Blöjor, snart ett minne blott!

Angelica har hållit sig strax under 38 grader så hon har varit ganska pigg. Hon somnade dock före lunch eftersom hon sovit så dåligt inatt, varpå hon inte somnade efter lunch. Får väl se ifall hon kan ta en sen tupplur alldeles strax. Angelica är ju allmänt en livlig tjej som oftast har några ljud sig för. Idag blev det dock väldigt tyst från hennes härliga stämma. Vart hittade jag henne?

Jo, hon hade satt sig på pottan alldeles själv, lilla sötnosen! Det var bara lite fuktigt i trosorna, dröjer inte länge förrän hon har full kontroll. Hon har varit utan blöja i snart 6 dagar och det har hittills varit framgångar alla dagar. Fast hon har ju varit pottränad sedan långt tillbaka. Jag tränade ju EC med henne från det att hon var 6 månader.

  

Här till vänster sätts Angelica på pottan för första gången i sitt liv, nästan precis 6 månader gammal. På den högra bilden, bara någon dag senare har hon lärt sig att sitta själv på pottan. Jag tror även att det var första tillfället som det kom någon form av avföring i pottan också.
Angelica var så gott som blöjfri i slutet av sommaren 2008, fast i den vevan började Christian på dagis och det blev så mycket runt omkring honom att Angelicas EC'ande kom helt i skymundan. Och plötsligt blev det Angelicas tur att börja på dagis hösten 2009 och hon är ganska liten och späd så det där med hitta trosor som passade blev liksom ett problem. När vi EC'ade henne hemma så använde vi ju tygblöjor, det är så smidigt och bra mycket billigare i längden än alla engångsblöjor. Dessutom är tygblöjor snällare mot miljön på flera olika sätt.

Nu äntligen har vi alltså kommit till skott, vi köpte trosor till Angelica i förra veckan och hon älskar dem! Hon byter trosor flera gånger om dagen även fast dom är rena och torra. Första kvällen så gick det åt 10 par trosor på 2 timmar, bara för att hon ville prova dem allihopa! Trosorna är lite stora, fast hon växer ju och mindre storlek än det jag hittade nu verkar inte gå att köpa.

30 juli 2010 kl 23:00 Uppdatering

Hela 6 dygn (!) tog det efter detta inlägg (8 mars 2010) innan Angelica var blöjfri dygnet runt. Otroligt smidigt. Blöjor är verkligen ett minne blott numera.


Kommentarer
Postat av: Kevins & Elliots mamma Mia

Det var riktigt skönt!! vad duktig hon är!

2010-03-08 @ 18:25:33
URL: http://svalan87.blogg.se/
Postat av: Malin, 21 år & Gravid

Åhh tack så mkt :)

hur mår du?

2010-03-08 @ 18:40:02
URL: http://mammaflikkan.blogg.se/
Postat av: Amanda

Vilken duktig tjej! Vi har precis börjat potträna Ludde. Han sitter gärna på pottan men ännu så länge har han inte fattat vad det är han ska göra där. :)

Blir väl ordentlig träning i sommar sen då han kan springa runt naken och det är lättare att låta honom få testa själv.

2010-03-09 @ 13:42:03
URL: http://creyla.blogg.se/
Postat av: erika

heej tack för din fina kommentar, man gör så gott man kan i sådana situationer. lilla tjejen har blivit stor, vad roligt att hon känner sig stor. vet inte när eller om vi kan pott träna elvis känns lite jobbigt för elvis har ju ingen koll när han gör sina behov det bara kommer och så har han ju sitt problem med det...må så gått och krya på er

2010-03-09 @ 17:04:22
URL: http://elvismammans.blogg.se/
Postat av: Sanna

svar Jotack det är bara bra :) mycket att göra, många att hälsa på men det är bara trevligt. hihi. Ha det gott! kram

2010-03-09 @ 18:36:38
URL: http://saos.blogg.se/
Postat av: Jonna

Va duktig Angelica är! Nova vill sitta på pottan ibland, men vi vågar absolut inte ta bort blöjan ännu. Vi lät henne gå utan blöja lite då och då förut ,men vi tröttnade på att torka och torka golv. Då gick hon till pottan efter att hon kissat. Roligt att ni såg älgar!

2010-03-10 @ 15:27:07
URL: http://alltomjonna.blogg.se/
Postat av: Jonna

Hej! Tråkigt att ni är sjuka :( Nova kräktes igår, så jag kanske måste gå på mässan ensam :( Visst, om jag hittar en Liljekonvalj i kruka så hör jag av mig!

Krya på er!

/Jonna :)

2010-03-12 @ 10:46:46
URL: http://alltomjonna.blog.se
Postat av: Tezz

Vad duktig hon är! Blir nog skönt för er alla när hon blir helt blöjfri, är ju en sån frihet när man kan lägga undan blöjorna för gott :)

Hoppas att ni haft en bra helg.

Kram

2010-03-29 @ 08:57:39
URL: http://blogg.gd.se/tezzinthecity
Postat av: Amanda

Nu var det ett tag sen det uppdaterades här inne. Jag börjar undra hur det är med er?

Hoppas ni har det bra i vårsolen!

Kramar

2010-04-27 @ 12:13:13
URL: http://creyla.blogg.se/
Postat av: Jessica - Lill-smeds

Kikar in och hoppas du får en bra start på den kommande veckan!Allt bra med dig annars?

2010-05-02 @ 20:26:01
URL: http://jessicalillsmeds.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-mail,(visas bara för mig)

Var finns du någonstans?

Skriv din kommentar:

Trackback

RSS 2.0