Det spårar ur

Mulet, kyligt och inte alls något semester väder...

     

Jag byggde upp en tågbana till barnen. Här gillar dom att köra runt, runt, runt. Fast ibland spårar det ur... Med lite hjälp så brukar dom glatt köra vidare.

Fler bilder på våra hyss finns på PixBox.

Jippiiieee!!!

Äntligen har vi semester hela familjen. Fyra veckor som vi kan umgås med varandra allihop och bara njuta utav tillvaron.

     


Lunchen åt vi utomhus i solens värme. Angelica och Christian på studsmattan. Vi var inne en liten stund, då passade barnen på att ha picnic med juice, tårtor och smaskiga kakor.

Barnens solhattar finns att köpa hos mitt företag BabyMind.

Fler bilder från våra uptåg hittas på PixBox.

2-års kalas Karin fre 17/7

Igår eftermiddags så var vi på kalas i Bergshamra, Karin fyllde 2 år.

     

Karin skulle försöka blåsa ut tårtljusen, hon fick vinden till hjälp :-) Choklad tårtan var väldigt god, rikigt smaskens! Hemmagjorda kakor fick vi också, mums. I den röda bunken fanns det lite vatten, här kunde barnen roa sig ordentligt. Efter lite lek och stoj och stim så var det dags att sitta till bords igen. Nu var det dags för dom äldsta barnen att ta ton. Barnen och vi vuxna sjöng några utav Karins favorit sånger.

     


Angelica, Christian och Karin gungar. Mitt i kalaset så fick vi en rundtur på Kvarngården. Kvarngården har bevarade byggnader med maskineri och inredning från 1700-talet. Otroligt intressant. Den vita sittvagnen var ju bara så tuff. Liggvagnen i korgmodell är inte heller så tokig. Sista fotot kommer från köket i mjölnarens hus.

Det blev många, många fler foton från detta kalas och från Kvarngården, fotona finns på PixBox.

Christians och Angelicas solhattar finns att köpa hos mitt företag BabyMind.

Bubblor som skimrar

Idag var det dags för barnen att få springa ordentligt, springa efter såpbubblor! Jag letade rätt på vår såpbubble-maskin som är formad som en buss. Fast den ville inte gå igång, trots fungerande batterin. Fram skruvmejseln och plocka isär...

     


Aha, en kabel som lossnat. Jag fäste den med lite silvertejp och då "snurrade" motorn. Ut och testa... Angelica och Christian var bara sååå nyfikna. Hmpfr, tyvärr ville bussen knappt göra bubblor. Bubblorna bara gick sönder innan dom lyfte från bussen, trist. Nåja, jag fick blåsa själv och då hördes glädje tjut och barnen sprang iväg.

     


Sedan fick dom prova att blåsa själva. Christian blev sååå himla glad när han lyckades göra bubblor. Angelica lyckades aldrig, trots flera försök.  Men oj, vad kladdiga barnen blev utav såpbubble-vätskan. Ner med dem i poolen!

Visste du att just blåsa är väldigt bra för mun motoriken? Det som är bra för mun motoriken är i sin tur bra för språkutvecklingen. Språkutveckligen handlar ju delvis om att kunna forma läpparna på olika sätt för att kunna ge ifrån sig olika ljud.

Barnens badkläder och solhattar finns att köpa hos mitt företag BabyMind.

Fler bilder från våra upptåg finns på PixBox.

Smhi luras

Ibland så luras verkligen SMHI! När jag kollade väderleken imorse så skulle det regna, regna och åter idag fram till klockan 12,00. Inte en droppen regn har jag fått, istället var det strålande solsken på förmiddagen. Nu när jag kollade väderleken så verkar den stämma något bättre. Fast vi har mer solsken än moln.

     Eftersom det var varning för regn imorse så stannade vi hemma, kändes skönt att ta det lugnt efter vår 10-timmars utflykt igår! Jag skurade ur poolen och började fylla den med nytt vatten. Christian var första nere i vattnet. Att ligga i vattnet tyckte dom var roligt, jag ska nog hålla låg vatten nivå i poolen framöver tror jag.

Mer bilder från våra tokiga dagar finns på PixBox.

Barnens badkläder med UPF 50+ finns att köpa hos mitt företag BabyMind.


Struligt värre... ons 15/7

Igår var vi och badade i Björkö Örn. Ett fint bad med härlig sandstrand och otroligt långgrunt. Fast det strulade en massa innan vi kom dit, och strulandet forsatte under dagen vill jag lova!

