Lyckat 3 års kalas

Jag har äntligen lyckats titta på cirka 300 bilder från kalaset i lördags. Bilderna är nu nedbantade till drygt 100 st. Eftersom det blev så många bilder så finns dom på PixBox, följ länken.

Fast jag bjussar på några höjdpunkter här i bloggen också :-)

     


Paketöppning! Tältet med dom 100 bollarna blev snabbt en populär present, allra helst tunneln! Christian och Amanda ger bollar till varandra i tunneln.

     

Ronny visar upp vår Dodge Dart från 1968. Dags för tårta, Christian fick vara i min famn medan vi sjöng för honom. Parasollen behövdes verkligen över fikabordet!

     


Tilda kryper omkring, hon har så vackert leende! Den uppblåsbara studsmattan var helt otroligt populär. Tilda får hjälp av sin mamma Rebecka att premiärbada i poolen.

     


Plask och lek i poolen! Tilda hos sin pappa Conny.

Tack alla ni som förgyllde Christians dag!!!!!

Förberedelserna

Nu är kalaset för Christian avklarat! Jag har bara ungefär 150-200 bilder att titta igenom så det kommer bilder senare.

Vi hann i alla fall få allting färdigt trots att jag var helt slutkörd efter en sen kväll igår.

     


Tårtorna blev klara, poolen hann vi sätta ihop och vattenfylla och studsmattan blev framplockad och fylld med luft. Poolens soltak kan "regna" ifall man kopplar på vattnet, mysigt. Tårtorna har jag Cilla att tacka för. Cilla skickade dekorationer till oss ända från Ystad. Marmelad bilarna på Blixten tårtan köpte jag på Cakedesign i Vallentuna. Fyllningen i tårtan blev chokladpudding och banangrädde, dekorationerna är gjorda utav sockerpasta.

Tusen tack Cilla!!!!!

Här kan ni titta på några av Cillas konstverk (tårtor).

Vårat premiärbad!

Idag åkte vi iväg till Malsta sjön för att bada. Vi var helt själva vid badet, härligt!

     


Barnen var ordentligt roade! Så himla kul att se dem plaska runt och skratta.

     


Längre ut i vattnet så fanns det massor utav näckrosor. Jag hade planerat att bada, men, men. Det var bara att simma ut och hämta några blommor för att kunna fotografera dem. Brrr, riktigt kallt i början, fast sedan var det skönt och härligt.

Nu ska vi snart åka iväg till Cakedesign i Vallentuna, vi håller ju barnkalas imorgon.

Barnens badkläder är solskyddskläder  med UPF 50+! UPF är ett uttryck för hur mycket UV-strålar som passerar genom kläderna. En vanlig t-shirt har ett UPF på ca 7-11. Läs mer om barnvänligt solskydd här.

Busungarnas solskyddskläder finns att köpa hos mitt företag BabyMind till bra priser. Investera för en klok sol-sommar du också vettja!

Tyget i solskyddskläderna är utav 80% polyester och 20 % elastan, dvs baddräkts tyg. Kläderna är tunna, luftiga, följsamma och snabbtorkande. Solskyddskläderna fungerar alldeles ypperligt som badkläder, dom är ju tänkta till att användas där man hittar den starkaste solen, på stranden tex.

Nytt utseende

Vad tycker ni om utseendet på bloggen? Jag kunde inte låta bli att be Jessica göra ett sommar inspirerat utseende. Jag tycker det är superfint! Några små justeringar är kvar bara, annars tipptopp. Allra helst gillar jag blomman som skymtar i bakgrunden, den och barnen har jag fotograferat själv. Nu måste jag bara få tummen ur och lägga upp alla begagnade barnkläder,leksaker med mera i begagnat shoppen. Det är ca 15 överfyllda flyttkartonger att gå igenom och fotografera.

  

Fotografiet på blomman och förra headern till bloggen.


Hoppas ni får en underbar dag i solskenet!

Sol och bad

Solen, vår underbart värmande vän, vad lockar väl mer än att bada när värmen trycker sig på?

  


Mina barns ryggar är fortfarande alldeles ärriga efter vattkopporna här i våras. Ärrig hud ska ju hållas borta från solen i ett år för att ärren inte ska bestå hela livet. Inga avklädda överkroppar på mina barn i sommar inte!

     


På med solskyddskläder  med UPF 50+! UPF är ett uttryck för hur mycket UV-strålar som passerar genom kläderna. En vanlig t-shirt har ett UPF på ca 7-11. Läs mer om barnvänligt solskydd här.

Busungarnas solskyddskläder finns att köpa hos mitt företag BabyMind till bra priser. Investera för en klok sol-sommar du också vettja!

Tillägg 24/6 kl 07.55
Tyget i solskyddskläderna är utav 80% polyester och 20 % elastan, dvs baddräkts tyg. Kläderna är tunna, luftiga, följsamma och snabbtorkande. Solskyddskläderna fungerar alldeles ypperligt som badkläder, dom är ju tänkta till att användas där man hittar den starkaste solen, på stranden tex.

Vroom, vroom, tvärnit

Japp, så gick det till idag på E18. Vroom, vroom och tvärnit! Jag har kör med vår Dodge Dart från 1968 idag för att hämta och lämna Christian på dagis. Darten har vi inte åkt med så mycket så vi vet inte riktigt hur bensinmätaren fungerar, det är ju en gammal bil :-)
På väg hem från Norrtälje på eftermiddagen så tappade bilen varv och så slutade den att gå... Bensinstopp!!! GAAAHHH, mitt emellan alla avfarter och påfarter och på tok för långt för att gå åt nåt håll.

     


När vi väntade på hjälp så fick barnen vara lösa i bilen, det var så himla varmt! Mätaren i bilen visade 35 grader. Plötsligt kom det blåljus i backspegeln. Några trevliga poliser som ville kontrollera vad vi hade för oss, som tur var så hade vi hjälp på väg.

  


Erika kom till vår undsättning tillsammans med sin dotter Amanda, ni är verkligen dagens hjälte! Första dunken med bensin gjorde dessvärre inte att bilen gick igång, så Erika fick åka en sväng till och komma med ytterligare 5 liter bensin. Jag hällde en slurk bensin i förgasaren och efter lite nötande så startade bilen. I den hiskeliga värmen så fick Angelica ett egen tillverkat solskydd, Ronnys hatt :-)

Jag döper snart om mig till bilstrul..... Det går inte många dagar förrän det blir något knas på våra färder.

Är det fler där ute som har enorm otur med bilar?

Önskelista

På lördag 27/6 blir det barnkalas hos oss eftersom Christian fyllde 3 år i lördags. Jag har funderat lite på vad han önskar sig, hittills har jag bara nämt kreativa saker till er som har frågat. Nu när solen tittar fram och värmer oss rejält så inser att jag uteleksaker står högst på önskelistan!
Nu har vi ganska mycket sånt förvisso, sandlådan är välfylld tex. Jag har ändå kommit på några spännande uppslag.

 


En fjärilsfångare/fjärilsmatare verkar spännande, till det behövs ju en fjärilshåv förstås. Förstoringsglas i trä, insektsburk, en fin drake. Det blåser som oftast här hos oss så en drake kan nog vara roligt.



En kryptunnel är alltid roligt liksom ett Pippi Långstrump tält. Pippi är ju den stora idolen för tillfället :-) Olika PicNic set från DanToy är alltid uppskattat, speciellt ifall det finns en korg till att bära sakerna i. Utan korg blir det ju svårt att få med sig alla tallrikar, glas och bestick. Just DanToy har bra storlekar på sina PicNic saker, det är trist om tex glasen/muggarna är så mini att dom knappt rymmer någon vätska.


En röd trä dockvagn från Micki, vi gillar trä leksaker, det håller! En grävskopa att sitta på till sandlådan. En hoppboll att träna balansen med. Blixten McQueen är ju fortfarande en stor idol, så allt som är Blixten inspirerat blir Christian så otroligt glad över. En STOR/HÖG rutschkana står högt på önskelistan, fast dom är ju så irriterande dyra. Smattrande gräsklippare och en skottkärra är något som saknas här på vår utsida.

     


Olika tillbehör till barnens kök är alltid välkommet! Träkastruller, trämat, träfrukter och trätårtor. Trämaten, träfrukterna och trätårtorna kan man dessutom dela, dom sitter ihop med kardborreband. Jättefina matleksaker tycker vi.



En brödrost från OBH Nordica eller en elvisp tror jag skulle uppskattas. Finns många andra redskap från OBH Nordica också.

Nu kommer vi till några kreativa och pedagogiska leksaker.


