken? Hur många är de? Vad tror du?

OBS! Bilden är HELT oredigerad.


Saknar mina sötnosar

Underbart vinterväder och så sitter jag här och knappar på datorn, längtar efter att få gå ut i snön och busa med mina underbara barn.
Dom är ju på dagis, jag har pluggat idag. Sett på tre föreläsningar, hmprf, jag somnade till under den sista föreläsningen, tur att dom är inspelade :-) Klurat lite på veckans laborations-grupp-uppgift också, det handlar om gaser. Jag inte riktigt koll på hur dom beteer sig ännu och vad som reagerar med vad, fast det löser sig väl till slut.

Numera är det betydligt trevligare att knappa här på datorn, fingrarna behöver inte frysa lika mycket längre.

En god vän vid namn Erika var gullig och stickade ett par pulsvärmare åt mig. Gillar dom massor! Snygga och praktiska, det är nästan så jag skulle vilja lära  mig att sticka, fast bara nästan. Tror inte jag har tålamod för stickning.
Erika och jag var ju på symässan i lördags också. En tjej som heter Carro var med också, liksom Erikas son Jonatan. Jonatan är ju drygt 6 sex månader, en sådär lagom lättroad ålder för att kunna hänga med mamma på äventyr.

Symässan, var bra, stod och dregglade på alla fina tyger som JNYdesign har, grymt fina mönster. Det fanns gott om andra fina tyger också, massor av fina garn, symaskiner och diverse sytillbehör med mera. Dit vill jag gå flera gånger, fast då ska det vara lite planerat. Dvs mer i stil med att jag vet att det är något som jag vill sy och så tittar jag efter tyg på symässan. Och så planera in att genomföra några workshop, sånt är alltid roligt.

Snö, snö, jösses vad mycket snö det är överallt nu! När ska det ta stopp egentligen? Det är vackert med snö, men det är jobbigt att skotta. Som tur är så finns det hjälp att få.

  

Barnen hjälper gladeligen till att skotta, dom var ute igår tillsammans med Ronny och röjde undan den värsta snön bakom bilarna.

  

Klart väder och vacker morgon, kan det bli bättre? Jag gissar att solnedgången idag blir minst lika färgrik.


Fruset och kallare ska det bli...

Sitter här och önskar att jag kunde sticka pulsvärmare till mig och barnen, blir så enormt frusen om händerna av att knappa på datorn. Har ständiga skolarbeten som behöver göras via datorn också, så jag kan inte sluta knappa heller. Här i huset så drar det nämligen ständigt kallt från fönstrarna, listerna behöver bytas. Men eftersom alla fönstrar är felbyggda så måsta fönstret med hela fönster karmen lyftas ur för att kunna byta listerna. Surt värre.

Som tur är fick barnen i alla fall skridsko-strumpor i julklapp, underbara sockor som dom gärna halkar runt i här hemma. Fleecejackor, mössor, skridsko-strumpor och vantar får nog bli standard klädsel ett par dagar genom kylan.

Här ovan ser vi vinterns största hit för mig, eluppvärmda ullsockor. Äntligen nåt som håller mina fötter i alla väder, hoppas jag. Har inte hård testat dem ännu, men det kommer väl. Jag trodde ju först att mina vinterskor skulle bli vinterns hit, men nej då. Allt foder har typ försvunnit och skorna är numera typ två storlekar för stora.

Modellen på skorna gillar jag, vattnentät fotdel, höga skaft och så kan jag dra åt dem upptill. Med de eluppvärmda sockorna så är skorna fortfarnde toppenbra trots att fodret nästan är helt borta. Fast det blir väl så när man köper billiga skor på ÖverskottsBolaget.

Näe, nu blir det till att stressa vidare. Ska på Symässan i Älvsjö, kan bli en spännande resa. Tänkte åka med lokaltrafiken.


Den gulnar

Här försöker jag rädda livet på några krukväxter och hur bra går det då? Hmprf, inte alls bra.