Morgonen blev stressig, jag hade ju ingen bil så jag fick packa ned det som skulle med och så skulle vi åka buss. Vi kom iväg strax efter 7, vi hade gott om tid trodde jag.... Bussen gick ju 7,36. På vägen till bussen så blev det tusen miljoner stopp (det kändes så i alla fall), nappar som ramlade, solhattar som satt på sniskan med mera. När vi gick på bron över E18 så jag bussen komma, vi var alldeles för långt ifrån för att hinna ikapp. Morr! Kände bara hur dagen blev helt förstörd... Nåja, vi gick ned till busshållplatsen för att upptäcka att vår tunna filt vagnen var borta. Suck. Vi gick tillbaka, halvvägs hemma så hittade vi filten. Tillbaka igen till bussen, vi fick bli sena till badet, bättre än att gå hem kändes det som.
Denna gången kom vi iväg och i Norrtälje fick vi till och med vänta på bussen som går till Björkö Örn.

     


Väl vid stranden så fick barnen bada en kort stund, dom hade sååå kul! Sedan var det dags för lunch och Angelica behövde sova lite. Medan Angelica sov så smet Christian och jag in på lekplatsen, han gillar ju att hoppa! Sedan var det dags att promenera till bussen och åka hem. Christian fick åka sjal på min rygg, mysigt!

Vi ställde längs med vägen där det stod mot Norrtälje. Men oj, så fel det blev! Det visade sig att ibland är det ringbussar som kör förbi Bjökö Örn och då ska man stå på andra sidan. På andra sidan stod det Räfsnäs/Norrtälje, det såg ju inte jag på håll från stället jag valde. Ja, ja, bättre lycka en annan gång! Vi gick tillbaka till badet eftersom det dröjde två timmar tills nästa buss skulle komma.

     


Plask, plask, barnen verkade glada över att vi missade bussen hem i alla fall.

     


Åla i den varma sanden tycker Angelica och Christian är mysigt! Sedan var återigen dags att gå till bussen. Fast nu tog det tid att plocka ihop och avbryta barnens roliga badande. Vi missade bussen med ca 4 min. GRRR! Sååå irriterande. Vi gick till Gräddö för att titta på båtarna och vänta i ytterligare 2 timmar. Till Gräddo var det Angelicas tur att åka sjal, i bakgrunden syns båtarna vid Gräddö. På Gräddö fanns det ett bra klätterträd som barnen klättrade upp i, hmm, jag fick hjälp dem lite grann. På vägen till Gräddö gick vi förbi ett gulligt café med härlig utsikt, Kvarnuddens Café. Där vill jag fika någon gång!

Till slut så kom vi hem igen, klockan var väl ca 17,30. Denna utflykt tog oss alltså ca 10 timmar! Fast härligt var det vill jag lova. Det finns 36 bilder från vår utflykt på PixBox.

Barnens solhatt och Badkläder med UPF 50+ finns att köpa hos mitt företag BabyMind.

Testade lite...

Hmpfr...

Jag försökte lägga in en länk till mig själv på facebook, föreställde mig att min facebook-status skulle synas automatiskt, men det lyckades jag inte med dessvärre.Nåja, det får bli en annan gång.

Efter regn kommer solsken

Idag var det strålande solsken på förmiddagen, några enstaka moln skymde solen ibland. Vad hände sen då? Jo, efter lunchen mullrade det till och så började det att ösregna!

Nu har vi uppehåll igen.

     Fast dom där mörka molnen som är på väg mot oss bjuder nog på mera regn tror jag. Angelica och Christian får vara ute så länge dom har lust i alla fall. Börjar det att regna så att de bara att klä på dem regnjackorna.

Barnens solhattar och tröja/klänning finns att köpa hos mitt företag BabyMind.

Mera bilder från våra upptåg finns på PixBox.


Bilar & Vantar i maten mån 13/7

Gårdagens lunch blev makaroner och köttbullar, inte alls märkvärdigt. Fast med barnens fantasi kan det bli lite mer spännande!

Christian hittade nämligen en köttbulle som inte var rund, den såg ut som en bil tyckte han!

  Min lilla kock! Jag är faktiskt ganska böjd att hålla med honom, visst liknar köttbullen en bil?

  När vi satt vid matbordet så kom Christian underfunn med att han kunda trä på makaronerna på sina fingrar. "Mamma, vante". Och stoppade han in makaronerna i munnen. Angelica var snabb på att göra likadant. Så länge barnen äter så får maten gärna heta bilar och vantar, det spelar ju ingen större roll :-)

Barnens haklappar finns att köpa hos mitt företag BabyMind.