En rittavla från Fisher Price eller Colorkids. ABC-pussel från Micki eller ABC-klossar från Micki. Andra kreativa saker som blir omtyckta är pärlor med gummisnodd för att göra halsband, färger och färgpennor i alla former för att kunna måla och rita. Forma och skapa med lera uppskattas också. Olika Lottospel och Memoryspel är bra för utvecklingen också.

  

Den mjuka ABC-tavlan med fickor och mjuka djur ser ju helt bedårande fin ut! Liksom räknetavlan med avtagbara siffror.

Christians stora idol för tillfället är Pippi Långstrump, så Pippi inspirerade saker är så välkommet. Pippi DVD-filmer, Pippiböcker mm. Fast det ska vara Astrid Lindgrens original Pippi, inte den tecknade.

Christian har alltid gillat att läsa böcker, så böcker blir han glad över.



Böcker med Halvan är Christian så förtjust i, han läser dem ofta på dagis. Författarna heter Arne Norlin och Jonas Burman. Mamma Mu böcker tror jag skulle kunna bli populära också, författaren heter Sven Nordqvist. DVD filmer med Mulle Meck och I Drömmarnas trädgård är också välkomna liksom övriga Astrid Lindgren filmer och annat kul som barn gillar att titta på. Böcker finns det ju en hel uppsjö utav, jag har bara nämnt några exempel.

Till sist är det ju tanken som räknas, ni gäster är välkomna att ta med vad som helst, allra viktigast är ett glatt humör! Fortsätter vädret att vara så här varmt och härligt så plockas nog poolen fram till helgen också. Förrra året badade ju barnen på kalaset :-)

OBS! Alla bilderna är lånade.

Har ni underbara bloggläsare några bra present tips till en tre-åring?

Följ vår resa!

Missa inga inlägg!
Klicka på ikonen och följ min blogg!

Nostalgitripp

Christian fick ju 2 DVD filmer av oss i födelsedags present i lördags, den ena var var filmen Nicke Nyfiken och den andra var Drutten och Krokodilen.



Denna serie tittade jag själv på som yngre :-) Fast jag kommer inte ihåg någonting alls egentligen, jag var på tok för liten. Det jag däremot kommer ihåg var det stora kramdjuret Drutten som jag hade, han var säkert 80-90 cm lång. Dessvärre blev han förpassad till mammas vind  och där blev han sönderäten utav mössen :-(

Christian är helt galet förtjust i Drutten numera! Synd att det inte finns fler filmer och andra roliga saker att köpa.

Följ vår resa!

Missa inga inlägg!
Klicka på ikonen och följ min blogg!

Premiärturen!

Nu har cyklarna fått lov att flytta ut igen och Christian kan numera cykla! Super kul tycker vi.



Med anledningen av översvämningen i köket så fick barnen använda köket som cykelutrymme en period, nu har vi tillfälligt dock ställt tillbaka möblerna i köket.
Därmed är köket absolut inte färdigt... En besiktningsman från försäkringsbolaget var här i onsdags och han hittade fukt bakom socklarna under köks skåpen. Vilket innebär att alla köks skåpen måste ut, hela golvet ska bytas och kontrolleras. När köks skåpen flyttas så tror jag inte att dom kommer att hålla, dom är sedan 70-talet. Med andra ord så behöver alla köks skåpen bytas ut också.....

Och vi som har ett par kalas inplanerade... Nu 27/6 håller vi kalas för Christian och den 25/7 håller vi kalas för Ronny. Ronny fyller dessutom 40 år så det är inget litet kalas. Jag håller alla tummar för super bra väder den 27/6 och den 25/7, det finns inte chans att kunna få plats med gästerna i huset. Speciellt inte ifall köket ska göras om...   Och så alla tårtor och kakor som behöver bakas och mat som ska lagas, GAAAHHH! Den här veckan blir det inget gjort i köket i alla fall, så förberedelserna till Christians kalas är inget bekymmer. Men till Ronnys kalas vet i katten hur köket ser ut....

Följ bloggen!

Missa inga inlägg!
Klicka på ikonen och följ min blogg!

Regn & Rusk

På eftermiddagen ändrade sig vädret helt och hållet, kallt, mulet och regnigt. Fast det är inte många väder som stoppar oss från att gå ut!

     

Ljuvlig förmiddag

Idag var det en underbar morgon, varmt och skönt, lysande sol och fuktigt gräs.

     



Barnen med bus i blicken! Vårat nya staket, en snabb lösning utav nät. Grinden lärde dom sig att kyrpa under idag... Ronny fick förstärka grinden lite med några brädor. Springa ut mellan häcken har busungarna alltid gillat, fast nu kommer dom inte så långt.


Grattis Christian!

Igår (20/6) fyllde Christian 3 år, stort Grattis till honom!

Det blev en hel del bilder tagna, dom hittar ni på pixbox, följ länken bara. Jag bjuder på några härliga bilder från igår här i bloggen också :-)

     


Vi började med att öppna paketen från farmor och farfar utomhus, sedan började det tyvärr att regna. Vi fick flytta in helt enkelt. Korgarna med plastmat var populär hos barnen. Mitt linne och barnens tröjor kommer från Batik.

     


Till fika blev det jordgubbscheesecake, riktigt mumsigt och somrigt! Efter fikat fick Christian öppna presenterna från oss. De virkade bakelserna kommer från AntiTanti. Superfina konstverk! Astrid Lindgrens Pippi Långstrump är för tillfället Christians stora idol, därför fick han ett set med Pippi kläder utav oss.

Midsommarafton 19/6

Vi hade en helt underbar midsommarafton ute i Skärgården på Yxlan. Vi blev inbjudna till Hoffe och Mia, Mias pappa har ett hus på Yxlan. Jätte mysigt!

Det blev ganska många bilder, så bilderna ligger på PixBox. Följ denna länk.

Visar upp några härliga bilder här i bloggen också.

     

 
Angelica och Christian dansar på altanen. Jag gör kransar. Vi dansar runt midsommar stången.

     


Christian tyckte det var läskigt att dansa bland okända personer. Vacker natur nära vattnet! En otroligt vacker Rhodendendrum, jag kommer aldrig kunna stava till det där namnet.

     


Fina busken fick bli vår bakgrund till ett fint midommarfoto. Mitt i natten åkte vi färja för att komma hem. Jag körde vår Dodge Dart 1968 för första gången.

Tack Hoffe och Mia för underbar midsommarafton med massor av god mat. Färsk potatis, sill, lax, räkor, grillad rostbiff. Jag har säkert glömt hälften! Gott var det i alla fall och sällskap var riktigt trevligt.

Glad midsommar!



Denna hälsning skulle ha skrivits i fredags, på morgonen innan vi åkte Yxlan. Fast det det hann jag inte med att fixa.

Glad Midsommar i efterskott på er allihopa!

Så här såg årets påsk kort ut:
http://mammagladh.blogg.se/2009/april/glad-pask.html

Midsommar stången på bilden är fotad i torsdags på Christians dagis, dom hade dans runt stången redan i onsdags, Och, ja, den midsommarstången är liten.

Kram, Kram!

Pojke?

Jäkt och stress och fara hit och dit... Japp så har våran dag varit så här långt. Var på stan och köpte presenter till Christian och så massor med jordgubbar till några jordgubbscheesecakes.



Fick flera kommentarer om att jag hade med mig en så gladd och söt pojke. Pojke??? Det är ju Angelica. Ser ut hon ut som en pojke i dagens kläder?

Jahapp, stressa vidare... Vi ska ut och plocka blommor till blomkransar. Jag hoppas verkligen att blomkransarna håller sig fina tills imorgon.

Sparka boll...

...Näe, bära boll.

     


Lillbusan tycker det är roligare att bära bollen istället för att sparka på den.

Snart ska vi åka iväg... Behöver köpa glass eller nåt att leverera på dagis, Christian fyller snart år. Jag funderar på att göra chokladbollar, fast det kanske är svårt med allergier och liknande? Jag bara klurar lite granna.

Presenter till Christian, jag har total idé torka! *Pinsamt* Vad kan man ge till en treåring?

Det här inlägget skrev jag idag kl 12,30 ca, fast då gick det inte att publicera pga att blogg.se strulat till det lite för oss...
Nåja, bättre sent än aldrig, hoppas det publiceras nu. Bara ca fem timmar senare.
Fler än jag som haft problem idag?

Nyklippt

Japp, någon är nyklippt. Men det är verken jag, barnen eller Ronny. En av våra buskar har blivit friserad. Såg att finns gott om knoppar nu när det vissna är borta.

  

Vacker Rhodendrum!

Färgprakt

Kunde inte motså att stanna vid vägkanten...

    

Tänk ifall jag hade sådär färgglada rabatter.

Midsommar, hur fira?

