Men, det är ju pappas!

För någon vecka sedan sprang Ronny på en åkgräsklippare till bortskänkes i Uppsala. Han ringde på annonsen och han fick den! Han kastade sig iväg för att hämta hem den.
När han kom hem med den så konstaterade barnen att det var en Traktor, och så var dom superglada. Vo försökte förklara att det är pappas traktor, men jag tror inte att det budskapet nådde fram.

  

Busungarna tittade först på den, varpå jag kom med förmaningar och så gick jag in för att ta hand om disken... En stund senare så satt dom på traktorna, super lyckliga! Det mest anmärkningsvärda är i alla fall att dom gör det tillsammans, annars brukar dom tjivas om allting. Nåja, traktorn är numera övertäckt eftersom vi inte vill ha någon onödig olycka.

Efter lunchen idag så ska vi åka in till Observatoriet i Stockholm, jag ska börja studera stjärnor. Just i eftermiddag är det för ljust för att titta på stjärnorna, jag vill mest kolla in stället och lära mig att hitta dit. Jag är ju helt lost på vägarna i Stockholm.

Igår medan Ronny var hemma med en sovandes Angelica så passade Christian och jag på att åka till VW-marknaden i Norrtälje. Bilen bubbla är ju en av få modeller som Christian pekar ut som just "Bubbla".

  

Christians kläder finns att köpa hos mitt företag BabyMind.


Så otroligt less!!!

Gång på gång på gång så skapar barnen en enorm oreda här hos oss och nu är jag less! Nu ska 90% av deras leksaker bort så att det blir lättare att städa. Då kanske busungarna kan tänka sig att hjälpa till att städa också.

Totalt kaos!

Så här ser det oftast ut bland barnens leksaker och det är inte alls roligt, till på köpet så är det bara jag som kan städa upp oredan eftersom det bara jag som har koll på vilka figurer som hör ihop med vilka och så vidare. Bort, bort, bort säger jag bara! Vi har på tok för mycket "bebis"-leksaker kvar, dvs sånt kan vara roligt för barn under ett år.

Drömmen vore ju att göra några få genomtänkta lekhörnor med olika teman i stil med:
*Kökshörna
*Dockhörna
*Skaparhörna (lera+färg)
*Pysselhörna (pussel, spel & halsband)
*Läshörna
*Bygghörna (tex duplo)
*Musikhörna
*Tåghörna
*Lekhörna (tex små bilar, bollar, telefoner)

Men oj, oj, oj vilken shoppinglista dessa hörnor medför... Det blir att drömma vidare.


Första tandläkare besöket

Idag har Christian varit hos tandläkaren för första gången. Det gick bra, vi fick åka upp och ner i stolen och så räknades tänderna, 10 st uppe och 10 st nere.

Presenter från tandläkaren

Christian blev glad över presenterna i alla fall, en tandborste och en liten sköldpadda med glitter.

Besöket gick mest ut på att på tandsköterskan berättade om hur man tar hand om tänderna, ni vet, borsta tänderna morgon och kväll, använda flourtandkräm och vila tänderna 2 timmar efter måltiderna. Och så bara dricka vatten mellan måltiderna. Hon tyckte också att Christian skulle ge bort sina nappar i julkapp till tomten, fast jag vet inte det jag nej...
Så fort Christian ser att Angelica har napp så vill han också ha napp. Då är ändå nappen något som barnen endast får ha när dom ska sova eller ifall dom är extremt ledsna. Vi får väl se... Ska ett barn sluta med napp så behöver båda två göra det samtidigt här hos oss.


Tandborstvisa

Mina busungar älskar att borsta tänderna! Dom springer uppför trappan och står och hoppar av glädje vid handfatet när det är dags att borsta tänderna.

Det finns ju flera olika tanbortvisor som man kan hitta på internet, fast jag kan ingen utav melodierna till dessa visor. Så igår när vi borstade tänderna i duschen så komponerade jag ihop en egen visa utav en visa vars melodi jag känner till :-) Barnen blev helt lyriska, jag fick sjunga visan om och om igen.

