PicNic förberedelser

Gjorde iordning en sallad i fredags att ha som lunch på marknaden igår. Eftersom salladen skulle stå över natten och sedan ligga i en kylväska så valde jag att lägga ingredienserna separat.



Det var pastasnäckor, grillad kyckling, tonfisk, ostkuber, gurka, tomat, majs och ananas. En salig blandning!

Fredag 29/5 Shopping

När Nadja och jag var på stan i tordags så spanade jag in några fräcka tröjor till barnen. Tillbaks idag med barnen för att pröva, jag tycker det är så svårt med storlekar.

   


I Christians tröja blev det strl 110/116 i shortsen strl 86/92. I Angelicas tröja strl 86/92 och i kjolen 98/104. Totalt ologiskt!



Kvällen avslutades med en sväng i Ica butiken, behövde shoppa lite PicNic.

Fredag 29/5 Utelek

På torsdagen så ÖÖÖSSSregnade det här hos oss. När jag skulle släppa ut barnen på fredag morgonen så var det blött överallt. På med svala kläder som håller barnen torra.

    

Det verkade vara extra roligt med blöt sand
...

Torsdag 28/5 Pannkakor

Japp, då var det dags igen, pannkaks torsdag. Men oj vad dåligt det gick...

     


Först blev det smet över halva köket och sedan blev de mest brända pannkakor. Fast jag var väl bara allmänt trött och vimsig som vanligt...

Hela den här dagen hade varit ett enda stort kaos.... På morgonen blev vi sena hemifrån till dagis, sedan när vi svängde in på vägen till dagiset så dog bilen. Det hände absolut ingenting när jag vred på nyckeln. Och så skulle jag ned på stan och träffa en väninna... Nåja, jag ringde Nadja, eftersom vi var sena. Hon hade startkablar och bogserlina i sin bil. Toppen!
Utanför bilen så ösregnade det! Tur att barnen var iklädda sina vattenavvisande CareTec kläder. Jag och barnen promenerade sista biten till dagiset.

Tillbaka vid bilen så stod Nadja beredd med kablarna, vi öppnade huvarna och jag tyckte; "Jag provar att vrida på nyckeln." GAAAHHH! Bilen startade! Nadja är magisk! Det räckte med att tittade på bilen så fick den nya krafter. Tjoho!

När våra bilar var parkerade så råkade Nadjas son klämma sig så att fingret gick ur led. AJ AJ AJ! Så in med barnen i bilen igen och iväg till akuten..... Angelica och jag stannade på parkeringen en stund. Och tur var väl det. för ca 15 min senare ringde Nadja och avslöjade att fingret "trillat tillbaka" igen och allt var som normalt.
Äntligen iväg för en trevlig fika.
Senare kom då nästa incident... Jag skulle betala med mitt Visa kort, jag stoppar ned det i chipläsaren, jag Angelica på köpdisken, Angelica ramlar nästan ned och jag tar emot henne samtidigt som jag bryter av mitt kort... Suck! Chipet höll i alla fall så att köpet kunde genomföras.

Suck, en sådan dag!

Tisdag 26/5

En dag med total hjärnsläpp för mig! Jag begriper hur jag kan vara så glömsk som jag är ibland alltså. Jag skjutsade Christian till dagis och såg på tankmätaren. Ahh, dags att tanka innan Angelica och jag åker hem igen.

Och vad händer? Jo, väl på E18 så inser jag mitt misstag, ingen bensin, ingen chans att vända. På avfarten från E18 så dog bilen... Vi rullade uppför backen, rullade in till busshållplatsen. Där funderade jag på att lämna bilen och promenera de sista kilometrarna hem. Fast jag vred på nyckeln och bilen startade, åkte fram till grusvägen och svängde. Fick upp hyfsad fart och så dog bilen, ca 1,5 km från huset. I med friläge och så rullade vi hela vägen hem! Puuuh, vilken tur!

På eftermiddagen när jag skulle hämta Christian på dagis så fick vi åka buss.

    

Barnen var på bushumör när vi promenerade hem på grusvägen! Dom ville helst av allt knuffa på vagnen.

    


Till slut så ville dom åka vagn... Christian ville inte åka sjal så det var bara att hiva upp honom i vagnen också. Christian slutade på dagis 14,00 och vi var hemma ca 16,45 bussresan tar ca 12 min. Promenaden på grusvägen tar sin lilla tid med busiga barn!

Bokstäver 25/5



Vinsten från Tradera med alla bokstäverna är populär hos båda barnen. Hållbara och rejäla, Christian är helt tokiga i dem. Han kan sitta där och plocka med dem och berätta ord, i stil med "B som bok, M som mamma med mera. Duktiga killen!

Måndag 25/5 I goda vänners lag!

Denna dag så åkte barnen och jag hem till Annika och Elina.
Dom bor i ett rymligt välplanerat hus på landet med världens underbaraste trädgård!



Christian och Angelica var så himla förtjusta i kaninerna och katterna också!