Nu när jag har egna barn så förstår jag äntligen vilket fint midsommarfirande min mamma försökte ge oss hemma på Gotland. Tack mamma, ledsen att jag inte uppskattade allting som tonåring!

Vi brukade åka till Lickershamn, ett mysigt ställe vid havet några mil norr om Visby. Dit kom alltid min mormor och morfar också eftersom dom bodde någon kilometer därifrån.
Det var till att plocka blommor, klä stången, fiska fiskedamm, vara med i lotterier. Det var som en liten spännande marknad. När stången väl rest så var det dans med live musik, dragspel med mera. Efteråt var det alltid fika och midsommartårta hemma hos mormor och morfar. Mormor har alltid varit en hejare på att baka.

Vad hände sedan då? Jo, jag blev förvandlad till en tonåring som tyckte det var pinsamt att dansa runt stången och plötsligt var det bara intressant att hitta den bästa festplatsen med dom coolaste killarna... Jag firade en midsommar i Åminne (Gotland) och seda blev Katthammarsvik (Gotland) ett kärt återbesök ett par år. Bil och husvagn var det som gällde i Katthammarsvik. Nåt år har jag för mig att vi var ett gäng som hyrde en pool i Visby och hade poolparty och grillning.

Sedan blev man fastlänning (flyttade till Stockholms-trakterna) och midsommar partajandet avtog... Och nu har jag två underbara barn som jag vill ska få fira många fina midsomrar med bland annat dans kring stången och annat barnvänligt ståhej.

Men vart och vilken tid kan man fira midsommar i Norrtälje-trakterna?

Fick ett tips av Nadja i alla fall:
Labacken i Roslagsbro är barnvänliogt tillhåll! Fiskedamm, saft och hembakade bullar typ (fast det var ju ett par år sedan jag var där men mamma har alltid gått dit med brorsans ungar!)

Återstår att ta reda på vilken tid som gäller. Roslagsbro, hmm, det låter långt borta?

     

Bilderna är lånade!


Fast jag vet inte ifall barnen är friska på midsommar... Angelica har precis somnat i min famn, hon brukar somna efter lunchen strax före tolv.

Tillägg 16/6 kl 16,30
Berätta gärna hur ni firar midsommar! All inspiration är välkommen.

Det strålar och glittrar!

Helt underbart, solen lyser, daggen i gräset glittrar. Solen är så otroligt välkommen tillbaka.

   


Våra vackra Rhodendrum (stavning?) som jag nästan övervägde att ta bort, jag trodde inte att det skulle bli några blomor i år. Fast det är nog högtid att klippa bort lite vissna rester. Visst är dom vackra?

Spanar in tårtor

Så här under sommaren så är det två födelsedagar i vår familj att fira, Christian och Ronny. Christian fyller 3 år om några dagar och Ronny fyller 40 år om 1½ månad knappt.

Jag blev total imponerad av tårtorna hos Wiccan. Så skickligt gjorda! Hos Lena finns mängder av fina tårtor, helt otroliga!

Det svåraste med tårtor tycker jag är komma underfunn med vad de ska för fyllning, brukar röra ihop grädde med lite bär för enkelhetens skull. För att inte tala om konsten att baka en saftig sockerkaksbotten. Hmpfr, jag börjar få ångest inför bakningen.

Simsalabim!

Japp, då blev ett nytt utseende på bloggen. Stort tack till Jessica!!!



Här har ni förra utseendet, vad tycks?

Fotoexperiment

Barnen har en liten tvådelad leksak som dom skrattar gott åt mellan varven, den hoppar iväg (delar på sig) när man trycker på en knapp. Igår skrattade Angelica massor åt leksaken. Fram med kameran...



Och plöstligt var det en vuxen leksak :-) Njae, inte riktigt. Jag fick väl ta ca 30 bilder för att få denna serie med fyra bilder där man ser hur gubben hoppar iväg.

     


Det regnar och det regnar och det regnar och regnar. Idag är det otroligt nog uppehåll än så länge, imorgon säger SMHI att solen kommer tillbaka, fast det blir regn över midsommar igen såg det ut som.

Framsteg

Han trampar och trampar och trampar! Så kul att se när Christian får fart på cykeln, han kan verkligen trampa nu. Fast han har lite svårt för att få snurr på tramporna i början, fast det kommer väl :-)

    


Det märkliga är dock att Christian helst väljer den gamla trehjulingen, den som inte har gjort något annat än ramlat omkull när vi har haft den utomhus. Angelica gör så gott hon kan, sparkar sig fram på cykeln :-)

Regn, regn, regn

Japp, det har regnat ända sedan jag gick upp imorse, helt sanslöst. Här händer inte mycket, hårdträningen med trehjulingen fortsätter :-)

Själv har jag spenderat dagen med att försöka göra en ny header till bloggen, hmm, lättare sagt än gjort. Vi får se väl se ifall det blir något nytt utseende här snart. Jag har tagit hjälp av Jessica i alla fall, hon vet åtminstone vad hon håller på med när det gäller blogg design.

Trevlig helg på er!

Ösregn & Hårdträning

Jösses vad regnet har öst ned idag och öser fortfarande, det verkar inte kunna ta slut. Man blir ju blöt bara man tittar ut genom dörren ju :-)

  


Den tomma ytan i köket nyttjas flitigt, till cykel träning! Christian lyckades ta några tramptag idag, härligt. Vi råkade köpa en helt ny Kettler till honom här i veckan, Barnens Hus hade äntligen fått in en pall med cyklar. Här ska tränas mera, Kettlern välter ju inte i alla fall.



Missa inga inlägg!
Klicka på ikonen och följ min blogg!

Tävling!!!

Kom igen och var med du också!

Jag har precis hittat dom allra finaste bakverken som barnen kan leka med gång på gång på gång. Självklart är jag med i tävlingen hos bloggaren AntiTanti. Det är precis sådana saker som barnen skulle gilla att få nu till sommaren! AntiTanti verkar vara helt suveränt superduktig! Titta på bilden bara, visst är dom fina?



Tävlingen pågår tills den 14/6 så det gäller att vara snabb! För att vara med i tävlingen så skriver du om tävlingen på din blogg, länkar till AntiTantis blogg och sedan mailar du till Antitanti och berättar om din medverkan. Hennes mail hittar du i hennes blogg.

Lycka till därute! (Jag hoppas förstås på att vinna.)



Missa inga inlägg!
Klicka på ikonen och följ min blogg!

Fast i student parad

Nedrans, nedrans studenter!!! Jag höll ju på att att inte komma ut ur Norrtälje idag. Nåja, jag har ju ingen koll på studentvanorna här i orten.
Vi parkerade vid hamnen för att gå till socitetsparken och sedan gick vi upp genom stan för äta på Café Kanelbullen. På vägen tillbaka så matade vi ankorna och så fick jag se parkeringen och parken. GAAAHHH!!! Panik, snart skulle det inte gå att ta sig för alla föräldrar och studenter som ville hålla tillställning just här...
In med barnen i bilen, ut från parkingen. SHIT!!! Student paraden... Jag lyckades köra ut precis efter Musik kåren före lastbilarna, puuuh. I korsningen stod polisen och spärrade av vägen... Jag ville ju bara hem, jag fick köra ut åt ett håll i alla fall, för oss var det tom rätt håll. Så ni Norrtäljebor som har en röd Volvo med på er filmning/fotagrafering av student paraden så var det bara vi.

     

En svan gjorde ankorna sällskap idag, dom är ju bara sååå vackra!


Väl hemma så har ingenting hänt med golvet... Nåja, vi får väl behålla vår tillfälliga ordning, känns enklast så. Vet i katten när golvet blir fixat.

Strax efter vår hemkomst så kom ösregnet, åhhh, vilken tur att vi inte blev fast bland alla studenter i Norrtälje.



Missa inga inlägg!
Klicka på ikonen och följ min blogg!

Enorm yta

     

Oj, oj, vad roligt det är att köra ikapp på den enorma ytan i köket! Näe, nu ska vi stressa iväg till Socitetsparken och hålla tummarna för att golvet blir fixat medan vi är borta.

Trångt & Belamrat

Japp, nu är det trångt och belamrat i vardagsrummet, alla möblerna från köket står i vardagsrummet eftersom golvet i köket förhoppningsvis ska rivas upp idag.

     


Här till vänster ser ni hur vardagsrummet såg ut när jag gick och lade mig. Barnen kom ju gåendes vid tolvtiden igår kväll så det vara bara att krama dem till sömns i sängen :-) Ordninge och reda bland leksakerna är det nu också, fast det röjer barnen säkert bort snart igen :-)

     


Bondgården är  en riktig favorti här hemma, pianot funderar jag på att ta bort, det används inte längre. till höger ser ni hur vardagsrummet ser ut nu när HELA köket är tomt på möbler.