Original bambu pinnen bara gulnar mer och mer för varje vecka som går. Den gillade visst inte att bli nedklippt, jag som trodde att jag gjorde pinnen en tjänst liksom. Det märkliga är "tvilling"-pinnen i blomvasen ser ut att må bra, vore häftigt ifall den kunde börja växa så att jag ser ifall den mår som den ska.
Eller så är det bara att ge upp det här med krukväxter helt och hållet. Dom är ju lite märkliga, vissa ska alltid vara fuktiga, vissa ska torka ut mellan vattningar, andra ska ha sol hela tiden, vissa ska sol+skugga, några trivs bäst i ett visst väderstreck. Gissar att det där med väderstrecken hänger ihop med hur mycket sol växterna vill ha.
Bara att vänta och se, inte mycket jag kan göra åt gulheten dessvärre. Den kanske fick en chock efter att ha varit utan vatten i 6-9 månader? Eller så livnärde sig original pinnen på "tvillingens" rötter, dom satt ju faktiskt ihop.


USB minne till MIG sökes

Bara någon uppfinner ett USB-minne för människor så ställer jag upp som försökskanin. Behöver plocka fram alla mina kemi kunskaper och bli en expert på gymnasie kemi på studs. Kunskaperna finns där i bakhuvudet, men hur i alla världen ska jag komma ihåg dem???
Ska utföra en del kemiska experiment denna vecka och behöver därför en del kunskaper... Hmprf, för väl börja med att läsa kemiboken på nästan 400 sidor. Hmm, då ska boken vara utläst och experimenten gjorda tills imorgon. Omöjligt, med tanke på resan till Stockholm imorgon.
Gissa lite kanske? Så surt att behöva gissa när jag en gång tiden kunde det här med kemi, molekyler, olika bindningar, elektroner hit och dit med mera. Suck. En träna-minnet-kurs vore något för mig. Finns det?

Är allmänt frusen idag, precis som att kroppen inte riktigt vill komma igång på något vis.

Steg 1, varm soppa. Synd att allt pulver tog slut.

Steg 2, brasa. Skönt!

Barnen fick en snabb mini-frukost imorse, vid sitt lilla bord å allt. De skulle ju lämnas tidigt på dagis för att jag skulle hinna med skolan. Med andra ord så får dom frukost på dagis också. Dom gillar verkligen att äta vid sitt bord, lite extra spännande liksom.


Mysigt!

Liten plutt var lite kinkig och trött när jag lagade maten igår kväll så jag plockade fram det bästa jag vet, en bärsjal.

Helt underbart!

Sjalen är en Ellevill Zara och färgen heter Purple. Helt enormt vacker! Speciellt för mig som älskar lila. Det allra bästa med sjalen är dess vackra mönster och att den är så mjuk och följsam. Att den är mjuk och följsam gör att den blir lätt att knyta. Sjalen kommer från Mammabarn.


Förstörde min vecka/Kan inte läsa...

Gahhh, min vecka är totalt sönderbokad!!! Och det beror mest på dagens misstag... Läste måndag den 15:e och så åkte Christian och jag iväg till Rosenlunds Sjukhus för att göra hörseltester, träffa öronläkare med mera. För att spara pengar och istället slösa tid=roa Christian så tog vi bussen, bytte till tunnelbana, bytte linje på tunnelbanan och bytte till buss. Och så en liten promenad och sedan framme.

Och beskedet blir "Ni har tid måndagen den 15 mars". Shit, eller, totalt galet. Bokar en tid på onsdag morgon, bara med audionomen eftersom jag inte kan den 15 mars. Någon läkartid fanns inte på onsdag. 15-16 mars är jag liksom i Falun och övernattar i fängelset.

Tisdag: Skola
Onsdag: Rosenlund igen, suck.
Torsdag: Öronläkare med Christian i Norrtälje
Fredag: Hoppas på en ledig dag med barnen så vi kan gå till Öpnna Förskolan och träffa lite folk. Men, nu är ju fredagen egentligen den enda dagen som jag kan jobba på så vi får väl se vad det blir.

Min förhoppning är ju att jobba 2-3 dagar i veckan för att få snurr på ekonomin. Uppplever allt som oftast att livet sällan blir som jag önskar... Kanske dags att sluta tänka och önska? Speciellt med tanke på att jag inte kan läsa.


Improviserade hjärtan bakelser

Hade inte så stor lust att fira Alla Hjärtans dag imorse, det känns mest som ett försäljningsjippo så att butikerna får igång försäljningen ordentligt.
Nåja, när Angelica sov efter lunchen så blev det dags att planera mellanmål, baka kaka!