   


Ett gulligt litet träd i trädgården. Fast jag är inte så himla bra på att ta vackra närbilder, tyvärr.

    



Christian gillade att klappa katten. Dom har tre katter.


Glada Elina har ett så vackert och välproportionerligt ansikte tycker jag. Att promenera under altanen tyckte mina barn var så spännande.

Till lunch så bjussade Annika på barnvänlig lasagne, supergott! Det var en gratäng med makaroner, köttfärssås och ost. Vi tackar för en underbar dag! På återseende snart igen hoppas jag.


Söndag 24/5 Barnvagnsrullet

I söndags, det är redan sju dagar sedan... Nåja,bättre sent än aldrig. Hursomhelst, vi for iväg in till Stockholm och barnvagnsrullet.

     


När vi väl kom dit så var kön till Metro tältet helt enorm! Klockan talade ändå om för oss att det var lunch. Härligt med PicNic i det fina vädret!

     


Vid Metro tältet fick barnen varsin ballong. Glada miner blev det! När vi hämtade ballonger och talangerna till tipspromenaden så passerade vi bilbanan med sparkbilarna... Vilket Christian såg, men hjälp vilken kö! Jag förklarade för Christian att vi skulle åka barnbil senare.

     

Christan pratade nästan hela tiden om barnbilarna medan vi gick tipspromenaden. Angelica fick åka vagn eftersom hon behövde spva efter lunchen.

     


När Christian blev trött i benen så fick han åka sjal eller sitta på pappas axlar. Stockholm är ju så vackert så här på sommaren med blått vatten här och där.

    


Innan vi åkte hem så fick barnen äntligen åka barnbilar!

Åhhh, typiskt!

Vi sitter här i bilen, vår lila Dart från 1968 och är på väg till Wärstamarknaden. Jag tänkte förstås blogg lite, men ack så jag misstog mig. Jag lade upp massor med bilder från den andra datorn innan vi åkte, men bildern är så många att jag inte kan välja de första bilderna via bildvalet när man skriver inlägg. SURT!
Nåja, får uppenbarligen fixa med det senare.

Allmänt kaos

Återigen en sån dära vecka när man inte hinner någonting och ändå får man absolut inget gjort..... Tiden bara försvinner till ingen nytta alls. Barnen har fått inviga sina nya sommar jackor i alla fall :-) Jackorna är tunna och andas samtidigt som de är vind- och vatten täta. Matchande enfärgade överdrags byxor finns till också, helt perfekt på morgonen när gräset är fuktigt utav all dagg.


Separationsångest

Besiktningen igår var bara sååå jobbig! Christian började panik tjuta så fort besiktningsmannen klev in i bilen. Jag hade tagit ur båda barnen från bilen innan dom började titta på bilen.

Jag känner mig så uppgiven och ledsen för Christians skull, jag misstänker att vi har bytt bil alldeles för ofta. Så när besiktnings mannen klev in i bilen så trodde nog Christian att bilen skulle försvinna, men bilbarnstolarna och hela alltet! Åhh, stackars liten.
Ingenting jag sade till Christian lugnade honom, tur att Angelica var lugn i alla fall.

Christian har separationsångest, till vår bil. Denna mörkblåa Volvo är ju bara den fjärde bilen sedan i höstas. Jag önskar jag kunde hjälpa Christian, han är ju blyg och tillbakadragen redan som det är. Han behöver inte fler beymmer att grubbla över.
Jag önskar ju bara att Christian kan få en harmonisk och trygg uppväxt och så ställer vi till det för honom med alla bilbyten. GAAAHHH!!!

Näe, nu får det vara slut med att byta bil. En ordentlig familjebil ska införskaffas och så får den stanna kvar hos oss! Det ska vara en skattebefriad 145:a eller 245:a med en drivlina från 90-talet så att den går tyst och besinsnålt. En amerikansk bensinsnål herrgårdsvagn vore ju drömmen... Fast det kostar mer än vad vi har råd till.

Önskar jag hade 6000 kr NU!!! Har en bil på span, fast nu måste nuvarande familje volvon säljas först för att få in pengar. MORRR!!!

Oraken till våra bilbyten är lite olika, ibland går bilarna sönder, fast oftast byter vi innan skatten ska betalas för att slippa den utgiften :-) Ronny är en hejare på att byta till sig bilar mot diverse prylar som vi inte använder längre. Tanken är att Ronny ska se över bilarna, sälja dem vidare och spara vinsten till vår drömbil. Fast nu har vi haft otur sedan i höstas, vinsterna har uteblivit eller så har räkningshögen varit för stor.
Ronny har ju fått sin finbil nu i alla fall, en Dodge Dart 1968. En familjebil står högst på prioriteringslistan nu!!!

Jag fasar för måndagen... Då ska barnen och jag besikta Darten... Fast den har Christian ännu inte åkt, så den kanske han inte blir så ledsen över?

  

Plaskeland!!!

Klockan 11,38 åkte vi hemifrån till besiktningen, kom dit klockan 12,30, 10 min tillgodo. Super! Besiktningen gick mindre bra, ett gäng med tvåor. Fast det säger Ronny att han skall fixa.