Rackarns unge!

Lillfröken är en riktig buse som vet att ta för sig när hon vill något...



Slapparstil i soffan.



Medan jag gick upp för att snabbt byta tvätten i maskinen så passade hon minsann på, hämta en pannkaka och bänka sig framför tv'n. Vi hade ätit middag ca 45 min tidigare. Pannkakorna på bordet skulle bara svalna och sparas till matlåda. Hmprf, inte mycket kvar nu inte.


Dagens kreativitet

Christian har gjort konstverk idag på dagiset.



Visst blev det en fin krans?

Efter hämtningen på dagis så åkte vi för att hämta paket, mitt skal till mobilen som smälte sönder för ett tag sedan. Angelica hade en napp i bilen och jag hade glömt att ta med en till Christian, gahhh vilket liv det blev. Christian var så ledsen, stackarn. Klantigt av mig. Egentligen behöver barnen endast napp när de behöver sova eller när de är extremt ledsna. Angelica sov ju i bilen till dagiset och när Christian ser att hon vil ha napp så vill han också ha en napp. Jag lovade Christian att köpa ny napp i butiken. En grå med nallar och röda hjärtan på ville han ha.

  


I butiken ville Christian ha en korg och Angelica ville göra likadant. Som Angelica kämpade med korgen. Nåja, några nappar hittade vi inte, fanns inga med latex sugpropp. Christian förstod i alla fall så det blev inga ledsna miner i butiken. Bättre lycka en annan gång.

Full aktivitet

Avloppet är igång, tack vare en provisorisk lösning. Helt underbart att det kunde ordna sig så fort. Golvet i köket ska rivas upp imorgon, inget jag ser fram emot. Mest för att vi har så mycket tunga möbler i köket men också för att mina livliga barn inte kommer att kunna röra sig fritt i huset...

Nåja, det löser sig väl med tiden.

Idag hade Angelica och jag besök av Enok med sin mamma Nadja, alltid trevligt med lite sällskap. Trots att både Nadja och jag kände oss alldeles utmattade av olika skäl.

Dags att fara iväg för att hämta Christian från dagis.

Nedrans anfall

GAAAHHH!!! Låt mina barn vara ifred!!! Vem har gett er rätten att anfalla mina barn så att de inte kan sova som de behöver på kvällen/natten???

     


6-7 myggbett har Angelica fått, dom är stora som 50-öringar, salubrin verkar ta bort värsta klådan i alla fall. Nu ska här inhandlas myggnät!!!! Hoppas maken hittar nåt finmaskigt tyg på Ikea imorgon, har en bit hemma som skulle fungera, den kostade 5 kr/m. Lagom pris tycker jag. Våra fönstrar öppnas inåt, idiotiskt, så nätet måste sättas upp på utsidan på alla fönstrar på övervåningen. Det kan ju bli aktuellt med nät på nedre plan också... Ska de regna och vara så här fuktigt ute så blir det gott om mygg.

Hörni myggorna, låt mina barn vara ifred!

Tips på myggnät önskas!

Golvet växer

Japp, inte helt oväntat med tanke på dagens översvämning. Golvet sväller...



I dagens stora pöl på golvet så låg Christians favorit bok... Halvan kör ambulans, jag hängde den på tork över elementet. fast numera sitter den fast bakom elementet, barnen knuffade ned den. Jag vet ännu inte ifall boken gick att rädda..... Jag hoppas det går.

Översvämning

Suck, pust, stånk, stön. Jag begriper inte hur mitt liv kan vara så otroligt fullt utav olyckor. Det är bara sååå galet! Hur mycket till ska man orka med egentligen?

Idag nattade jag Angelica efter lunchen kl 11,45. Jag går ned, sätter mig vid datorn och påbörjar att skriva ett mail... Då hör jag hur det börja låta som rinnande och plaskande vatten. Jag vänder mig och ser hur vattnet fullkomligen forsar ur diskhon och ned på golvet. Översvämning! Jag sliter tag i en handduk, den gjorde ingen nytta, vad kan orsaka detta??? Jag rusar upp och kollar tvättmaskinen, där har vi boven! Fast det var bara 5 min kvar på tvätten och tomt på vatten i trumman så den fick tvätta färdigt. Jag rusar ut och hämtar hinkar som jag börjar fylla med vatten, det tog ju aldrig slut. 15 hinkar med säkert 8 liter vatten i varje bar jag ut.

     



På fotot ser ni hur överfullt det är i diskhon med vatten och disk... Disken skulle jag ju ta hand om medan Angelica sov. Hela golvet i köket är förstört, nedrans laminatgolv. Golvet är ju ditlagt efter köks skåpen så det är jättefina braiga skarvar vid socklarna som vattnet letar sig ned genom... Vart jag än trycker i hörnorna på golvet så jäser det upp vatten. Morr!

Super kul detta, utan avlopp, kan inte använda tvättmaskinen, inte använda diskmaskinen, inte duscha, inte använda toaletten. Jag funderar på att emigrera till Gotland och bo hos min mamma med barnen ett tag... Hela golvet i köket måste ju liksom rivas upp. Suck!

Lagom jag fått torrt på golvet så var det dags att åka till dagis och hämta Christian. Nu blev det mer problem....... Bilen tvärvägrade att starta. Jag höll på att bli alldeles skogstokig! Det var nämligen samma fel igår och då fick vi sitta och vänta i bilen i ca 40 min innan Ronny kom och räddade oss. Han slutade tidigt igår, eller tidigt vet jag inte. Han kom till vår bil ca 17,15 igår. Men nu idag var ju klockan 14,30 och Ronny slutar kl 17,00 plus körtid från Stockholm till Norrtälje.

Gissa om mitt tålamod typ tog slut..... Bara att ringa Ronny. "Hur får jag igång bilen?" Ronny: Lägg i friläge, lägg i nadbromsen, vrid runt nyckeln så långt det går. Jag: Japp, fixat.Ronny: Du vet ju vart startmotorn sitter? Jo det vet jag. Ronny: Ser du kablarna som går från startmotorn, 3 st? Ja, jag ser dom. Ronny: Du ska kortsluta ihop dem med hjälp av skruvmejseln. Jag försökte och försökte och försökte, inget hände. Det var ju plast isolering på ena kabeln. Jag tog bort kablarna helt och satte mejseln från kabelfästet coh upp mot det andra fästet, motorn började låta. Första gången tappade jag mejseln av rädsla, andra gången startade bilen. Vi kom hem till slut, irriterande.

     

Hemma var det full sökning efter stoppet i avloppet, köket såg ut som hej kom och hjälp mig.... Barnen fick mellanmål utomhus i duggregnet, tur att dom har bra kläder. När vattenslangen kom fram för att spola igenom avloppet med så var slangvindan otroligt intressant. Och plötsligt, så lossnar slangen! Det sprutade vatten överallt, jag fick greppa tag i vattnet och knipa av vatten flödet samtidigt som jag fick försöka ta på den lossnade slangen på slangvindan igen.

Apropå bilen... Den har läckt lite vatten ända sedan vi fick hem den för ca 3-4 veckor sedan, fast den har läckt så lite att Ronny inte hittat läckan. Igår läckte bilen säkert 10 liter vatten när jag gjorde ärenden i Norrtälje. Ja, Ronny hittade läckan på kvällen. Topplockspackningen behöver bytas, fast än så länge är det ingen fara, det är ingen vatten i oljan i alla fall. När det kommit vatten i oljan så blir det vitt skum på oljestickan.
Hursom helst... Idag har bilen läckt kanske 2-3 dl Det är inte klokt. Igår läckte bilen ca 10 liter. Idag läckte bilen ca 2-3 dl och så läckte köket istället 100 liter. Jag är less på vatten!

När tar allting slut??? Har det inte varit tillräckligt med bekymmer i mitt liv? Trasiga bilar, stopp i avloppet, förstört golv. Jösses. Och vi som ska ha kalas om 2½ vecka. Det är för tusan inte klokt detta.

Hjälpreda

Jag fixar och donar och så ställer jag ut två soppåsar och går iväg för att hämta den tredje, när jag kommer ut så är påsarna borta?

     


Bara lillfröken som vet var dom ska ju :-) Mot soptunnan. Ronny röjde av en massa ogräs igårkväll, vilket vi försökte räfsa ihop idag och få undan. Skottkärran är aningens för stor för Angelica, men oj vad hon kämpade. Det gick till slut med min hjälp :-)


Solskydd, vad är viktigt?