Fler bilder från våra upptåg finns att skåda på PixBox.


Ska jag skratta eller gråta? mån 13/7

Jag var inne och hängde tvätt eftersom det var varning för regn. Plötsligt hör jag höga barnskratt och barnfnitter. Vad gör busarna nu???
Jo, jag hittade dem springandes på vägen trots staket, gahhh, hur gick det till?
Jag går ut till dem och frågar Christian, han tyckte bara "Mamma bära". Mamma bära betydde i det sammanhanget att jag skulle lyfta honom över staketet, inte ville han avslöja hur dom hade rymt inte :-)
Jag fortsatte att fråga och tyckte att det var dags att dom kom tillbaka på rätt sida om staketet, då visade Christian hur dom hade gjort.

     


Luta sig emot, klättra upp, svinga sig över och vips så var han på andra sidan. Hmprf, vår snabb lösning med nät och plast stolpar (häst.stängsel-stolpar) visar sig bara vara sämre och sämre... Skulle inte förvåna mig ifall dessa apor skulle kunna klättra över ett staket i trä också. På trä staket finns det ju alltid en massa spjälor och bräder att sätta fötterna på...

  

Angelica visade också hur hon gjorde.


Barnens solhattar finns att köpa hos mitt företag BabyMind.

Flera bilder från våra upptåg finns på PixBox.

30-års kalas Conny sön 12/7

Mycket tårta blev det hemma hos familjen Hegebrandt/Höök. Först dotterns 1-års dag den 5/7 och nu Connys 30-årsdag. Rebecka är som tur är helt suverän på att baka tårtor, saftiga och smakrika är dom må ni tro!

     


Angelica och Christian lyckas leka tillsammans med Tidas röda bil för en gångs skull. Tilda kastar med sin boll.

Något foto på 30-åriga födelsedags barnet lyckades jag dessvärre inte få :(

Angelicas och Christians kläder finns att köpa hos mitt företag BabyMind.

Fler bilder från våra upptåg hittas på PixBox.

Hemma sön 12/7

    

När jag gick ut i söndags morse så hade det tillfälliga staketet rasat..... Vi har ju sett rådjur på tomten förut, troligen har dom varit på besök igen och fastnat i nätet. Nät staket är absolut inte världens bästa, men vi fick panik över att barnen ständigt och jämt sprang ut på vägen. Tomten passar dessutom inte med staket, det blev ett tillfälligt nät staket för vägens skull. Nät staket går dessutom fort att sätta upp :-)

     

Christian cyklar väldigt bra numera, Angelica gör så gott hon kan. Hon når ju inte ned till tramporna ännu. Gunga är barnens ständiga favorit. Tröttisarna i soffan väntar på att vi ska åka på kalas, dom tittar på Drutten.

Barnens solhattar finns att köpa hos mitt företag BabyMind.

Fler bilder fån våra äventyr hittas på PixBox.

Trädgårdsbus fre 10/7

     

Äntligen en dag med solsken igen, men oj så blött det var överallt i gräset. Att gunga på den gula "krokodilen" gillar busungarna. Busarna lyckades släpa med sig filten från vagnen ut, ja, ja, dom hade roligt i alla fall. Leka tittut vid plommonträdet var också roligt idag.

Barnens solhattar och tröja/klänning finns att köpa hos mitt företag BabyMind.

Fler bilder på barnens upptåg finns på PixBox.

Det regnar, i köket!!! tors 9/7

När vi skulle äta frukost så var blött på Christians stol, Christian sade att Angelica har pinkat. Vilket jag trodde på, båda barnen hade ju bara rumpa för tillfället. Jag torkade bort all det blöta och dukade fram frukost, det blev blött igen. GAAAHHH!!! Det regnade från taket. Vi som nyligen haft översvämning i köket pga avloppet, åhh inte mer vatten tänkte jag.

  


Blött gol och droppar i taket, inte alls roligt. Jag gick på övervåningen för att se ifall jag kunde se nånting där uppe. Aha, en blöt fönsterbräda, det läckte in vid fönstret. Jag torkade upp allting och hittade det som felade... Vårt improviserade myggnät. En nätig tygbit som vi hade satt fast i fönstret på utsidan ledde in vattnet på fönsterbrädan. En del av tyget låg nämligen innanför fönstret också Puh, inget värre denna gång.