Väl hemma igen så regnade det, på med galonbyxor och fullt ös! Barnen hade super skojigt! Så underbart med deras hjärtliga skratt.

   


    


Gunga är alltid lika poppis. När vi väl kom in så var barnen blöta överallt.... Det vara bara att byta på dem från topp till tå. Vad gör man inte för lite skojfriska barn?

Irriterad!!!

Jag är sååå jävla arg, så fruktansvärt stressad, allting är bara KAOS!!!!!! Jag har egentligen inte tid att blogga, men jag måste få ned pulsen.... och få bort den värsta stressen.

Någon fick för sig att påbörja en omöblering inatt........ Det kommer att bli super, fast just nu är det bara RÖRIGT! OCh så på denna dag, som jag planerat till att packa och kolla vägen dit vi ska åka snart.... Vi måste vara på rull kl 11,30 för att hinna till besiktningen på Lidingö kl 12,40. GAAAHHH!!!

Jag har fått jag barn, de har haft tillgång till hela huset eftersom grinden till hallen varit borta, barnen har spridit ut blöjor, de har spridit ut sina skor och ytterkläder. Christian har slarvat bort två av sina viktigaste små bilar, han har varit så ledsen. Jag har fått flytta på tvätt och tvätt ställningar för att kunna tömma & fylla tvättmaskinen. Näe, jag måste packa mellanmål, blöjor och extra kläder....
Christian kom nyss gåendes med helt nedkissade kläder också. GAAAHHH!!! Han som har varit så duktig de senaste dagarna och skött allting själv. Fast igår kväll vid kvällsmaten så blev det också nedkissade kläder.... När det blivit nedkissade kläder så tar det 2-3 dygn för honom att återfå kontrollen igan.



Gullungarna bäddade ned sig i röran i hallen, sötnosar!

Näpp, ska packa och åka. Hela besiktningen inklusive körtid tur & retur lär väl ta 3-4 timmar....

Jag blir GALEN!!! Nu är det mjölk på bordet och golvet också.... Christian behöver nya byxor, igen!!! (Mjölk fläckar) Jag orkar snart inte mer.....

Bombadera mig med Pedagogiska barnprogram som är lärorika, samt vilken kanal dom går på! Fått tips om I drömmarnas trädgård och program som har samma skapare som favoriterna Tele Tubbies.

Utan sina barn

Jag skulle bli helt galen ifall någon kidnappade mina barn.

Snälla hjälp till att sprida ryktet om mamman som precis råkat ut för detta. Följ länken.
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.9566593

Det är bara så hemskt! Varje vecka så förs svenska barn olovligen ut ur landet, det är fruktansvärt.

Tack alla ni som tar er tid att följa länken. Det bästa vi kan göra är att försöka hjälpa varandra.

Ordning och reda...

Jag höll på med tvätten en sväng och så hörde jag ett skrapande ljud... Det var Christian som kom in för att hjälpa mig. Han såg dom 2 soppåsarna i hallen och dom skulle förstås till soptunnan.

    


Ena soppåsen lade han på släpet till BobbyCar-bilen, andra påsen gick han iväg med... Gullunge! Jag följde efter med den andra soppåsen och Angelica. Jag hade förvisso tänkt att gå med soporna när tvätten var klar, men nu var det bara att passa på!

Bombadera mig med Pedagogiska barnprogram som är lärorika, samt vilken kanal dom går på! Fått tips om I drömmarnas trädgård och program som har samma skapare som favoriterna Tele Tubbies.

Nya krafter

Hoppsan, jag somnade visst när jag nattade barnen igår kväll... Angelica var ganska stökig eftersom hon hade tagit sig en tupplur strax före kvällsmaten. Nåja, en ny dag med SOLSKEN!!! Härligt.

Vi shoppade lite igår....

  


Äntligen fanns det muggar med roliga och färgglada tryck. Vi har prövat många pipmuggar ska ni veta. De flesta på priser från 70-150 kr/st. Antingen så har pipen gått sönder eller så har dom börjat läcka, irriterande. Håller nu tummarna för att dessa muggar ska uppfylla våra drömmar, droppfria och hållbara! Sprang på några Tele Tubbies också, barnens nuvarande favorit på tv. Jag tycker det är så svårt med tv-program för barn. Vad finns det egentligen för lärorika barnprogram? Vilka kanaler går dom på?

Idag ska jag:
*Njuta av solen (och stå ut med blåsten)
*Ha skoj med barnen
*Hänga tvätten ute
*Ladda tvättmaskinen
*Ladda diskmaskinen
Hmm, det finns gott om vardags sysslor. Borde rensa bor en massa ogräs också.

Jag vann!!!

Tjooohooo, jag fick en vinst på Tradera. Aningens dyr, men, men, men. Nypriset är ändå närmare 400 kr plus frakt. Synd att jag fick flera motbud i slutminuten.