Eftersom Christian har en dubbelsidig hörselnedsättning så är det vissa ord här hemma som vi har förenklat, borsta tänderna är ett sånt uttryck. Här hos oss så heter det gnugga tänderna, mest för att få bort lite krångliga s- och r-ljud.

Originaltext                                   Min tandborst visa
Vi gungar åt öster                            Vi gnuggar här bakom
och gungar åt väster                        och gnuggar här framför
och gungar åt söder och norr            och gnuggar fram och tebax
Hej och hå gunga på                        Hej och hå gnugga på
Sen gungar vi hem igen                   Sen gnuggar vi om igen

Melodin till originaltexten kan jag inte riktigt förklara :-( Googlade lite för att eventuellt hitta melodin i noter och då sprang jag bland annat på denna sida. Massor av texter till fina barnvisor, däribland Gunga åt öster. Ser att min text inte riktigt stämmer, men nu har lärt mig den som jag skrivit så det får vara så här hos oss :-)
Originalvisan Gunga åt öster är skriven av Borghild Arnér.
Hittade en annan sida med barnvisor också.
Söker man dessutom efter Barnvisor på svenska på youtube så får man hjälp med flera melodier.

Borstar tänderna i duschen

Jag kan ju avsölja att Angelica mest suger på tandborsten medan Christian gnuggar på flitigt. Naturligtvis så hjälper jag dem båda så att det blir ordentligt gjort.


PicNic

Jag är en riktigt tröttskalle. Jag har somnat nu flera kvällar på raken när jag nattat barnen vid 19-tiden. Och ändå känner jag mig trött när barnen väcker mig vid 6,30-tiden på morgonen. GAAAHHH! När ska jag lov att vara pigg, vaken och vara fylld med ork?

Inte har jag hunnit blogga heller :-(

PicNic i trädgården

Bjuder på en PicNic bild från i söndags när vi ännu hade underbart väder :-) Nu är det bara blåsigt och mulet, det blir väl regn när som helst gissar jag.

Barnens haklappar med fickor finns att köpa hos BabyMind, fast haklapparna är nog lite svåra att urskilja eftersom dom är sydda utav samma yttertyg som deras överdragsbyxor som andas.
Haklapparna är helt suveräna, bara att skölja av efter måltiden och så blir dom som nya igen. Dom torkar sanslöst snabbt också.


Ordning och reda

Ja, det är i alla fall vad jag önskar att jag hade på alla kartonger med kläder och leksaker som gott och väl kan göra bättre nytta än att samla damm här hos oss!

     

Christian och Angelica busar och springer runt medan jag sorterar och fotograferar kläder. Min förhoppning är att fylla begagnat shopen med allting som bara står här hos oss så att någon annan kan få glädje utav allting. BegagnatGladh hittar du här. Överskottet från begagnat försäljningen ska oavkortat gå till Andrea.

Barnens tröja/klännning och solhattar finns att köpa hos BabyMind.
Barnens överdragsbyxor som andas finns att beställa hos BabyMind.


Underbar dag!

Trots allt tråkigt som cirkulerar runt om i vårat liv så kan jag bara säga att idag har vi haft det toppen! Christians mage verkar ha stabiliserat sig från igår eftermiddag, mycket märkligt. Fast inte mig emot :-)
Imorse så bajsade han hyfsade korvar, ursäkta samtalsämnet, men jag blev glad!

     

Barnen fick hänga med och köpa mat, glada i hågen. Ute är det helt ljuvligt att vara när solen kommer fram och värmer upp luften! Christian gräver i sandlådan och Angelica springer runt med skottkärran.

Barnens tröja/klänning/byxor finns att köpa hos BabyMind.
Barnens överdragsbyxor som andas finns att beställa hos BabyMind.


Ljuvliga sol

Igår eftermiddag så blev jag utslagen av huvudvärk, aj aj aj. Efter kvällsmaten tog jag Panodil Zapp och sedan så slocknade jag in när jag nattade barnen... Typiskt, jag skulle ju gå igenom och sortera kläder och leksaker för att åka på loppis idag. Hmpfr, får försöka åka på loppis imorgon istället.