I 40-50 år har solskyddskrämer innehållit zinkoxid som har varit otroligt effektiv för att skydda vår hud mot farliga solstrålar. Under dessa åren har inga personskador rappoteras som orsak utav zinkoxid.
Zinkoxid är ett fysiklaliskt solskydd. Ett fysikaliskt solskydd stryks på huden och reflekterar solstrålarna medan ett kemiskt solskydd stryks på huden och absorberar solstrålarna.

EU har i våras (tror det var feb-mars) stoppat alla solskyddskrämer som innehåller zinkoxid eftersom det består utav nanopartiklar. Man är än så länge osäker på hur nanopartiklarna påverkar huden. Utredning för Zinkoxid görs alltså för att få mer kunskap om nanopartiklarna. Zinkoxid får alltså inte användas som solskydd fram tills att utredningen är klar våren 2010. Zinkoxiden kan lika gärna bli ett godkänt solskydd igen. Det märkliga är att zinkoxid är godkänt till att finnas i mjukgörande hudkrämer.

När jag hör ordet nanopartiklar så tänker jag på Hulken. När dom sprutar in nanopartiklar under huden på grodan och så utsätter dom grodan för gamma strålning (farligare än UV-stålning) och då sprängs ju grodan.

I solskyddskrämer finns numera ett solskydd utav titandioxid som är godkänt som solskydd till en viss gräns. Krämerna får innehålla max 25% titandioxid. Titandioxen är också ett fysikaliskt skydd fast inte lika effektivt som zinkoxid. För att en solkräm med titiandioxid ska vara tillräckligt effektiv så behöver den kompletteras med ett kemiskt filter. Solskyddskrämerna blir alltså så kallade kombinationsfilter.

Naturvårdsverket tror att även titandioxid kan innehålla nanopartiklar. Så här skriver de om titandioxid:
Titandioxid kan orsaka bildning av fria radikaler när det exponeras för solljus, och därmed ge upphov till skador på celler.
Det där låter ju inte heller bra för barnen.

Vill man ändå ha tag i en solskyddskräm med endast fysikaliskt filter så får man försöka köpa något utanför EU's gränser, tex krämen Badger från USA. Badger baseras på naturliga mineraler.

Hur skyddar vi då våra barn?
Det allra effektivaste sättet att skydda våra barn från solen är naturligtvis skugga och täckande kläder. Bomullskläder har ett UPF värde på ca 7-11. UPF är ett uttryck för hur mycket UV-strålar som passerar genom kläderna.
Där har ju jag problem... Mina barn är så rörliga så skuggan sitter dom inte stilla i... Åker man till stranden så älskar dom vatten.
Jag hade planerat på att köpa nya badkläder fråm ImseVimse, det har vi haft i alla år. Men i år så är barnens kroppar fulla utav ärr från vattkopporna och deras hud ska helst inte vistas i solen på ett helt år för att undika bestående ärrbildning. Jag måste prioritera om lite grann. Det får bli solskyddskläder för hela slanten! Solskyddskläder med UPF 50+ känns tryggt och bra, då behöver man bara komplettera med solskyddskräm på de ställen som kläderna inte täcker.
Jag har redan spanat in solskyddskläder till bra bra priser och i roliga färger.
Räddningen förra sommaren var ett solskyddstält med UPF 50+, det var format som en halv kupol. Dvs golv och så en halv rundel över, super enkel att montera och så kunde vi sitta där i skuggan och äta mat. Jag köpte tältet på Babyland, fast jag hittar det inte nu. Jag hoppas vårat tält finns kvar någonstans... Vill ju ha det som matställe på stranden i år igen!

Undrar ni vart jag ifrån jag har fantiserat ihop min text? Det är ingen fantasi, jag lovar.
Källa:
Vi föräldrar nr 6 2009
Naturskyddsföreningen

     


Dessa fina badkläder med UPF 50+ finns att köpa hos mitt företag BabyMind. Dels finns dem som tvådelt set och som heldress.
Tyget i solskyddskläderna är utav 80% polyester och 20 % elastan, dvs baddräkts tyg. Kläderna är tunna, luftiga, följsamma och snabbtorkande. Solskyddskläderna fungerar alldeles ypperligt som badkläder, dom är ju tänkta till att användas där man hittar den starkaste solen, på stranden tex.

Socitetsparken

Jag begriper inte hur det kan vara sådan stor skillnad... Socitetsparken ligger ca 10 km från  oss. Här hemma i morse så var det kyligt och alldeles blött i gräset. Socitetsparken ligger precis vid hamnen i Norrtälje och där var det alldeles torrt och varmt.

     


Barnen var lite väl påklädda, men vi skulle ju inte vara där så länge. Trist att folk inte kan låta bli att klottra, lekställningen är nästan ny, den blev klar i höstas.



Härligt glada barn! Dom var nog glada över dagens utflykt.

På BVC gick det bra, barnen följer sin kurvor alldeles fin-fint. Angelica är lite liten för sin ålder, men det har hon varit sedan födseln :-)

Samspel

Vad glad jag blir, himlem är blå, fåglarna kvittrar, gräset är blött atav all dagg, syréenerna doftar sommar. Alldeles ljuvligt!
Vi har lite bråttom iväg, tänkte åka med barnen till Socitetsparken i Norrtälje innan vi ska vara på BVC klockan 10.00. Båda två ska vägas och mätas, Angelica ska vaccineras.

     


Några bilder från igår kväll. de lekte "följa john" med slangen till pumpen. Så gulligt och dom hade så kul. Ibland är dom verkligen helt otroligt samspelta.

Håll koll på min blogg

Missa inga inlägg!
Klicka på ikonen och följ min blogg!

Hårdträning

Christian kan ju verkligen inte cykla ännu, vilket jag tycker är tråkigt eftersom kamraterna på dagis kan cykla. Den trehjulingen vi har är allmänt usel också, den välter på tok för lätt. Jag vill köpa en Kettler Supertrike till Christian, dom är hopplösa att få tag i! Dom har varit slut hos leverantören typ hela våren, typiskt.

Efterlyser här med en Kettler Supertrike, vi behöver verkligen en sådan! (Eller två egentligen, det är väl dags för Angelica snart också.)



Ronny försökte tappert knuffa omksring på Christian en stund idag, Christian välte flera gånger.

Äntligen

När vi flyttade hit i mars förra året så stod det en torkvinda till tvätten under pilträdet precis på parkeringen. Helt fel ställe tyckte vi och tog ned torkvinda. Sedan har den bara blivit liggandes, tills nu i veckan.



Super bra ju! Dags och tvätta och hänga tvätt idag när solen tittar fram, eller inte...



Linorna är alldeles fulla av mossa, här vill jag inte hänga rena kläder.



Grovjobbet är gjort i alla fall, fastsättningen i marken. Jag får vänta vidare på en torkvinda.

Solsken & Gäster

     


Vad härligt att få komma ut idag, solen skiner , fåglarna kvittar, helt ljuvligt! Gräset var förstås alldeles blött som vanligt på förmiddagarna i vår trädgård.

     


Vi har haft gäster hos oss hela helgen. Min lillebror Gustav med blivande fru Annie samt deras kamrat Åsa har bott hos oss i helgen. Trevligt med lite besök. Barnen gillade att busa med Gustav och Annie i sandlådan. Och gunga med Gustav var ju hur kul som helst.

Välja förskola/familjedaghem

Dom flesta av oss blir överlyckliga när man inser  "Jag är gravid". En ny tid börjar, ett nytt liv har börjat, men oj det följer med en massa kärleksfullt ansvar också. Några av oss börjar köpa in saker som kläder, barnsäng, barnvagn, ergonomisk bärsele med mera. Andra vågar inte köpa något ifall det ska gå illa med livet i magen.
Plötsligt är det dags, in på förlossningen. Så ligger man plötsligt där, fylld av glädje med en underbar parvel på bröstkorgen. Supermysigt!

Men hur ser nu verkligheten ut? Jo, i det flesta städer och orter behöver man ställa bebisen i kö så fort man bara kan till flera olika dagis och/eller dagmammor. Vadå, ställa en 2-dagars bebis i kö? Alltså det känns verkligen superknäppt att behöva tänka på sådant det första man gör när man kommit hem från förslossningen. På många håll kan det ju vara 1-3 års kö för att få plats på dagis/dagmamma.

När vi fick Christian så var vi nyinflyttade i Sollentuna/Häggvik. Jag fick snällt sitta där och läsa på internet om vilka ställen som verkade lämpliga för honom. Då visste vi bara att han inte fått godkänt på hörselscreeningen för nyfödda, läkarna trodde att det var fosterfett i hörselgångarna.