Shoppa hos Ilka


En låda full med träbokstäver, helt super till barnen. Speciellt till Christian som är super intresserad av bokstäver och siffror. En ny låda innehåller 198 bokstäver, vi får väl se vad denna innehåller. Jag glömde att fråga ifal det är svenska bokstäver... Äsch, det lär jag märka. Akta er för Ilkas hemsida, jag hittade mängder av helt underbara leksaker som är mer som lärosaker.

När jag höll på med att vaka över denna annons på tradera så råkade Angelica somna i min famn. När jag skulle göra lunchen så fick hon ligga på nallen i hopp om att hon snart skulle vakna.



Hon vaknade strax efter att Christian och jag börjat äta. Bra tajming! Fast hennes efter lunchen-sova är ju förstörd... Fast det var ju knasigt igår kväll, vi kom hem sent. Nu tar det väl 2-3 dygn innan hennes sovrutiner kommer i fas igen.

Det känns mest som en suck bara...

Mulet och risk för regn, jag behöver hänga ut tvätten, men det vågar jag inte. Jag är så trött idag, det blev ju sent igår kväll. Sitter och grubblar på vad jag och två prickiga barn kan hitta på... Nu före lunch hinner vi inte med så mycket, jag har spanat in något på Tradera som jag vill vinna.
Hmm, göra något med Christian när Angelica sover vore härligt! Vi får se ifall jag hittar någon inspiration på nåt sätt...

Mot soptunnan!

Vi tog vägen via soptunnan idag när Angelica skulle sova efter lunchen. Christian hjälper till på sitt eget vis.

         


Det tog lite tid innan Angelica somnade..... Övertrötta lilla rackar unge! Hon vaknade ju klockan fem imorse, ugga. Nåja, sover hon till halv tre idag så kanske allting rätar till sig. Ett bra dygn för henne innebär nattning klockan sju på kvällen, då somnar hon oftast klockan 19,30. Sedan behöver hon sova till klockan halv sju-sju på morgonen för att orka med dagen. Sova efter lunchen behövs klockan 12-14, ibland till klockan 14,30. Christian gillar och köra sopor på sitt släp. Fast sedan i uppförs backen så är bilen jobbig att sparka sig fram på, då bär han den hellre. Eller rättare sgat, mamma få bära till slut.

Tuff, tuff-tuff, tuff, tuff-tuff

Höjdaren från mässan i helgen är helt klart tåget som barnen gör sitt bästa för att leka tillsammans med.



Vi har bara byggt en liten tågbana, det var en rejäl pappers kasse med olika tågdelar. Angelica gillar de blåa batterdrivna loken bäst, Christian föredrar dem som man får köra runt på själv. Tunneln är bådas favvo, tunneln tutar och låter när ett tåg kör igenom den.

Christian hade nästan 40 graders feber igår, jag vet i katten när vattkopporna ska sluta plåga mina änglar. Feber dag sex, är inte det lite märkligt? Christian har förvisso börjat få en elak hosta också.

Zzzzzzz

Alldeles sratx ska jag krypa ned i sängen med ett barn på varje axel och så ska vi soooova. Jag är helt slutkörd. Men, oj vilka fynd vi gjorde på mässan idag! Barnen vill inte gå upp i sängen.....

Känner mig elak

Barnen, allra helst Angelica har mått skit idag. Känner mig så elak som inte kunnat vara hemma. Och så ska jag vara iväg imorgon också...
Det gör ont i mitt mammahjärta, mina älskade sjuklingar, mamma saknar att kunna vara med er.



Jag ska göra allt jag kan för att sända en vakande ängel till er!

Jag har kanske hittat ett smidigt sätt att få tag i en bra och återkommande barnvakt, kika här. Vi har inga barnvakter i dagsläget, varken släktingar eller andra. Mottager gärna tips om att skaffa barnvakt. Ibland känner vi (jag och Ronny) oss lite låsta, att aldrig kunna göra något bara han och jag liksom. Undras ifall jag skulle klara av att lämna barnen till en barnvakt??? Verkar läskigt ju.

Sååå ont.....

Lilltösen har vaknat flera gånger, hon verkar ha så himla ont i underlivet. Nästan så jag vill låta henne sova naken..... Undras ifall jag kan hitta alla filtar som behövs??? Då får hon ligga på en fleecefilt med en handduk under, under handduken får det ligga vaxad bomull. Med denna variant så filtreras kisset genom fleecefilten och sugs upp av handduken. Fast då måste hon ju ligga hyfsat stilla på sin filt i vår säng...

GAAAHHH!!! Nedrans vattkoppor, riktigt så elaka behöver ni väl inte vara????? Åh jag som hade massor att förbereda inför mässan imorgon, suck.

Tröttisar...

Efter middagen så fick barnen titta på sina nya favoriter Teletubbies, bara för att jag skulle få lite lugn och ro med disk och annat.



Fotot är taget vid halv-sju-tiden, en trött Angelica. Men så kom vi upp i sängen strax efter sju, tröttheten försvann! Det tog 1 timma och 45 min för henne att somna. Christian somnade på 20 min. Fast Angelica är helt full utav vattkoppor, hon har dem i örongångarna, underlivet, ja, precis överallt. Hon vaknade till nu när jag satt vid datorn och skrev. Stackars liten! Christian har bara 5 vattkoppor på ryggen.