Möttes av en underbar morgon idag i alla fall! Barnen tittar nu på Nicke Nyfiken och sedan ska vi gå ut. Jag tänkte bära ut lite klädkartonger och sortera det mesta utomhus. Solsken och frisk luft brukar göra susen!  

Vilka morgonprogram brukar era barn titta på?

Har du läst om vad som tynger mig? Kika här.


Efter frukosten...

Att magsjuka ska vara så intensivt påfrestande! GAAAAHHHHH!!!!! Minsta lilla Christian äter något så kommer det ut igen. Stackars liten. Jag kan inte svälta honom heller när han faktiskt är hungrig. MORR!

Slut på kalsonger är det nu också, jag hinner inte med och tvätta. Eller tvätta hinner jag, däremot tar det ca 2 dygn för kläderna att bli torra. Ska ta och bära ut en tvättställning och hoppas på uppehåll...

Magsjuka...

På torsdagkvällar brukar vi alltid äta pannkakor, det älskar barnen! Jag brukar börjar göra dem kl 16,15 för att hinna få middagen till kl 17. Men igår kändes det fel att göra pannkakor, det är är ju ganska mastigt för en sjuk mage. Strax före kl 17 så kräktes Christian en hel sjö på golvet. Vilken tur att jag inte gjorde pannkakor, kände jag, bara å inse att Christian verkligen ÄR magsjuk. Usch, stackars liten.

Mat som är snäll mot magen står på menyn just nu och det enda jag kommer på är potatis och kyckling. Vad finns det mer för mat som är snäll mot magen? Att jag aldrig kommer ihåg, det är ju inte första gången vi har magsjuka. :-(
Christian är dessutom väldigt kräsen i maten, det ska helst vara mammas och pappas mat. Äta på restaurang med honom är uteslutet, han äter inte. Det jag vill komma till är att han inte äter nyponsoppa och bläbärssoppa som annars kan vara superbra vid magsjuka.

Och jag som behöver handla... Vi har ingen lunch, inget mellis, ingen middag, det mesta har sinat. Men magsjuka och matbutik passar verkligen inte ihop :-(

Fick en så fin kommentar från en läsare, kopierar in delar av den:

"vad är det du vill göra o vad är det ni vill göra i livet? man måste ha samma strävan efter hur man vill leva sitt liv. men så är det ibland att det blir inte som man tänkt sig," -/- 
"men det bästa är att du o ronny får vara tillsammans ensamma o hitta tillbaka varandra"-/-

Ronny och jag kom fram till igår att vi vill vara tillsammans, motgångar brukar kännas lättare om man delar på bördan. Den stora frågan är bara hur vi ska hitta tillbaka till varandra igen och blåsa liv i kärleken. Hittills så har det känts som om vi har strävat framåt i livet fast på olika vägar.
Vara ensamma och rå varandra vore ju lyx, men vi har ingen barnvakt :-(
Tack för de kloka och fina orden Erika! Jag ska hålla orden i bakhuvudet!

Det blir bara värre...

Barnen är hemma sjuka nu också... Eller ja, inte sjukt jobbigt utan sjukt märkligt. Angelica verkar vara frisk som en nötkärna medan Christian har diarré. 5 uppsättningar med kalsonger och byxor gick det åt mellan 9-12 på förskolan, sedan har det varit 2 omgångar till med kläder. Det bara rinner ur honom... Fast ingen feber, han äter bra och han är samma glada underbara kille som alltid! Hoppas nu bara att det inte är något smittsamt.

En stor ond rot till att jag mår uselt är nog att förhållandet mellan mig och Ronny har varit usel det senaste året. Jag tar liksom alltid barnen framför allt och så har jag blivit en sann datanörd tack vare mitt företag BabyMind. Magin mellan Ronny och mig har försvunnit någonstans på vägen dessvärre.
Ronny har fösökt massor med gånger med myskvällar och allt möjligt och jag har bara dragit mig undan, med ursäkter som "jag måste bara fixa det här", och liknande. Det gör ont i mitt hjärta att vara så hjärtlös! Senast idag har vi haft en diskussion om att gå vidare tillsammans eller gå isär...