Christian hamnade i kö till 3 famljedaghem och 2 förskolor. Våren 2007 fick vi beskedet, välkommen till lalala... Vi ringde upp och fick komma på besök. Denna dagmamma var vårt första handsval och hon kändes toppen! Naturnära och personlig, aktiv i Friluftsförbundet så barnen fick medverka i Mulleverksamheten. Åhh vad roligt med Mulle, det jag gick jag själv som yngre.
Men i juni 2007 så fick vi för oss att flytta, vi hamnade i Ledinge utanför Norrtälje. Då var det bara att snabbt som tusan ringa Norrtälje Kommun och köa på nytt. Denna gång valde vi endast första närmaste. Vi fick platsen, vi tackade ja, och så åkte vi på föräldramötet. GAAAHHH, KATASTROF! Utegården bestod av 95% asfalt, inga gungor, ingen sand. Lokalerna bestod av små och många rum där ljuden bara studsade mot väggarna. En fruktansvärd miljö för en hörselskadad. (Vi visste nu om hörselskadan.)
På föräldramötet i aug 2007 så avslöjade rektorn att det varit en kris på förskolan inklusive skolan våren 2007 och att all personal på förskolan var vikarier som skulle bytas ut under hösten månad för månad. Näe, en sådan otrygg miljö kunde jag bara inte tillåta för min son. Ringa kommunen igen och gå på ett gäng med studiebesök i Norrtälje! Jag tog reda på adresserna till säkert 15-17 olika förskolor och kollade på kartan. Familjedaghem var inte att tänka på, jag pratade med ett par stycken, fast de hade ungefär samma arbetssätt som en förskola.
Jag ringde några förskolor och frågade ifall jag fick komma på besök, näe, med hänsyn till barnen så kan vi inte ta emot sporadiska besökare.
GAAAHHH!!! Jag hade panik ju, sonen måste ju få det bra. Jag tog helt enkelt med mig sonen och när han sov så knackade jag på hos alla förskolorna och bad att få titta lite eftersom jag sökte efter en förskola som kunde passa oss. Då gick det bra minnsann.
Mitt val föll på förskolan Paletten, det hade den underbaraste utegård jag någonsin sett! Stor och kuperat och skogen runt hörnet. Stora luftiga lokaler och i princip fasta/återkommande vikarier. Plus att dagiset ligger bra till i förhållande till dom bussar som går förbi oss.
Jag hade egentligen velat haft honom på ett Ur och Skur dagis, men deras lokaler var hemska! Ett gammalt slitet 1700-tals med små rum och allting man sade ekade mellan väggarna.

11 sep 2007 skrev jag in honom i kön till Paletten med önskad start den 13 sep 2007. Dagen efter ringer rektorn, "Du behöver en dagisplats imorgon?" Jo, jag har börjat studera och är nyinflyttad och det dagiset vi hade fått plats på dömde jag ut. Rektorn lyssnade på min utsaga och hälsade oss välkomna till verksamheten! Otroligt. Fast lite premisser var det, platsen gällde endast för tider mellan 8,30-16. Inga problem! Jag skulle ju studera på distans.

Dessvärre så blev Christian så himla sjuk så otroligt ofta! Mina studier gick åt pipsvängen och jag oroade mig för att han skulle dra hem en massa smittor till Angelica när hon väl hade kommit. I nov 2007 fick han sluta pga för hög frånvaro när han så ofta blev sjuk. Och det är jag glad för! Det har varit helt underbart att ha båda barnen hemma tillsammans under Angelicas uppväxt, dom har blivit så samspelta.

Hösten 2008 var det dags igen för Christian och dagis. Jag gjorde några nya studiebesök igen, mest ifall att. Nu hade han ju fått hörapparater och teckenspråk skulle användas som stöd för hans talutveckling. Det blev Paletten igen. Denna gång var det mer rätt för Christian, åldern drygt 2 år kändes otroligt passande för honom på förskolan. Jag önskar jag kunde få ha Angelica hemma tills hon blivit 2 år också.... Men det är inte möjligt.
Att Christian började hösten 2008 igen var mest en rekommendation från hörselkliniken, för talutvecklingens skull.

När barnen går på förskolan så önskar jag att de går så korta dagar som möjligt, jag vill inte de ska spendera större delen av sin vakna tid på förskolan. Jag vill ju att barnen har fler timmar med familjen än med förskolan. Jag önskar också att barnen alltid får äta frukost och middag hemma. Idealiska tider för oss på förskolan är 8,30-15,30. Det blir 35 timmar i veckan. Barnen är vakna ca 7,00-19,00, det ger 12 timmar per dag. 12*7=84 vaken timmar för barnen per vecka (bortsett från Angelicas lunchsovning.) 84-35=49. 35 timmar på dagis ger att barnen får vara med familjen 49 timmar per vecka. Det känns så lite... Det skulle ju varit perfekt med 15 timmar per vecka på dagis bara..... Fast då hinner jag absolut inte med några heltids studier i höst.

Min önskan om mina barn innan de börjar på förskolan är att:

*Barnen kan göra sig förstådda genom tal och/eller kropps språk
*Barnen behöver bara sova en gång efter lunchen (Jag vill inte lämna ett barn som sover 2 gånger per dag, då betalar man ju för en sovplats.)
*Barnens mat tider och sovtider passar någorlunda ihop med förskolans tider.
*Barnen ska kunna gå, personalen kan sällan bära barnen, det blir för jobbigt för deras ryggar.
*Barnen ska helst vara blöjfria. Vi använder ju tygblöjor och det fungerade uselt på förskolan i höstas, han är numera blöjfri sedan i julas. Christian kom ju dit klockan 9,00, ca 9,45 går dom ut. Christian fick oftast gå ut i blöt blöja, han fick oftast somna med blöt blöja. Stackarn! En gång på fem timmar bytte de blöja på honom. Ett barn behöver pinka oftare än med 2,5 timmars intervaller. Christian var nästan blöjfri förra sommaren, men det gick om intet när han började på dagis. Dom erbjöd honom varken potta eller toalett. Stackarn blev ju tvungen att pinka i blöjan. Vilken blöja man än har så tycker jag att barnen ska ha torr blöja innan man går ut och torr blöja innan man ska sova.

Hur har ni valt förskola/familjedaghem? Hur gamla har barnet varit/kommer att vara när det börjat/börjar på förskolan/familjedaghem? Varför har ni valt den åldern på barnet? Hur många timmar per vecka är barnet på förskolan/familjedaghemmet?

Tillägg 6/6 kl 7.15
Nu när jag har varit mamma ett par år så inser jag hur värdefulla småbarnsåren är, barnen är ju bara små en gång i livet. Det är lite därför jag önskar att Angelica kunde få vara hemma tills hon är 2 år. Jag vill ju följa hennes framsteg och utveckling själv.
Med mina erfarenheter så skulle jag aldrig mer skola in en ettåring (ålder 12-14 mån) på förskola/familjedaghem. Det är en så intensiv miljö för ett så litet barn. Jag vill ju heller inte att förskolan/familjedagehemmet ska ta över fostran av barnen, den biten står jag helst för själv.
En annan sak som jag önskar är en mjuk start på förskolan/familjedaghemmet, ungefär 15 timmar i veckan till att börja med i ett par månader för att barnet ska vänja sig gradvis med miljön. Fast det kommer inte vara möjligt för Angelica. Jag är glad att Christian har haft den chansen i alla fall.

(Apropå det jag skrev om flytta... Vi flyttade igen mars 2008, fast närmare Norrtälje. Nu är det slutflyttat! Vi har hittat hem.)


Håll koll på min blogg


Missa inga inlägg!
Klicka på ikonen och följ min blogg!


Barnvakt varför och när har du det?

Mina barn har barnvakt helt otroligt sällan. Vi har inga släktingar som bor i närheten eller liknande.

Christian har haft barnvakt kanske 2 gånger, en gång på Gotland var han hos min mamma, pappa och mina syskon medan Ronny och jag hade en kvälls PicNic på Galgberget för att titta på solnedgången. En annan gång var när Ronny och jag behövde iväg på ett möte som tog ca 1½ timma. Fast då fick vi hjälp av vänner här i Norrtälje.

Angelica hade barnvakt ett par gånger i november medan jag råpluggade för att klara en tenta i Astronomi. Vad blev det, 3-4 barnvaktstillfällen kanske? Det var en mammaledig vännina som hjälpte mig med Angelica. (Christian var på dagis.)

Ibland kan jag känna att det vore så skönt med en barnvakt. Vid tillfällen när jag vill storstäda, gräva i trädgården eller vika tvätten. Jag har ju som oftast barnen runt omkring mig och dom gör gärna som jag gör av ren nyfikenhet :-) Fast det blir inte alltid så himla rätt. I början härmar dom jätte bra, men när dom ledsnar och börjar leka så kan tex den vikta tvätten hamna på golvet igen :-)
Vad det gäller städning så är det verkligen ett problem. Christian är ju rädd för dammsugaren, det är precis som att hans hörselskada förstärker vissa ljud, som dammsugaren, motorcyklar och annat som brummar gällt och mycket.