Svarta monster ons 8/7

Denna dag passade ungarna på att göra sig svarta istället för vita som med mjölet sist :-)

     


Till en början så hade dom tafatt i full fart, men sedan hittade dom något otroligt intressant. Vår grill som var fylld med gamla flottiga kolrester. Jösses så dom såg ut! In i duschen med kläderna på. Till och med deras BobbyCars måste tvättas efter detta tilltag.

Barnens solhattar och tröja/klänning finns att köpa hos mitt företag BabyMind.

Fler bilder från barnens upptåg finns på PixBox.

Frågetecken tis 7/7

Jag har inte en susning om vad vi gjorde denna dag, inget foto finns som kan hjälpa mig att komma ihåg. Nåja, sånt som händer.


Vita monster mån 6/7

Vi skulle äta pannkakor, det är smaskens. Jag ställde fram ingredienserna på bordet och hällde upp mjölet i bunken, sedan vände jag mig om för att ställa undan mjölet för att undvika mjöl över hela köket.Oj, oj, oj vad jag misslyckades. Den lilla stunden som jag vände mig om så lyckades barnen förvandla sig till vita monster. Gahhh, rackarns busungar.

1-års kalas Tilda sön 5/7

Denna söndag var det dags fira Tildas första födelsedag.

     Här har vi födelsedags barnet i röd och vit klänning. Tildas mamma Rebecka hjälper till att blåsa ut ljuset på tårtan. I jeans skjortan ser vi gulliga Elvis.

     Dags för lite paket öppning. Rebecka och Tilda bläddrar i en utav böckerna som Tilda fick av oss. Tilda fick modellera utav oss också. På sista bilden har vi Erika, mamma till Elvis och så Christian och Angelica. Hunden heter Emilia.

Fler bilder från kalaset finns på PixBox.

Christians och Angelicas kläder finns att köpa hos mitt företag BabyMind.


Hemma lör 4/7

Barnen var trötta när vi kom hem från Erikas 30-års kalas, vi tog det bara lugnt hemma. När barnen hade somnat för kvällen så fick vi besök utav James och hans hund Wille.

     

Moln formation, hunden Wille, James och Ronny.


30-års kalas Erika lör 4/7

Denna härliga lördag med varierande väder, sol regn, sol regn, så var vi bjudna på 30-års kalas hos Erika.

     


Vår present till henne är en Aloe planta, en skönhetsväxt. Just denna Aloe hade guldkant, mina hemmasydda påsar innehöll nämligen ett gäng med guldtior. Erika syns på bild med stor mage. Amanda (Erikas dotter) hade på sig en jättefin röd och vit klänning dagen till ära.

     


I sandlådan fick Christian pröva Amandas grävskopa, riktigt roligt hade han och pappa. Trion Angelica, Amanda och Christian kör bilar på trästocken. Njae, Angelica tränar på att klättra. Angelica kom upp till slut och balanserade stolt på stocken.

Christians och Angelicas tunna, vin- och regntäta jackor som andas finns att köpa hos mitt företag BabyMind.

Mer bilder från detta kalas hittar ni på PixBox.

Hemma fre 3/7

     

När vi kom hem igen så var studsmattan väldigt populär. Att pappa sedan kom hem gjorde allting ännu roligare. I famnen hos pappa är barnen helt övertygade om att pappas handsfree till telefonen ska sitta i hans öra.

Barnens tröja/klänning finns att köpa hos mitt företag BabyMind.

Mer bilder från våra äventyr hittas på PixBox.

Hos Amanda fre 3/7

Dena dag åkte vi hem till Amanda , en god vän till Christian. Amanda och Christian tycker väldigt bra om varandra och kommer bra överrens.

     Christian och Amanda sparkar boll. Amandas BobbyCar med husvagns släpet är väldigt omtyckt. Trion Christian, Amanda och angelica spelar piano. Riktiga gullungar!


Bad i Väsby tors 2/7

Denna torsdag for vi iväg till Väsby för umgås med vänner i dom trakterna.

     


Vi började med att busa hemma hos Tilda. Mina sötnosar är ju så förtjusta i Tildas röda bil. Tilda gjorde sitt bästa för att hänga med Angelicas och Christians vilda framfart. Rutschkanan är också populär.

     


Här på stranden står Rebecka (Tildas mamma) med kameran i högsta hugg. Gill sitter ned med sin dotter Tindra. Tilda sover i vagnen med ljusgörn suflett. Angelica och Christian badade på ordentligt i vattnet. Christian var så modig denna dag. Han vågade gå ut i vattnet tills vattnet gick upp till bröstkorgen. Så kul att se. Christian har annars hittills varit lite reserverad i vattnet.
Barnens badkläder har UPF 50+ och finns att köpa hos mitt företag BabyMind.