Andrea hade jag hoppats att få prata med igår, men det lyckades aldrig. Lite svar på era underbara kommentarer kommer här. Jodå, hon bor i Sverige och kommer att få rätt till vårdnadsbidrag med mera. Det är bara det att allt pappers arbete dröjer, speciellt när Börje sätter käppar i hjulen titt som tätt. Som läget är nu så står Andrea för hela kalaset med tre barn, dyra vattenräkningar, höga huslån med mera. Jag hoppas innerligt att deras bodelning kan bli klar snart så att Andrea bara kan koncentrera sig på flytten.

Jo, Andrea har en moped som ska säljas. En Sym Jet från 2005, fast den saknar batteri. Någon som vet vad en sådan EU-moppe kan tänkas behöva för batteri? Andrea vill ju bara sälja den fullt fungerande för att få hyfsat betalt för den.

Jag och ekonomi.
Jag har studiebidrag och studielån. Det som hände var att vi har legat efter med en hög med räkningar under våren/sommaren eftersom vi bara haft en inkomst. När jag fick första utbetalningen från CSN så försvann pengarna väldigt snabbt. Inte mycket att göra, men räkningshögen är i fas i alla fall. Surt bara att mina böcker fattas :-( Dessutom så är det en ny räkning tack vare mina studier, dagisavgift för två barn plus alla den bensin som det kostar att skjutsa dem till dagiset.
Nåja, det dimper in lite barnbidrag imorgon i alla fall, fast det ska ju då räcka till mat och bensin fram till löningsdag.

Nu när jag suttit här och skrivit så kommer Christian gåendes... "Jag är bajsnödig mamma" Kladdiga kalsonger och så bara det sprutar ut mera från rumpan... Inte skoj det här.


Designbyte

Flera av er har varit här och kikat och berömt min header. Tack för det! Jag är super nöjd med den må ni tro!
Det är skickliga Jessica som återigen har tagit sig tid att skapa en fröjd för ögat här hos mig. Jessica hittar ni här. En tjej som är imponerande duktig som fotograf och hon är helt suverän på att "trolla" i Photoshop.

Förra bloggdesignen

Så här såg min förra header ut. Den gillade jag också mycket. Mina byten utav bilder i sidomenyn kan ni kika på här.

Personligen så tycker jag nog att min nya design slår allting jag sett hittills, den blev ju ny igår :-) Vad tycker ni? Visst var jag värd en ny design mitt i all ledsamhet?


Ny design smyger sig på

Det är dags att byta lite utseende här på bloggen, jag har precis bytt ut den översta bilden i meny till vänster, det är tredje gången nu som jag byter ut den bilden.Första sidobilden Andra sidobilden Nuvarande sidobild

Här ser ni de olika sidobilderna som jag har haft i menyn, måste erkänna att jag inte riktigt kommer ihåg att den första bilden var så mycket längre än dom efterföljande bilderna. Vilken bild är din favorit?


Busiga hjul sön 13/9

Väl hemma igen så hade vi en supertrött Angelica, hon vaknade till strax före kl 14.00, men oj vad grining hon var. Hon gosade in sig i min famn och sedan lade jag ner henne eftersom jag ville gå ut och busa med Christian.

     

Angelica sov gott i ytterligare 1½ timma. Ronny ägnade helgen åt att skrota bort en volvo. Skönt att bli en bil fattigare :-) Christian och jag passade på att ta en promenad så att Christian fick cykla lite på vägen. Han asgravde när han fick cykla i nedförsbacken! Dessvärre så fick ha för mycket fart till slut så att han ramlade, en kram och sedan upp på cykeln igen.

  

Vi gick och tittade på traktorerna också. När Angelica vaknade så hjälpte hon Christian med den stora cykeln, Christian når knappt ned till tramporna. Fast med Angelicas hjälp så blev det full fart med den cykeln också!