Citerar ett stycke från en kommentar till inlägget Leva Livet:

Det här ständiga festandet som folk med (små)barn tycker att dom ska "unna" sig hela tiden är ju helt makalöst. Att barnen spenderar fler helger hos barnvakter än hemma är ju helt otroligt.

När har du barnvakt? Varför har du barnvakt? Hur ofta har du barnvakt? Vad ser du för fördelar med barnvakt? Hur länge har du barnvakt? Vem anlitar du som barnvakt? Kommer barnvakten hem till er eller lämnar ni barnet borta? Vad brukar branvakten och barnet göra? Hur gammal var barnet när det hade barnvakt första gången?

Personligen är det viktigaste för att mig att barnen får vara med oss, sina föräldrar, det är ju vi som valt att sätta dom till livet, det är ju vi som älskar dom mest i hela världen. Jag skulle aldrig någonsin önska att mina barn vore bortlämnade titt som tätt på helgerna, helgerna är ju den enda perioden när hela familjen är samlad.

Samtidigt så är jag en sådan där person som vill finnas där för barnen och inspirera dom i sin lek, utveckla leken och lärandet tillsammans med dom. Ifall jag behöver "hålla mig" i min egen hörna för att hänga tvätten eller fylla diskmaskinen så känns det som om jag missunnar barnen mitt sällskap. Vi brukar ju ha så roligt tillsammans. Jag älskar verkligen att umgås med mina barn.

En liten nyfödd skulle jag nog aldrig kunna lämna till en barnvakt, det är ju så viktigt att dom små liven blir trygga med sina föräldrar först och främst. Med nyfödd så syftar jag på pldern 0-3 mån ca.
När jag tänker åldersmässigt lämpligt för barnvakt så vill jag nog att barnet ska ha ordentliga sov- och ät rutiner, allt för att förenkla för barnvakten. Barnet ifråga ska kunna göra sina behov sedda genom kroppsspråk eller ord. Barnet ska kunna röra på sig för att kunna ta för sig av något som barnet vill pyssla med. Ungefär från 10 månaders ålder då kanske. Fast det låter så pyttigt, 10 månader.

Borde inte

Jag borde verkligen inte skriva något här, vi har super bråttom till dagis. Det är möte där klockan 9 angående åtgärder för Christian till hösten. Christian byter ju grupp och avdelning till hösten. Det blir en grupp med fler barn och lite äldre blandning. Det är 13 st från Christians nuvarande grupp som flyttar så det är bara att låta honom haka på.

Mötet innefatta förskolepersonal, specialpedagog, hörselkurator, rektorn för förskolan och så jag. Håll tummarna nu för att vi kommer fram till en massa vettiga saker på mötet. Som att det är viktigt för Christian att vara i mindre grupper för att det blir för rörigt för honom annars.

Christian har ju hörapparater och dom förstärker alla ljud, även "skräpljud" som surrande fläktar tex, för att inte tala om alla rösterna från barnen på dagiset. För många röster och mycket ljud blir super jobbigt för honom. Jag har själv provar hans hörapparater vid olika tillfällen. Det är bara sååå mycket som kommer genom dom och ljudet är så burkigt och konstlat. Nåja, han klarar sig ju inte utan dem så det är mest bara att gilla läget och försöka anpassa verkligheten runt omkring honom.

4/6 klockan 23,30 Tillägg
Mötet gick superbra! Det är en hel del resurser och hjälpmedel som är inplanerade inför hösten åt Christian. Känner mig riktigt hoppfull trots att barngruppen ökar i antal.

Vackraste vårblomman



Visst är dom vackra? Underbart fina tycker jag. Jag har alltid gillat Liljekonvaljer, dom luktar gott och har så vacker form. Jag önskar jag kan ta mod till mig snart och gräva upp några för att plantera här hemma. Skulle vara så vackert. Tror ni att det går att plantera om vilda blommor? Jag gissar att det bör ske innan dom börja vissna eftersom dom behöver ha lite växtkraft kvar för att sätta rötterna igen. Vågar jag genomföra min dröm, plantera liljekonvaljer hemma?

Solsken

Efter middagen hade solskenet återvänt så vi passade på att gå ut en stund, härligt. Men oj, sååå blåsigt. Fast det struntar barnen i som tur är.

    


Här leker vi på som om det vore världens bästa väder! Barnen är verkligen helt underbara och dom älskar att vara ute.

Sitta fast

Angelica är helt hopplös att ha vid matbordet, hon bara reser sig titt som tätt. För att slippa säga nej, inte eller sitt ner stup i kvarten så får hon vara fastspänd vid bordet.

  


Hon vet vad som gäller! Hon klarar nästan av att sätta fast sig själv!

Trotsar vädret

Imorse när vi skulle åka til dagis så startade inte bilen, GRRR, MORRR, FNYS! Christian fick helt enkelt vara hemma. Inte mig emot. Jag älskar att ha båda mina änglar hos och göra spännade saker tillsammans med dom.

Vi tog en promenad i det gråa vädret.

     


Vi började med att blåsa bort maskrosor. Sedan promenerade vi vidare och passade på att hoppa i vattenpölar. Superkul för barnen.

     


Vid sidan av vägen såg vi en flock svanar. Stiliga djur tycker jag! Dessvärre missade jag ögonblicket när dom precis bredde ut vingarna för att lyfta från åkern. Titta på korna var målet med promenaden, eller egentligen var det att titta på fåren. Fast fåren hittade vi inte så vi fick gå lite längre. Promenaden tog tur och retur 2½ timma. Så lunchen blev lite sen, 11,30 istället för 11,00. Nåja, vi hade trevligt i alla fall.

Uttrycket "Leva Livet" , vad betyder det för dig?

Till inlägget Barn, Rökning & Alkohol droppade det in ett helt gäng med kommentarer, sånt är trevligt. Tack alla underbara läsare!

Nu funderar jag lite över uttrycket "Leva Livet". Kan även uttryckas som Kan du ha roligt utan alkohol?

Vad innebär uttrycket leva livet  för dig?

Några utav de anonyma kommentarerna till inlägget Barn, Rökning & Alkohol kunde tolkas som att Leva Livet innebär att vara onykter. De anonyma kommentarerna har jag inte publicerat. Ifall man inte vågar stå för det man skriver genom att lämna bloggadress/webadress eller mailadress så har orden inte tillräckligt med värde för att synas.

Leva Livet innebär för mig att glädjas tillsammans med min familj, njuta av de ständiga framgångarna som barnen gör i sin resa genom livet. Umgås med fantastiska vänner och skapa minnen tillsammans är också en viktig del av livet.
Som vuxen kan jag umgås med vuxna och ha roligt utan alkohol. Alkohol är INTE att leva livet för mig.
Livet är mer betydelsefullt än alkohol. 
Kärleken är det största man har i livet och därför vårdar jag min familj ömt för att alla ska må bra.
Jag njuter av livet till fullo UTAN alkohol.

Jag får kasta in ett litet förtydligande också...

Mina inlägg är INTE personligt riktade, skulle inläggen vara personliga så nämner jag hellre namn, jag skäms inte för mina åsikter. Alla gör vi olika, alla har vi olika värderingar, alla prioriterar vi olika. Allting är upp till var och en.
Världen skulle nog bli väldigt trist om alla gjorde likadant och tycker samma saker.

Överraskning på väg...

Min älskade Ronny är ute och far och så avslöjar han i telefonen att han har en överraskning med sig hem...

Undrar jag vad det kan vara? Sååå nyfiken.

4/6 klockan 23,30 Tillägg
Överraskningen häromdagen var en bärbar dator. Den behöver formateras och installeras om och den har usel batterkapacitet. Nåja, det blir säkert bra.
Idag kom hem med en regnponcho. "Du hade ju pratat om en sån". Tack och bock!

Helt utmattad

Suck, vilken lång dag det har varit. Drog iväg hemmifrån vid 10-tiden och var hemma strax efter klockan 19. Nu sover äntligen barnen och jag har smällande huvudvärk.