Inga krukväxter...

Det bor nästan inga krukväxter här hos oss. Egentligen tycker jag det är väldigt fint med blommor, men jag brukar vara så dålig på att vattna dem. I eftermiddags blev jag påmind om ett till skäl till att inte ha krukväxter...



Det var jord i halva trappan och halva hallen. Skyldiga??? Jo, barnen hade säkert superskoj. Krukväxten i trappan är en bambupinne som säkert är 2,1 m hög nu. Fick den i flyttpresent när jag hamnade i Täby för 6 år sedan.

Nedrans cykel

Försökte vara smart idag när Angelica skulle sövas i vagnen.....

Christian behöver lära sig att cykla, varpå han fick åka trehjuling i ett snöre som jag drog efter vagnen. Hmprf, ingen bra idé. Cykeln välte en gång eftersom den svängde. Christian blev rädd och ledsen, fast han satte på cykeln igen. Jag struntade i snöret och gick med böjd rygg... En hand på vagnen och en på cykeln. Aj, aj, min rygg.



När vi kom hem så plockade jag fram en annan cykel i hopp att den skulle vara stabilare, den är stabilare. Men Christian når inte ned till tramporna. Jag önskar oss en stabil cykel där man kan låsa framhjulet så det går rakt fram medan barnet övar sig på att använda tramporna. Någon som vet ifall det finns? Jag vill ju kunna dra cykeln i ett snöre efter vagnen.


Skåprensning

Kikade in i skafferiet och där fanns det på tok för mycket frukt! En äpple paj gjorde jag och mina sjuklingar idag.

     

    


Smeten tyckte vi alla om. Christian är så snäll mot sin lillasyster ibland. Ingen av barnen gillade det färdiga resultatet, hmm, hade nog passat bättre med vaniljgladd isället för vaniljsås. Både såsen och pajen var ljumna när vi åt dem, kankse godare när de svalnat av helt?

Focus

Måste fortfarande läsa manualen till kameran...

  


Dom flesta bilderna blir alldeles suddiga, focuset vill inte riktigt samarbeta med mig. Dom förra bilderna där jag var missnöjd med blanka vita områden var fotade i skum/ingen belysning varpå blixten verkligen behövdes.

Trasiga dagar

Vi har haft några riktigt otursdagar, saker bara går sönder.... I lördags gick ju kameran sönder i Ronnys ficka. I tisdags lyckades någon komma åt strömbrytaren till uttaget där strykjärnet var inklopplat. Strykjörnet smälte ned en påse och skalet och knappsatsen till min telefon. Igår gick Ronnys display på telefonen sönder, återigen i hans ficka.
GAAAHHH!!! Kan man ha mer otur?



Ronnys telefon är inte med på bilden, han gör sitt bästa för använda den i alla fall.

Vi har vattkoppor!

Tjohoo, nu råder det ingen tvekan. Barnen har vattkoppor, båda två samtidigt. Bra tajming! Angelica har två prickar i hårbotten, Christian har fortfarande bara en prick

    


Till vänster ser vi Christians vattkoppa och sedan är det Angelicas ena vattkoppa. Ingen feber ännu.....

Nikon L16 Coolpix invigd!

Japp, nu har den blivit invigd. Tycker dock att det blir usla bilder inomhus..... Jag får plöja igenom instruktionerna vid tillfälle.

  


Fotona såg sämre ut på kamerans display än här på datorn. Det blir liksom vita fält på fotografierna. Jag är lite vit-glänsande mellan ögonbrynen till exempel. Hmprf... Jag hoppas kunna klura vilken inställning som funkar bäst inomhus snart.

Kan det vara...

en vattkoppa??? Alla i Christians grupp på förskolan har haft vattkoppor, det vill vi också ha! Lika bra att få det överstäka liksom. Vi var ju hemma hos Léon för 13 dagar sedan när han hade vattkoppor. Det kanske smittade?



Kan det vara en koppa på skulderbladet? Hoppas det, morgondagen får utvisa. Jag behåller nog Christian hemma från förskolan för säkerhets skull.

Ett tips! Gratis mat!

Äta gratis, det vore väl trevligt för plånboken? Det är lockande för mig i alla fall. Gratis är gott både för magen och själen.


Få resentkort på mat

Besök på förskolan

Igår var jag med Christian på hans förskola hela dagen. Mest för att kunna fotografera för att kunna ge Christian bilder från dagis eftersom han knappt pratar med oss om dagis. Det visade sig dock att pga sekretess så får jag som förälder endast fotografera mitt eget barn, nåja, tur att vi har gruppfotot från i höstas att titta på i alla fall.



Dagen börjades med en härlig samling utomhus på filtar och sedan gick vi till skogen. Samla pinnar, åka rutschkana på stenen och plocka blommor var spännande.