Lekfull dag sön 13/9

Gårdagen var fylld av lek och skratt tillsammans med goda vänner. Vi åkte hem till barnens kompis Amanda och hennes familj.


   

Angelica älskar att gunga, Christian gillar Amandas lila bil med släp. Amanda roade sig med gräsklipparen.     

Angelica kom underfunn med att hon kunde krypa in i släpet och åka där i. Barnens kreativa sida kom fram också när dom målade sparken. (Med vatten.)


Ljuvlig morgon

Inte ett moln så långt ögat når, helt underbart vackert är det då här hos oss på morgonen. Jag och barnen smet iväg på en promenad tidigt imorse för att försöka fånga lite morgon magi på bild.


   


Christian gick glatt själv, Angelica fick åka bärsele på min rygg en bit. När Angelica kom ner på gräset så blev det full fart på barnen vill jag lova.
Nu är barnen på förskolan och jag pysslar med allt möjligt här hemma i huset för mig själv. Jag saknar mina små sötnosar!


Bus med otur

Min underbara rackar ungar var så glad och härliga när vi kom in på dagisgården imorse!

     

På bilden är vi utanför Angelicas avdeling, Blå. Idag lyckades vi få med varsitt kramdjur till gullungarna. När vi kom hem sedan så var sandlådan populär. Angelica hoppar från kanten. På den mörka bilden står barnen vid staketet och väntar på att pappa ska komma, han hade precis parkerat bilen.

Angelica har varit på sitt första tandläkarbesök idag också. Hon slog ju i hakan och tänderna igår på förskolan. En framtand uppe har tryckts in något samt att den är lite lös. Det är bara att hålla koll nu så att tanden inte ändrar färg. Angelica är ordinerad mjuk föda för att låta tänderna vila så mycket som möjligt. Hon äter dåligt, hon har väl ont kan jag tänka mig. Stackars liten. Oturen höll i sig för henne dessutom. Ikväll efter kvällsmaten så lyckades hon "köra utför" en trappa med en sparkbil. Hon tyckte att inomhus bilen skulle ut och vips så låg hon under bilen på dom hårda stenplattorna. Hon är alldeles röd och svullen runt ena ögat och i pannan. Hoppas det försvinner över natten. Lilla olycksfågeln.

Snart är det dags att natta vildingarna, dom är helt utmattade utav dagens äventyr.


Total improvisation

Det är så härligt kärleksfullt att hämta sötnosarna på förskolan! Idag lekte de båda vid klätterställningen, Christian såg mig först sedan Angelica. Båda två kom springandes mot mig, gissa om de hade en stor öppen famn att springa in i. Så mysigt med en välkomnande familjekram. Båda två verkar ha det kanon på förskolan, Christian börjar leka allt mer med andra barn. Härligt. Angelica sover något för kort stund, men hennes lunch vila har blivit knepig. Hon vaknar gärna efter 45-60 min och vill sövas om så fort som möjligt. Kommer hon då gåendes och är glad som på förskolan så är det svårt att söva om henne. Nåja, hon var ordentligt trött nu ikväll istället.

Fick höra att två avdelningar ska göra sin gruppfoton imorgon, varav Christians grupp. Efter kvällsmaten så blev till att leta trimmern och rensa bort lite hår, hittade bara två längdinställningar och ingen sax. Nåja, jag vågade mig på att prova, ut med allting först bara.


     

Så här såg Christian ut innan jag började använda trimmern i hans hår. Längst till höger är en bild på hur Christian brukar se ut efter att Ronny har använt trimmern i hans hår. Bilden är från den 18 aug 2008.


     


Så här blev till slut efter mitt tilltag med trimmern, jag brukar inte använda trimmern. Jag brukar inte klippa hår alls faktiskt. Det är nånting som liknar en frisyr i alla fall :-) Christian var inte glad över mitt tilltag, han ville gå till pappa, han ville vara med Angelica, han ville gå till sandlådan. Det var inte långa stunder som Christian var stilla inte. Jag lyckades muntra upp honom sedan som tur var...