Fler bilder från våra äventyr finns på PixBox.

Shopping ons 1/7

Mat varor behöver alltid fyllas på så denna dag for vi iväg till Flygfyren.

     

Det är tur att dom gillar att åka kundvagn, fast det är svårt att få plats med något i kundvagnen :-) När vi kommit hem så fick jag hjälp att plocka ur shoppingpåsarna.
Barnens kläder finns att köpa hos mitt företag BabyMind.

Fler bilder på våra äventyr hittas på PixBox.

Lundabadet tisdag 30/6

Återigen en härlig dag med strålande solsken. Vi for iväg till Notttälje och satte kurs mot Lundabadet.

     


Hemma på morgonen var allting bara stressigt och knasigt, så när vi kom till Norrtälje så fick vi börja med att köpa lunch. Vi stannade till i Socitetsparken för att smaska i oss lunchen.Angelica och Christian tog en liten promenad hand-i-hand.

     


Sötnosarna höll varandra i handen på väg ned i vattnet också! Plask, plask, att det kan vara så roligt att bada!
Barnens badkläder har UPF 50+ och finns att köpa hos mitt företag BabyMind.

     


Men oj så frusna gullungarna blev sedan. Visst är dom gulliga när dom sitter i sina strandstolar och pratar och tittar ut över vattnet?

Fler bilder på våra äventyr finns på PixBox, följ gärna länken.

Bad Malsta mån 29/6

Nu är det längesedan jag klottrade här i bloggen, men nu ska här bli fart igen! Tänkte börja med att blogga om lite "gamla" händelser.

Måndagen den 29/6 for vi iväg och badade i Malsta sjön, varmt och skönt var det i vattnet. Trevligt sällskap hade vi också.

     


När vi kom gåendes på vägen ned mot sjön så kom Amanda och mötte oss. Amanda tog Christian i handen och så promenerade dom iväg. Sötnosar. I badet gillade Angelica och Christian bäst om att hälla vattnet på bryggan. Erika gick ut en bit i vattnet med sin dotter Amanda för att låta Amanda simma. Jodå, Amanda kan simma. Hon sprattlar lite med fötterna och tar sig framåt, riktigt skicklig är Amanda. Hon flyter med hjälp utav armpuffarna.

Gnesta söndag 28/6

I söndags åkte vi iväg till Gnesta för att besöka barnens farmor och fira hennes kalas. Vi började med att bada i Malmsjön, en sjö som Ronny har badat mycket i under sin uppväxt. Det blev ganska många bilder, dom övriga hittar ni på PixBox.

     


Barnen och jag badar. Ronny var faktist den som doppade sig först.. Angelica och Christian gillar sina vattenkannor och båtar.

     


Angelica trivdes med att åka på Ronnys rygg i vattnet. Hemma hos farmor och farfar så var traktorn populär. Jag hittade smaskiga smultron.

     


Lekstugan skulle Christian och Angelica springa ut och in genom. Innan vi åkte hem så stannande vi och åt lite melon till mellanmål.
Vi var inte hemma hos farmor och farfar så länge, bara ca 45 min. Vi kom dit först och när Ronnys 3 bröder kom dit så hälsade dom knappt på oss. Den ena brodern har inte besvarat Ronnys samtal på ca 1½ månad. Så himla trist! Ingen av dessa släktingar gratulerade Christian på hans födelsedags kalas heller, tråkigt. Ronny kände sig inte väkommen utav sina bröder så vi åkte hem väldigt hastigt och lustigt. Vi ringde på kvällen och förklarade allting för Ronnys föräldrar i alla fall så att dom inte skulle tro att vi är sura på dem i alla fall.

Varken Ronny eller jag vet varför bröderna inte vill ha med oss att göra, det hela är bara konstigt. Hur kan man bara bli utfryst utan anledning?

Kalas-kvällen Lördag 27/6

När de flesta gästerna hade åkt hem från Christians kalas så var det dags för oss att äta middag, utomhus. Mysigt!

     

Efter middagen så var poolen väldigt intressant!

     


Barnens badkläder var fortfarande blöt efter dagens äventyr, så de fick vara avklädda. Sent på kvällen så är ju inte solen så stark heller. Jag badade lite grann också, fast vattnet var kallt!

RSS 2.0