Sakletare

Den som kommit på att man får lov att ta med sig egna leksaker till förskolan skulle jag gärna läxa upp. Att ta med sig något innebär ju att det kan försvinna och gå sönder, inget jag gillar. Tyvärr kan jag inte göra något, Christian vill göra som sina kompisar, ta med sig något till dagis. Han har i någon vecka haft med sig en liten blå plast bil med målat ansikte, men idag skule ha med sig något annat... Lastbilen Mack och bilen Blixten McQueen. Gaaah!!! Blixten var ju på vift förstås, så den fick vi leta reda på innan vi kunde åka till dagis.

     

Vi letade under soffan, ingen lyckoträff där inte. Fast barnen gillar att använda sina ficklampor som är stöt- och vatten tåliga. Hela 19 kr/st kostade ficklamporna. Vi hittade till slut Blixten under en bokhylla och kunde åka iväg till dagis. Vi blev bara 20 minuter försenade. En annan tråkig aspekt med att ta med sakerna till dagis är att grejerna måste namn märkas, varpå sakerna ser lite tråkigare ut sedan när man kommer hem igen. Suck, jag undrar hur det blir efter jul? Då ska väl alla barnen visa upp sina julkappar också bergis? Hur kul är det att behöva namnmärka spitter nya leksaker? Det händer ju att barnen har samma saker, tex Mack och Blixten vet jag att det är andra barn som ha tagit med sig. Just därför måste sakerna namn märkas, fast namn märkningen behövs ju också för att frökarna ska kunna håll rätt på sakerna. Ytterligare en små sak som ger pedagogerna mer arbete... Som igår när jag hämtade Christian tex, vi sprang runt på hans avdelning och letade efter den lilla blåa plastbilen i säkert 15-20 min. Christian fullkomligen vägrade att åka hem utan sin bil naturligtvis. Som tur var så hittade vi bilen åt honom.


Kommentarer
Postat av: Wojtan ♥

Hej



På mina tjejers dagis har det blivit bestämt att barnen bara får ta med EN leksak och det på måndagar. Då har de "visasamling" där de under 45 minuter får visa sin leksak och berätta om den. Så snart samlingen är över ska leksaken läggas i deras fack och sedan tas med hem igen.

Det tycker jag är en strålande idè eftersom det bli väldigt rörigt om leksaker ska med varje dag.



Kram Wojtan

2009-12-08 @ 09:42:38
URL: http://www.wojtansblogg.se
Postat av: Sandra (LéonEnija)

Jag håller med dig helt vill inte heller att léon ska ha med sig blixten och mac tycker dom ska införa en leksak och en dag i veckan... vill inte att sakerna ska gå sönder kostar ju pengar för oss... kram

2009-12-08 @ 20:19:09
URL: http://leonenija.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-mail,(visas bara för mig)

Var finns du någonstans?

Skriv din kommentar:

Trackback

RSS 2.0