  


Ett bad, då blev Christian glad igen. Angelica gillade också badet kan jag lova. Sedan var det god natt i sängen för mina två trötta älsklingar.


Första långa dagen

Nu har dagen kommit, dagen då mina älskade och saknade barn går på förskolan fulla dagar. Fulla dagar för dem är oftast 8,30-15,30. Någon enstaka dag blir det lämning tidigare på morgonen. Ska bli intressant att hämta dem sedan för att se hur en lång dag påverkar dem med intryck och trötthet med mera.


  


Bilderna är från när vi är på väg att lämna Christian på Grön. Angelica håller hårt i sin Nalle Puh. Jag funderar lite på i vilken ordning jag ska lämna och hämta barnen... Christian kanske skulle känna sig större ifall han får med och lämna Angelica först? (Christian har ju önskemål varje morgon om att få vara hemma med mamma.) Jag vet inte, jag klurar på det dära. Just nu är alltid Angelica med vid lämning och hämtning av Christian, det är ju så vi alltid har gjort liksom. Tips? Erfarenheter?


Kreativt skapande

Igår så var jag och barnen en sväng till Stadium, dessvärre hittade jag inte allting som jag var ute efter. I vanlig ordning :-( Jag begriper inte hur snabbt vissa artiklar tar slut på Stadium, det är helt galet. Efter shoppingturen så fick barnen busa i solskenet på utsidan.Dom tyckte verkligen om att åka rutschkanan, extra roligt var det att åka bredvid varandra!

  


Idag så byggde jag en tågbana igen åt barnen, gissa ifall tågen fick åka många varv! Medan Angelica sov efter lunchen så fick Christian visa sin kreativa sida. Han testade våra nya gelkritor. Jag är positivt överraskad! Superfina, klara färger som var lätta att måla med. Dom verkar inte gå sönder i första taget heller.


Skansen fre 4/9

Jodå, vi kom iväg till Skansen i fredags och vi hade toppen väder! Inte en droppe regn föll på oss. Solen och molnen varvade varandra så att temperaturen var alldeles lagom för att vandra runt på Skansen.

     


Christian fick åka sjal på min rygg på vägen till busshållplatsen. Spindelnätet tyckte Benjamin och Christian om att busa i. En väldigt närgången ekorre vågade sig upp bland våra saker.

     


Angelica och Christian gillade att klättra på grisarna. Benjamin sitter och kör traktor. Christian och Benjamin körde traktor tillsammans också, fast det fotot är ganska värdelöst. Blir lätt så när kamerans display är kaputt. Söker fortfarande efter ny/bättre begagnad digital kamera.

     

Benjamin åker i det gula flygplanet medan jag åker tillsammans med Christian i det blåa flygplanet. Benjamin fick prova att köra motorcykel. Hans mamma Pernilla står bredvid. Vi avslutade besöket på Skansen med att gå in akvariet. På bilden ser vi Christian, Benjamin och Pernilla som tittar på Krokodiler och sköldpaddor.

Trots trasig kamera så lyckades jag få ihop 50 hyfsad bilder från denna härliga dag med trevligt sällskap! Fler bilder finns på Pixbox. Följ gärna länken.


Trotsar vädret

Utanför fönstret så viner vinden, träden svajar och molnen förflyttar sig i rasande fart på himmelen. På planeringen står det Skansen tillsammans med en av Christians dagis kamrater. Vi håller tummarna för fortsatt uppehåll och bättre väder i Stockholm än här uppe i Norrtälje.

  Bilderna är från igår när jag hämtade Christian på hans avdelning på förskolan. Christian och Angelica är inne i det så kallade byggrummet.

Angelica hade somnat snabbt igår på förskolan, hon vaknade glad ihågen när jag kom dit strax efter klockan ett. Förskolepersonalen tycker att Angelica är så framåt och glad och att hon trivs på förskolan så de föreslog att Angelica ska börja på heltid from mån. Det känns lite pirrigt, då ska barnen plötsligt vara på förskolan mån-fre kl 8,30-15,30. Jag har hittills tyckt att det varit så lagom att hämta kl 14,00. Då har vi lagom hunnit hem till mellanmål och sedan har vi hunnit vara ute och busat en stund i trädgården innan det blivit dags att göra kvällsmaten.
Det är bara att vänja sig, jag behöver varenda minut jag kan få till att studera och lära mig spännande saker så att jag snart kan bli förskole lärarinna.