  


Efter lunchen var det sagostund och därefter lugna innelekar. Christian passade på att göra färdigt sitt halsband. Till höger ser ni Christian och fröken Yvonne.



När halsbandet var färdigt så gick vi ut på gården. Christian gillar verkligen att åka rutschkana. Ronny åkte förbi dagis också, i en nybesiktad och godkänd Chevrolet Caprice från 1979. Christian tittade länge efter pappa, det är ju ganska ovanligt att pappa kommer förbi dagiset.



Det finns många olika aktiviteter att göra utomhus, förskolan har en stor utegård. Fröken Ann-Christine fastnade på bild här också.

  


Trivsamma lokaler är det också. Ett gäng med foton blev det, nu ska jag bara skriva ut dem och ge dem till Christian.

Underbara vänner!!!

Vår digital kamera som jag fick i present gick ju sönder här i helgen när den låg i Ronnys innerficka..... Och så var det typ PANIK med att få fram en vettig kamera tills idag.
Min käraste make löste alltihopa!

Av goda vännen Hoffe lånade Ronny en kamera tills idag, en Samsung modell lalalala, den hade på tok för mycket funktioner för att jag skulle kunna lära mig den utan instruktioner. Som tur var lyckades jag fotografera med den under dagens lopp i alla fall! Tusen tack Hoffe!

Av goda vännen Kjelle lyckades Ronny köpa en relativt ny Nikon L16 ikväll, billigt blev det också. Våran ekonomi är ju helt kaputt, vi har ju så gott som bara en inkomst. Tungdraget och ledsamt när viktiga saker går sönder.

Jag är så himla glad över den nya Nikon kameran!!! Tack, Kjelle och tack Ronny!


Inte riktigt bra.....

När vi väl kommit hem igen från lekrymden så var det dags att hänga tvätt, en sådan där syssla då jag önskar att barnen inte vill hjälpa till...



En sandig Angelica gav  varannat plagg till mig och varannat hamnade på gräset..... Vet i tusan ifall tvätten kan anses som ren?

Kommer vi närmare rymden?

Vi har varit i rymden idag, åtminstone så nära som vi kan komma. Nämligen Lekrymden. Den trasiga kameran var med förstås, jag bjuder på en liten bildbomb!

   


Angelica sov till en början, jag hade i och för sig planerat att hon skulle sova hela tiden för att slippa betala för henne, men det gick åt pipsvängen. Kul att få lite egen med Christian i alla fall. Vi utforskade alla möjliga tunnlar och vrår.

   


En glad Christian hade jag som sällskap.


   


När Angelica vaknade så sprang Christian i förväg för att visa allting för Angelica.

     


Barnens favorit är dom lååånga rutschkanorna, fast där var vad det svårt att fota, jag åkte tilsammans med barnen för säkerhets skull.
Vi åt mellis på lekrymden också... Glass i stora lass... Till mig! Jag köpte tre glassar, fast barnen hade inte tid att äta, mera gottis till mig.

Trivsam förmiddag

Vi har haft en härlig förmiddag på Färsn 4-H Gård i goda vänners sällskap.

    



Det var en helt underbar grönska på Färsna! Här hemma har knappt träden slagit ut, på Färsna var björkarna alldeles gröna. Christian och Angelica gjorde sitt bästa för att plocka maskrosor. Fångade ett blomsterhav på bild också.

    



Christian står på staketet för att titta på hästarna. Amanda sitter och kör traktor. Angelica klappar katten.

    


Angelica hade en riktig jag-vill-titta-på-hästarna-dag, hon gick in i stallet flera gånger. Plötsligt kom hon underfunn med att hon kunde plocka upp höet från golvet och ge till hästarna, oj, vad Angelica skrattade. MIndre lyckat förvisso, på en sådan här gård får man ju inte lov att mata djuren.

Jag har lyckats ganska bra med att sikta med den trasiga kameran. Eller vad tycks?


Röd mascara

Ja visst finns det! Röd mascara. I alla fall om man heter Angelica!



Jag begriper inte hur hon lyckas ??? Blåbärskräm ända upp på ögonfransarna. Ja, ja, det kanske blir nästa modefluga, röd mascara?

Min lilla klocka!

Hur länge sedan kan det vara..... 2-3 månader kanske? Är lite osäker på när exakt men fram tills för ungefär 2-3 månader sedan så ammade Angelica fritt, vilket innebar var tredje timme dygnet runt. Gissa ifall jag var totalt slutkörd!!! Jag fick sätta stopp på det hela för min egen skull. Vilket resulterade i att amningen blev förpassad till 2 gånger per dygn. Vilket blir kl 6,30 och 18,30. Själv var jag trött som tusan imorse och hade ställt ringklockan på 07,00, ville sova bara lite extra. Fick jag det då? Näe, Angelica knuffade på mig kl 06,32. Punktlig tjej!

Idag ska åka till Färsna Gård och möta upp några vänner. Önskar bara att det kunde slut blåsa. Jag är fortfarande putt på att kameran är kaputt...