  

Christian var till god hjälp! Vi började med att smälta blockchokladen till krämen och sedan fram med elvispen för att göra smeten till kakan.

     

Det blev en rulltårta med garnering. Jag hade inte riktigt tänkt igenom min idé med garnering, tror det hade blivit snyggare med garnering i två färger så att de fyra upphöjda hjärtana skulle synas bättre. Får ha det i åtanke till en annan gång. Det blev gott i alla fall, Ronny smaskade i sig 3 bakelser. Christian tyckte också att det var gott och att det var fint med glitter (strössel) och hjärtan. Angelica var skeptiskt till garneringen och smakade knappt.

Hyfsat, eller?


Intet sägande vecka...

Och en garanterat intet sägande Alla Hjärtans Dag. Jag räknar iskallt med att det bara blir en beige och tråkig söndag idag.

Igår var på kalas, Amanda fyllde 3 år. Det bjöds på smaskiga hembakade kakor och en ljuvlig saftig och smaskig tårta. Höjdpunkten var nog i alla fall fiskedammen för barnen, sötnosarna skrattade gott och smaskade på godsakerna. Varsin ballong fick dom med sig hem också. Eller heter det glädjeballong?

     

Tittade på melodifestivalen igår kväll också, massor av tråkiga bidrag. De som gick vidare direkt till Globen var ju okej som tur var.

Själv har jag jobbat nästan hela veckan så det känns som om jag knappt umgåtts något alls med mina sötnosar Christian och Angelica, lite trist. Grubblar på vad vi kan göra idag? Vädret är inte inbjudande alls.


Underbar vinter familjedag

Strålande solsken och glittrande snö, oj, vad naturen bjöd in till ute aktivitet idag. Sagt och gjort! In med barnen, pulkorna, grillen samt korv med mera bilen och iväg.

     

När Ronny tände elden så ville barnen ha korv med en gång. När dom fick veta att det dröjer lite så sattes kursen upp i backen.

   

Tjohoo! Se upp i backen. Barnen hade hur roligt som helst. Gott och härligt värmande blev det sedan med grillad korv, mums.

     

Efter lunchen så åkte Ronny tillsammans med Christian i pulkan, Christian tjöt utav skratt. Angelica fick åka sjal, hon var trött. Angelica och jag tog en promenad från Flygfältet till skidbacken i Kvisthamra. Angelica somnade gott i sjalen, fast blev mindre glad när hon sattes i bilen så vi kunde åka hem.
Solsken, blå himmel och bära barn i en vacker bärsjal. Det är tre saker som gör mig alldeles glad och lycklig över livet. Vackra bärsjalar är en personlig favorit, hittar så få tillfällen att använda sjalen på bara, lite sorgligt tycker jag.


Hur gick det till?

Hur kommer det sig att melodifestivalen oftast blir en chock och fylld med besvikelse? Eller har jag och Ronny udda musiksmak? Vi har precis tittat på melodifestiveln tillsammans och konstaterat att kvällens resultat är en besvikelse för oss. Hur kunde Linda Pritchard åka ut???

Linda Pritchards uppträdande var fartfyllt, fyllt med attityd, hållbar kraftfylld röst och musik med rejält schvung. Min och Ronnys absoluta favorit och så borta med vinden.Trist!

Pain of Salvation vad var det för musik och framträdande? Metallband, hallå eller?
Ola borde lära sig att dansa så att framträdandet kanbli bättre, annars har han ju bra sångröst och hyfsad musik.
Jenny Silver var ju helt värdelös, det märkligaste jag sett och hört på länge.
Jessica Anderssons framträdande och ballad var helt bedårande, kraftfullt och vackert. En låt som jag skulle kunna lyssna på om och om igen.
Anders Ekborgs låt började lite märkligt mennär den väl kom igång så kändes den kraftfull och hade ett passande schlager-gung, bra röststyrka också.
Salem Al Fakir, vad kan jag säga? Inget i min smak, dock inte den sämsta låten åtminstone.
Frispråkarn, njae, rapp hör inte hemma i melodifestival sammanhang helt enkelt. Som tur var så är det inte sämsta raplåten i melodifestival sammanhang hittills åtminstone.