Vi skulle nämligen till Rosenlunds sjukhus för att programmera om hans hörapparater. Jag fick ju höra på ett utvecklings samtal på förskolan för några veckor sedan att Christian blir ledsen på samlingarna... Troligen för att han inte hör vad fröknarna pratar om eftersom han lugnar sig när någon fröken berättat allting för honom öga mot öga. Det skall nu installeras hörslinga på dagiset för att hjälpa min lilla prins.
På Rosenlund gjordes även ett hörseltest på Christian, det var jag inte alls förberedd, jag hade ju med mig Angelica också. Angelica är ju en sådan dära söt vilding som garanterat kan vara för livlig under ett hörseltest som kräver ABSOLUT tystad.
Vi gick in i hörselburen allihopa, audinomen, Christian, Angelica och jag. Christian var så inriktad på vad audinomen och att bygga klossar så jag och Angelica smög ut. Christian var superduktig! Audionomen fick de hittills bästa provsvaren. Kändes lite taskigt att bara smyga ifrån Christian, men hade jag sagt Hej Då så hade han blivit orolig. Jag kan ju avslöja att Chrian var sur på mig efteråt; "Mamma borta", och snyftigt minspel.  Åhh, gullungen. Jag svarade som jag brukar; "Mamma kommer alltid tillbaka, mamma älskar dig, Christian."

Christian fick nya figurer på sina hörapparater också....



En blå bil för vänster öra och en röd spindelmannen för höger öra. Visst blev dom fina? Nu skulle Christian haft en spindelmannen tröja också..... (Det har han velat haft ett tag, jag har inte kommit till skott bara.)

Barn, rökning & alkohol

Dessa tre tycker jag är en usel kombination!
Jag blev så glad när Nadja nämnde lite av detta i sin blogg, jag håller med henne fullständigt!

Jag anser att mina barn förtjänar att växa upp i en rökfri miljö så att det deras lungor kan utvecklas normalt och få en maximal syreupptagningsförmåga. Jag anser också att barnen förtjänar att alltid ha en möjlighet att alltid ha minst en förälder som är nykter och har koll på läget ifall något skulle hända. Det är ju otrevligt mot barnen att bemöta dem dem en andedräkt utav alkohol ångor eller rök ångor, för att inte tala om den hemska andedräkten som brukar uppenbara sig när man är bakfull!

Inga rök ångor på mina barn.
Inga alkohol ångor på mina barn.
Inga bakfylle ångor på mina barn.

Varför skriver jag om detta? Jo, vi var ju på marknad i helgen och då får man se så mycket tråkigheter. Alla föräldrar gör ju olika och prioriterar olika.

Men rökare är ett otrevligt släkte! De bryr sig inte om omvärlden, dom blossar på allt och alla och slänger fimpar överallt. Äckligt!

Rökningen skadar ju lungorna så till vida att lungornas förmåga att ta upp syre försämras. Jag förstås inte hur man som förälder kan vilja försämra sitt barns lungor? Barnens lungor är ju så små och tar större skada än vuxna lungor.
Vissa föräldrar försöker ju gå undan från barnen när de röker, de går iväg kanske 10 m. Fast när de rökt färdigt så sitter lukten kvar i kläderna och lungorna är fortfarande fyllda med rök, dvs utandningsluften består av cigarett rök. Andra klantiga föräldrar nöjer sig med att gå undan 1-2 m, "Det blåser ju inte på barnet". GAAAHHH!!! Visa respekt för alla levande tack, visa respekt för barn som inte är födda hos rökare!

Och så har vi ju den spännade kombinationen rökning och alkohol. Plötsligt är det mer intressant att skåla med sina vänner än att gå undan från barnet när man röker. Och så bägge föräldrar som båda dricker för att vara sociala med sina vänner. Tänk om något akut händer med barnen? Vem ska kunna reda ut en sådan situation? Fulla föräldrar, nej tack. Omdömet och reaktionsförmågan försämras av alkoholen. Nej, tack, inget för mig. Barnens vålmående kommer främst. Det går alldeles ypperligt att ha roligt utan alkohol. Hur kul kan det vara för ett barn att umgås med två trötta och bakfulla föräldrar som luktar illa?


Trött måndag

Det har varit en lite märklig natt... Barnen har inte sovit så bra som de brukar göra. Efter frukosten var båda två super trötta. Christian berättade att han ville titta på Bilar. Sagt och gjort, på med filmen.


Tröttisar!


Jag tycker egentligen inte om att ha tv'n som någon barnvakt, men jag behövde verkligen röja undan disken och packa upp allting från i lördags. Jag har hunnit med massor idag, känns skönt. Ute blåser det massor, skönt med lite svalare väder. Barnen har ju vindtäta kläder så dem går det ingen nöd på... Hmm, vi får försöka gå ut efter mellis. Själv är jag inte så förtjust i blåsten... Tom sanden kan virvla omkring här i vårat blåshål.

Söndag 31/5 Första middagen ute

Vädret har varit helt underbart! Trådgårdsmöblerna och parasollerna plockades fram så att vi kunde äta middag ute.

     


En mycket märkligt formad färsk potatis. Grillade revbenspjäll och grillad korv, smaskens!

     

Hungriga barn, Angelica började äta på vägen till bordet.




Det är helt ljuvligt att få äta middag utomhus! Ronnys hemgjorda Tzatziki var ju alldeles superb! Som ur är så blir det skugga över trådgårdsmöblerna mot kvällen, annars skulle det vara för tok på varmt för att sitta ute.

Det är sommar!

Söndag 31/5 Sommar dagg

Gräset på vår tomt är alldeles blött på morgonkvisten.

  



På med överdragsbyxor och ut med barnen, dom älskar att vara ute! När solen värmt upp gräset i någon timma så brukar daggen försvinna. Fast om solen är riktigt stark, som igår, så blir det gärna ca 30 grader i solen här hos oss.
Barens överdragsbyxor andas så barnen blir inte för varma i solen, de har inte blivit det ännu i alla fall. :-)


Uppdraget lyckades!!!

Jippiie! Jag är så himla glad!!! Förra året när vi var på Wärsta marknad så såg vi otroligt fina batik färgade bodysar till barnen och matchande omlottbyxor till mig. Då hade vi inga pengar så det blev inget köp och deras webadress glömde jag också bort...
Kläderna fanns på Wärsta i år igen!!!!! Det känns helt underbart! Jag älskar omlottbyxor, köpte tre par från Haléns förut och jag blev irriterad när dom slutade att säljas.

Denna gång köpte jag ett linne och en omlottkjol till mig själv, fast nu när jag tittat på deras hemsida så skulle jag nog ha valt omlottbyxorna istället... Nåja. Barnen fick varsin t-shirt också.



På linnet är det jättefint tryck med myror. Ignorera min hemska solbränna, tack!
Kläderna hittar ni här;
*Batikkläder
*Bodysar
*Omlottbyxor

Jag är helt såld på dessa kläder. Jag skulle kunna fylla hela min sommar garderob med dessa kläder. Skulle vilja ha en uppsättning orangea kläder på studs också... En body med matchande mössa vore ju urgulligt till en bebis!
Priserna är helt superbra också!

Gör ett litet tillägg här på kvällskvisten 1/6. När vi var på marknaden i lördags så tog våra kontanter slut, varpå jag inte hade råd till de batik kläder som jag ville köpa. (Jag vill ju ha massor, men nu pratar vi lagom.) Tröjan till Christian fick vi lägga undan, varpå jag passade på att lägga undan ett linne till mig också. Idag var Ronny och köpte de kläderna som inte kunde följa med hem i lördags.

     


Lila t-shirt till Angelica köpt i lördags, grön t-shirt till Christian köpt idag, blått linne till mig köpt idag. Nu återstår bara det svåra... Matcha med shorts och kjol till barnen... Enklast blir väl nåt i jeanstyg!

Lördag 30/5 Wärstamarknad

I lördags bar det iväg till Wärsta marknad och Dartens första utställning.



Så här såg det ut när vi åkte hemifrån.

   



PicNicen åt vi i gräset. Salladen var så saftig och välsmakande! Det gjorde susen att ha ingredienserna åtskilda. Efter lunchen behövde Angelica sova, hon sov säkert 1½-2 timmar i sjalen, vagnen stod ju hemma. Vagn är oftast bara jobbigt att knuffa på när man är på marknad. Christian fick åka lite sjal med pappa när han blev trött i benen.
Vi fyndade verkligen på marknaden... Äntligen fick vi tag i skyltar till vägen, 50 kr/st istället för de jag sett i butikerna för 350 kr/st.



Angelica och Tilda turades om med Tildas vatten-nappflaska. Elvis (i rosa hatt) verkade gilla kolsyrat vatten, Angelica gjorde stora grimaser! Angelica gjorde även sitt bästa för att samla på aluminiumburkar... indre lyckat när hon försökte smaka på dem, usch.

    



Hrä strå Darten parkerad, det var mycket mera bilar där när vi kom dit på förmiddagen. Den vita bilen är en Volvo P1800, en sådan vill jag äga någon dag, fast den ska vara röd!


RSS 2.0