Nu kom Christian gåendes också, dags att sätta fart så vi kommer iväg!

Magsjuka, vätske ersättning

Att få magsjuka när man har barn är nog det hemskaste man kan råka ut för. Vårdguiden brukar tipsa om vätske ersättning. Fast den man köper på Apoteket smakar bedrövligt! Mina barn har alltid ogillat den i alla fall. Fick tips från en vännina som är sjuksköterska på hur man gör egen vätske ersättning. Inte jätte gott men bättre än apotekets och billigare! Det viktigaste när man har magsjuka är ju att få i sig vätska, salter och mineraler. Även nya tarmbakterier kan vara klokt att tillföra, jag har brukat ge mina magsjuka barn Sempers magdroppar.
Vi är förvisso friska här hela familjen, men Tess har det inte så lätt för tillfället.

Recept på vätske ersättning.

1 liter vatten
1 dl socker
1 krm salt

Blanda alltsamman i en kastrull. Koka upp så att allt socker och salt löses upp. Låt svalna. Klart för att förtäras!


Storgapig!

Ja, just det storgapig måste man minst vara när man äter Ronnys hemgjorda hamburgare. Dom är minst sagt super goda!!!

  


Det går nästan att sikta med den trasiga kameran... Hade ju önskat att hamburgarna vore lite mer i mitten på bilden... Suck. Hokus Pokus Fillijokus, ge  mig en ny display. Vad det gäller hamburgarna så  är den minsta på bilden tänkt som barn-burgare, den på samma tallrik var till mig. Det var säkert 250 gram (!!!) kött, sanslöst mättande. Längst till höder ser vi Ronnys burgare med säkert 450 gram (!!!!!) kött. Och den jätteburgaren får han in i munnen. Min fick jag skära och äta i småbitar...

Fina tröjor

Den här helgen är det marknad i Norrtälje hamn, vi tog en tur dit idag.

    


Vi köpte fina tröjor till barnen och en hatt till Ronny samt ett gäng strumpor. Strumpor går alltid åt!

När vi kom hem så upptäckte vi något riktigt tråkigt, displayen på kameran är helt spräckt!!! Typiskt, vi som blev så glada när jag äntligen fick en digital kamera i present för några månader sedan. Suck. Jag som redan har dåligt samvete över att vi knappt har några bilder från Angelicas uppväxt. GAAAHHH!!! Nu är vi där igen, ingen kamera..... Så nedrans surt, jag behöver en kamera nu på tisdag.
Fotot på barnen i de nya tröjorna är förvisso taget med den trasiga displayen, men man ser ingenting! Det går inte att sikta, det går inte att ändra inställningar. MORRR!!!

Äta med sked...

Angelica är ju helt fenomenal på att kladda när hon äter! Hittills så har hållit en sked i höger hand och skyfflat in maten med vänster hand. Fick ett tips på trivsamma forumet sjalbarn om att ge henne en sked i varje hand, det funkade! En stund i alla fall...

     


Kladdig, kladdigare, kladdigast. Undras när hon ska lära sig? Nåja, projekt dubbla skedar får fortsätta.

Pappas bil...

Ronny har åkt till jobbet för en stund sedan och så kommer Christian och pratar om pappas bil..... Han pekade på något som han hade i handen.




Jo, han har hittat en trasig penna som har samma företagslogga som Ronnys bil! Vi tittade lite på bokstäverna och till slut bytte pennan namn... Från att ha hetat pappas bil så blev det bokstäver som pappas bil. Gullunge!

Morgonlek

För ett par månader sedan så plockade jag bort barnens duplo klossar, dom bara kastade klossarna på varandra och överallt.

   


Tog fram dem nu medan jag skriver lite på datorn. Christian blev överfötjust! Angelica försöker tappert, fast hon vill mest plocka isär det som Christian bygger.... Liv i luckan då alltså. Ja, ja, det får gå an korta stunder. Att bygga är säkert bra för deras kreativa sida, eller vad tror ni?

Det doftar gott...

Fick tag i ett otroligt enkelt brödrecept häromdagen. Ingredienserna är jäst, salt, vatten och mjöl. Jag tror inte det kan bli billigare?
Testade receptet igår kväll, det blev gott, aningen hård yta. Jag tror nog att receptet går att fylla på med lite kryddor för att få smak på brödet. Det blev lite tunt, bättre lycka nästa gång. Skulle kanske ha jäst en längre stund på plåten? Eller så tryckte jag ut degen för hårt och platt?



Shopping!

Shoppade lite granna idag.... Typ mat, eller mjölk och lite annat. Det är ju torsdag och då serveras det pannkakor till middag här hos oss.



Vi var i en ganska liten butik, men oj vilka korgar dom har! Perfekt för Christian att knuffa runt på. Han hade riktigt roligt!

Mina drömsjalar

Det finns så många vackra sjalar!!! Jag har en hel lista med sjalar som gärna får flytta hem till oss.

    


Wrapsody Bali Stretch är märket på dessa sjalar, färgen till vänster heter Aphrodite och den till höger heter Pheonix. Dessa två är ju trikåsjalar och rekommenderas egentligen till mindre bebisar.