Ensamt i huset

Det är lite ensamt här i huset när båda barnen är på förskolan. Tanken är ju att jag ska få lugn och ro så att jag kan studera. Det är mycket självstudier nu när jag studerar på distans. Självstudier kräver en hel del själv disciplin samt ordning och reda. Där har jag en bra bit kvar innan jag kommer i fas.

De senast två veckorna har mina studier mestadels genomsyrats av inskolningarna på förskolan. Det är ju så viktigt att barnen trivs så att jag lämna dem med glädje.

Christian säger oftast på morgonen att han vill vara hemma, fast när vi väl kommer till förskolan så är det ínga bekymmer. Jag tror det känns bättre för honom att vara på förskolan nu när Angelica går där också.


Christian står vid sin avdelning, grön, och väntar på att få bli insläppt.

Angelica går idag sin sjätte dag på förskolan, fjärde dagen utan mig. Angelica ska sova för första gången på förskolan. Jag hoppas det går bra. Angelica är ju så van förskole miljön, hon har ju varit med och lämnat och hämtat Christian sedan förra sommaren när Angelica var ca 6 månader gammal. Fast då gick Christian på röd. Angelica har nu fått börja på blå. Mina busar behöver gå på olika avdelningar, så det passar oss. Christian är nämligen så snäll att han går ned på Angelicas nivå och pratar "Angelica-språk" när han umgås för mycket med henne.
Med tanke på att Christian använder hörapparter så är det extra viktigt att han får vara i en miljö där han kan hitta inspiration för sin talutveckling. Inomhus på Christians avdelning nu så har dom en talslinga installerad, fröknarna får samtala med Christian i en microfon så att Christian verkligen hör dem ordentligt. Fröknarna har märkt en klar förbättring på Christians uppmärksamhet vid samlingen och liknande när de använder microfonerna. Härligt när tekniken fungerar och förbättrar tycker jag!

Simmar i lerpölen

Häromdagen så var vi ute på kvällen för att starta upp värmen i huset. Christian tittade på lite traktorer medan Angelica passade på att hoppa i en lerpöl! Hon hade så roligt och såg ut som en vandrande lerhög till slut. Hon lyckades till och med lägga sig på magen i lervällingen. Christian var inte riktigt lika road som tur var. Tur att det finns dusch och tvättmaskin säger jag bara.

Fotot är inte världens bästa och det är taget innan Angelica lade sig ned. Displayen på digital kameran har gått sönder, den är inte tappad. Jag fotade 2 kort för någon vecka sedan och då började displayen flimmra i vitt. Så surt!!! Någon som har en digital kamera till övers??? Jag behöver fota barnen lite så att dom får bilder till sina dagisalbum och så behöver jag fota insekter. Att fota insekter är ett skolarbete som ska påbörjas nu och vara klart 23 sep.

 

Barnen har äntligen varsin bra tre-hjuling som inte ramlar omkull hur enkelt som helst. Angelica har ju förut inte nåt ned till tramporna och marken. Fast på sin nya Super Trike så når hon både till tramporna och marken. Super! Igår fick de även varsin mjuk Pippi-docka som fick åka på tre-hjulingarnas flak.

Uppdrag Stadium galon är äntligen klart! Det krävdes besök i fem olika butiker för att hitta allting jag ville ha till barnen. Dubletterna behövs ju till dagis! Tur att jag har min käraste Ronny som hjälpte till med det mesta. Han jobbar som budbilschaufför med Stockholm som huvudort. Han hade att göra med Stadium vill jag lova. Vi tackar och bockar för all hjälp! (Jag är bara skyldig till 2 av 6 kvitton.)


RSS 2.0