Så här skulle kvällens placeringar ha sett ut enligt Ronny och mig:
1. Linda Pritchards
2. Jessica Andersson
3. Anders Ekborg
4. Ola
5. Salem Al Fakir
6. Pain of Salvation
7. Frispråkarn
8. Jenny Silver


Usel dag!!!

Stundvis blå himmel och underbart väder och jag är INTE nöjd med dagen..... Sista chansen idag ju för att fota fåglarna till skolarbetet, men suck vilket bakslag. Ca 4 fågelarter utanför fönstret istället för 12 som jag hade i måndags. Undrar jag hur många som "flyttade" härifrån när maten var slut?

     

Underbart vacker vinterväder, men säkert för varmt för att fågalarna ska vilja äta frön, ca -1 grad till +2 grader har det varit. På bilden syns några gulsparvar och en grönfink. Så fort solen börjar dala mot horisonten så försvinner ju fåglarna helt och hållet, tur det svårt att fota i dunkelt ljus. Det blev dåligt med solskensfoton på fåglarna idag, rackarns osis. Ibland var det väldigt vackert solsken på fågelmaten. Nåja, ska till Kettis Foto och lämna in rullen i alla fall. Barnen ska hämtas på dagis ännu också. Blev lite sent för dem eftersom jag in i det sista hoppades på lite fågelbilder på fler arter än 4. Ingen vacker solnedgång blev det heller, solen bara gled ned bakom molnen vid horisonten. Suck.


Blåser rejält å snöar

Fick börja morgonen med att skotta snö och mata fåglarna. Fotade massor med fina fågelbilder i måndags, men vid framkallningen så blev det bara 3 bilder utav 36. Grrr, bara att börja om. Missen i måndags berodde troligen på för gammal film. Till på köpet så har dom stackars fåglarn varit utan mat i ca 1½ dygn, maten tog ju slut och så fanns det ingen fröblandning att köpa i hela Norrtälje. Som tur var så hittade Ronny en stor säck med blandade frön på Överskottsbolaget i Bromma. Billigt blev det också, ca 5 kr/kg istället för ca 18 kr/kg som det kostar här i Norrtälje. Återstår att se ifall fåglarna vågar sig tillbaka hit igen bara. Idag är det glest med fåglar än så länge. Gulsparvarna är några stycken liksom Talgoxarna, Grönfinkar och Pilfinkar finns det några stycken utav också. Någon Gråsiska har jag också skymtat. 12 olika arter har jag hittills skymtat här utanför fönstret, några stycken saknar jag bra foton på. Nåja, hoppas på snöfritt och gärna blåsfritt väder imorgon med massor utav fåglar så jag kan bli färdig någon gång.

     

Foton från imorse innan jag skjutsade barnen till dagis. Angelica ville vara hemma och gunga idag istället... Håller tummarna för att jag snart vara i bra fas med skolan så vi kan ta en mysig hemma dag med någon spännande utflykt eller nåt.


Kallt och vacker sol

I helgen som passerade så var det minus 20 grader på lördagen och minus 10 grader på söndagen. När det var som kallast så var solen otroligt vacker!   

Den översta gillar jag skarpt! Synd bara att det blev några "konstiga speglingar" från solen på fotot. Vacker solnedgång tänker på många gånger att det är fint att titta på och läckert att fotografera. Fotona ovan är nästan allihopa tagna från soluppgången. Den sista bilden till höger är en solnedgång. Jag har tidigare missat att soluppgångar kan vara så otroligt vackra och fyllda med färg. Just nu känns det lite som att desto kallare ju mera färger när solen går upp. De två sista bilder till höger är nämligen från i söndags och de andra tre från i lördags. Kan det vara så? Desto kallare temperatur desto vackrare soluppgång?


Frisläppt kreativitet

Häromkvällen fick jag för mig att barnen skulle få göra något annorlunda. Måla och kladda helt fritt! Fram med fingerfärg och in med barnen i duschen och så fick dom måla överallt, på väggarna och på sig själva.

        

Christian var lite tveksam först, han gillade inte att bli kladdig om fingrarna. Som tur var så släppte han loss till slut. Angelica var supernöjd, hon är en riktig liten kladdfröken!


RSS 2.0