Didymos är märket på nästa sjalkavalkad, vävda sjalar som finns i mängder utav färger.
Färgerna från vänster till höger: Cassis, Moln, Liljor Violet, Pfau Violet.



Dessa tre kommer från märket Girasol, även detta vävda sjalar. Färgerna från vänster till höger: färg nummer 00, färg nummer 26 och slutligen Fresh Grapes.

   


Här ser vi till vänster en sjal från märket Katiwrap, färgen heter Jungle. De andra två är från märket Wrapsody Bali Breeze. Katiwrapen är en vävd sjal, likaså  WBB. WBB'n är dock en tunnare sjal som passar utmärkt på sommaren. Färgen i mitten heter Morgaine och till höger är det en Psyche.
Den blåa Morgaine var våran förra sommaren, helt super var den! Fast den såldes i vintras, jag vill ha en ny för den är så vacker.

  


Här kommer de vackra vävda sjalarna av märket Ellevill Zara. Färgen till vänster heter Aubergine och till höger visas en Original. Det var en original som jag färgade förut, jag  färgar gärna fler i olika färgglada varianter.

De flesta bilderna är lånade från olika återförsäljare, ifall någon motsätter sig min bildkavalkad så får jag väl byta ut bilderna.

Ju-Ju-Be PurplePaisley

Jag önskar mig en ny handväska och en ny skötväska. Skötväska till barnen har jag ingen alls..... Den vi hade var ett matchande tillbehör till vår förra vagn som vi sålde. Det är säkert 3 månader sedan den såldes och ingen ny skötväska finns i vårat hus.

    


Väskan finns i 4 storlekar, BeMine, BeTween, BeAll och PackaBe. Remmarna BeConnected behöver man ha för att kunna fästa väskan på vagnen. Färgen heter PurplePaisley.
Jag har faktiskt en PurplePaisley BeMine, alldeles lagom till plånbok och telefon. Fast inget mer rymms. Drömmer om att ha en BeTween som handväska, en BeAll som skötväska och en PackaBe som utflyktsväska för hela familjen. Dess väskor har en väl genomtänkt design med mängder utav fack.

Mera kladd....

Japp, nu har lilltösen invigt den nya haklappen ordentligt!

    


Inte en enda matfläck hamnde på kläderna. Tjoohoo, haklappen fungerar!

Mos i sanden

Igår när barnen busade med Ronny i sandlådan så kom dom på en ny lek. Krossa sandfigurerna med fötterna, dvs stampa sönder alla kreativa byggnationer.

  


Allting skulle mosas! Angelíca och Christian turades om vem som skulle stampa sönder sandfigurerna.

Det ryker!!!

Igår kväll blev det skåprensning till middag. Vi hade en flintastek i frysen som jag egentligt trott varit på tok för gammal, fast Ronny ville grilla.

      


Christian den lilla hjälpsamma gullungen ville göra precis som pappa! "Måla" köttet var nog roligast av alltihopa! Flintasteken var TexMex kryddad, ingen höjdare, men det gick ned i alla fall tillsammans med Felix potatisgratäng. Barnen åt potatismos och köttbullar.

Doften av nybakat...

Brödet tog slut igår så idag blev det scones till frukost. Mums! Jag var osäker på ifall barnen skulle gilla det, de är i en period när de har svårt för nya smaker. Allra helst Christian, han kan vara riktigt kräsen.
När Christian kom ner knallandes från sängen så stod redan sconesen i ugnen. Jag berättade för honom att macka (=bröd) är slut och att mamma gör ny macka i  ugnen. Då talade han så fint om för mig: "Christians, Angelicas och mammas macka". Gull unge! Det var ju precis så det var tänkt, Ronny åkte ju hemifrån redan vid 05,30.
Christian smakade på sconesen och talade minsann om att han ville ha utan skal (=kanten). När jag pillat bort den hårda ytan så åt han flera bitar. Angelica smaskade i sig sconesen med kant och allting.


Avriven hud

GAHHHH!!!! Jag blir galen, klåda, klåda, klåda, överallt, hela kroppen. Nu är det ändå lindrigare än på länge....
Det började igår kväll efter duschen, det kliade infernaliskt i hårbotten, vidare till armarna och benen. Märkliga utslag uppstod där jag hade kliat som värst. Tror jag kliade mig en massa i sömnen också under natten till idag.
På förmiddagen idag kändes ingenting, men efter kvällsmaten blev det outhärdligt.

En kvällsdusch med rejäl scrub, Ronny scrubbade mig ordentligt. Tack älskling! Hemma gjord scrub är det också, grovkornigt salt och olivolja, fungerar kanon! Nu är det säkert en timma sedan jag blev scrubbad och klådan börjar återkomma. GRRRR!!! Jag vill få väck den här allergiska chocken. Troligen allergisk mot lim, fick lim på handleden igår och det tvättade jag inte bort ordentligt. Det måste vara så, vad kan det annars vara???


RSS 2.0