Påskafton, Gnesta 11/4

Efter lunchen så åkte vi ned till Gnesta. Där bor barnens famor och farfar, två personer som barnen egentligen inte har en susning om vilka de är. Farmor och farfar har aldirg brytt sig om Christian och Angelica, dom ringer typ aldrig och kommer bara på besök när de måste. Komma när man måste innebär vid de tillfällen som de fått en kalasinbjudan. Vi bodde ju allihopa i Sollentuna tidigare, men inte ens då var besöken eller samtalen tätare från farmor och farfar.

Nåja, här kommer en riktig bildbomb från Gnesta. Jag är glad att det var varmt och fint väder, inomhus är det så fullsmetat av porslinsfigurer (katter och nu påskfigurer) så barnen kan knappt röra sig.


Ja, vi gjorde oss till lite granna och tog med oss två påskgummor. Jag försökte lära Christian att cykla på traktorn, men han nådde inte ned till tramporna dessvärre.

   


Barnen gillade lekstugan, allra helst Christian. Angelica knallar iväg med en boll. Ronny försöker spela krocket och han fick hjälp av Angelica.



Angelica hämtade klotet till Ronny gång på gång! När hon gungade så skulle hon hålla i bollen, bara för att kasta iväg den! Ronny gungar med barnen, trots att farfar sade att gungan inte är vikt testad. Ronny, Angelica, Christian och farfar pratar om diverse konstiga saker.

   


Här vågade sig våra barn fram till farfar och började busa med honom. Angelica stal farfars stol så fort hon fick chansen. Farfar fick tom ta upp Angelica i famnen. Christian involverar sig i en viktigt diskussion med pappa.

   


Angelica gillade gräsklipparen! Christian klättrade upp i farfars knä, Christian verkade trivas. Farmor höll sig mest på sin kant i vanlig ordning. Hon lider av del krämpor, en riktig otursfågel. Om jag inte visste om det så skulle jag aldrig gissa att hon har arbetat som dagbarnvårdare sedan 1965 och fram tills för nåt år sedan när hon gick i pension. Under den tiden vi har haft Christian och Angelica så har hon knappt hållit i barnen. Hon försöker knappt att prata med barnen. Lite tråkigt, hade ju varit trevligt ifall barnen kunde få ha roligt med farmor och farfar.

På vägen hem från Gnesta så stannade vi till hos några vänner i Järna. Men därifrån blev det plötsligt bråttom, pyspunka på ett utav bilens däck. Typiskt, det var ju sommardäcken som hade fått sin första provtur. Kan ju anslöja att däcket med pyspunka numera är utbytt, det var helt tomt på luft imorse.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-mail,(visas bara för mig)

Var finns du någonstans?

Skriv din kommentar:

Trackback

RSS 2.0