Vårkänslor!!!

Ja, hurra, jag har plockat snödroppar (23/2). Det är VERKLIGEN vår här i Visby, helt underbart. Jag tycker så mycket om att plocka vårblommor. Snördroppar är bara en av mina favoriter. Jag längtar tills det kommer mera olika vårblommor.

 


Tjusning med skimrande ljus

En söndag för någon vecka (söndag 19/2) sedan så var vi i Hemse och tittade på en Soaré med franska inslag. Duktiga elever var det som uppträdde och serverade god trerätters lunch. Härlig tillställning!!!

På hemvägen så åkte vi kustvägen tillbaka mot Visby och helt plötsligt så blev ljuset från solen alldeles magiskt.

Vi körde in vid Koviks fiskeläger och promenerade runt lite och bara njöt utav det tjusiga ljuset och den vackra miljön.

   

Christian och Angelica kastade snö i vattnet och hade väldigt roligt. Det var väl lite på gränsen till att båda två bara ville hoppa ned i vattenpölarna och plaska runt. Duktigt nog så höll de sig hyfsat torra iallafall.

 

Den sista bilden fotade jag inte vid Kovik, tror den bilden är från nåt ställe strax före Tofta Strand.


En skymt från dagis

Här i dagarna så har barnen på Christians och Angelicas avdelning på förskolan varit ute och målat snö. De har stått med sprayflaskor med olika färger och så har det blivit vackert mönster på snön. När jag hämtade mina underbara barn häromdagen så passade jag på att föreviga den konstnärliga snön. 

Riktigt tjusigt blev det tycker jag! Himla rolig idé att få spraymåla snön, riktigt kreativt. Dock lite sorgligt att konstverket kommer att smälta snart.


Vackert med snö

När vädret och humöret verkligen är på topp så är snö otroligt vackert, det gnistrar och glimmar och lyser upp tillvaron.

Igår var just en sådan dag när fotoandan föll mig på och jag fångde en del vinterbilder. Dock såg jag ingenting utav solen, fast det var vackert och fridfullt ändå

 

Här är Visby domkyrka från två olika tillfällen, den till höger fotade jag femte februari och den till vänster är från igår, femtonde februari. Kyrkan sticker verkligen upp majestätiskt över Visby innerstad.

   

Det underbaraste med Visby är i alla fall att det alltid är så nära till havet. Det är något väldigt speciellt med att titta ut över havet och höra vågornas brusande, lugnande ljud. Alldeles ljuvligt. Så enkelt o ändå så rogivande, balsam för själen.

Jag avslutar detta inlägg med en vacker solnedgång vid Norderstrand, Visby. Fotat den fjärde februari. Så tjusigt och hänförande vackert. En romantisk bild som jag upplevde med mina barn och pojkvännen. Kärleken är vår framtid!


Flytten från Norrtälje

Minsann ingen lätt sak att flytta från ett hus på 160 kvm plus magasin med grejer plus garage med grejer, gaaahhh, vad med saker!!! Och dessutom en lång flytt, från Norrtälje över Östersjön till Gotland. Hej och hå, det ska gå, eller nåt. Bara att le och ta i.

Första flyttlasset kördes med 3 skåpbilar i variende storlekar, mycket rymde dem. Synd bara att det var så ont om tid att lasta dem eftersom vi hade en båt tid att passa. Lördag 21 jan 20.05 avgick båten med oss chaufförer och bilarna fyllda med mina möbler och saker. Fast huset i Norrtälje blev inte riktigt tomt eftersom den egentligen flytten med mig och barnen var daterad till lördag 28 januari eftersom jag skulle jobba i Norrtälje hela veckan emellan dessa flyttlass.

 

Allt det här och lite till skulle jag få med mig i sista flyttlasset och det skulle dessutom få rum i min Volvo, puh, hjälp. Frågan är bara, hur stor kan en Volvo bli?

 

Volvons tak blev min räddning, upp med kartongerna bara, spänna fast och vira runt presenning och spänna fast ännu mera. Inuti blev Volvon sprängfylld, barnen fick inte plats. Fast det hade jag redan klurat ut. Barnen var hos sin pappa i Upplands Väsby denna helg så han lämnade dem till mig i Nynäshamn. Jag fick med mig barnen på båten iallafall även fast de inte riktigt fick plats i Volvon. I Visby blev vi mötta av pojkvännen som hade monterat bilbarnstolar i sin bil för detta tillfälle, så det gick smidigt. Tur jag har honom.

Och nej, allting fick inte plats i Volvon denna sista gången heller. Däremot så åkte jag till Falun den femte februari för några dagars studier på campus så då tog jag omvägen via Norrtälje och hämtade de absolut sista sakerna på magasinet i Norrtälje.

Ett sista foto blev det i Norrtälje den femte februari. Jag hoppas dock att jag kommer tillbaka dit snart igen men det är svårt att veta när det kan bli möjligt.


Vacker vinterdag

Här i Visby är det fullt upp för oss må ni tro. Fjärde februari, efter att ha bott en vecka i Visby så hann vi dock med att njuta utav det vackra vintervädret.

    

Riktigt skoj var det att åka stjärtlapp, barnen var svåra att få med sig hem därifrån gravarna utanför ringmuren. En vacker solnedgång vid Norderstrand fick vi se också.

Det känns fantastiskt att äntligen vara bosatt igen på denna vackra ö, Gotland! Barnen trivs på sitt nya dagis och det mesta fungerar över förväntan bra. Helt underbart!!! Livet förgylls ju dessutom av en fantastiskt underbar pojkvän och hans fina dotter, min bonusdotter. Jag är otroligt lycklig!!!


RSS 2.0