Blöjor, snart ett minne blott!

Angelica har hållit sig strax under 38 grader så hon har varit ganska pigg. Hon somnade dock före lunch eftersom hon sovit så dåligt inatt, varpå hon inte somnade efter lunch. Får väl se ifall hon kan ta en sen tupplur alldeles strax. Angelica är ju allmänt en livlig tjej som oftast har några ljud sig för. Idag blev det dock väldigt tyst från hennes härliga stämma. Vart hittade jag henne?

Jo, hon hade satt sig på pottan alldeles själv, lilla sötnosen! Det var bara lite fuktigt i trosorna, dröjer inte länge förrän hon har full kontroll. Hon har varit utan blöja i snart 6 dagar och det har hittills varit framgångar alla dagar. Fast hon har ju varit pottränad sedan långt tillbaka. Jag tränade ju EC med henne från det att hon var 6 månader.

  

Här till vänster sätts Angelica på pottan för första gången i sitt liv, nästan precis 6 månader gammal. På den högra bilden, bara någon dag senare har hon lärt sig att sitta själv på pottan. Jag tror även att det var första tillfället som det kom någon form av avföring i pottan också.
Angelica var så gott som blöjfri i slutet av sommaren 2008, fast i den vevan började Christian på dagis och det blev så mycket runt omkring honom att Angelicas EC'ande kom helt i skymundan. Och plötsligt blev det Angelicas tur att börja på dagis hösten 2009 och hon är ganska liten och späd så det där med hitta trosor som passade blev liksom ett problem. När vi EC'ade henne hemma så använde vi ju tygblöjor, det är så smidigt och bra mycket billigare i längden än alla engångsblöjor. Dessutom är tygblöjor snällare mot miljön på flera olika sätt.

Nu äntligen har vi alltså kommit till skott, vi köpte trosor till Angelica i förra veckan och hon älskar dem! Hon byter trosor flera gånger om dagen även fast dom är rena och torra. Första kvällen så gick det åt 10 par trosor på 2 timmar, bara för att hon ville prova dem allihopa! Trosorna är lite stora, fast hon växer ju och mindre storlek än det jag hittade nu verkar inte gå att köpa.

30 juli 2010 kl 23:00 Uppdatering

Hela 6 dygn (!) tog det efter detta inlägg (8 mars 2010) innan Angelica var blöjfri dygnet runt. Otroligt smidigt. Blöjor är verkligen ett minne blott numera.


Sjukstuga

Ja, då var det dags igen, sjuka barn. Åtminstone Angelica, hon har feber, näsan rinner och ögonen rinner. Hon har ju lite trånga tårkanaler så ögonen rinner så fort hon blir snuvig. Nu gäller det bara att tvätta och hålla ögonen rena så det inte utvecklas till någon ögoninflammation också. På bus schemat idag står det innelek. Fast dom är duktiga på att roa sig så skratten ljuder mellan väggarna. Det är väl bara min skola som får lida i vanlig ordning. Hmm, alltid är det nåt jag inte hinner med.

  

Fika lite, gömma sig bakom soffan och i skrivande stund så går Christian runt och sjunger i en glass strut (gjord i trä). Sötnos, en riktigt alert sångare. Äsch, varför bara skriva när kameran står framme?

Visst är han supergullig?

Igår hade vi fika i snön och pulka åkning i backen, riktigt mysigt. Barnen skrattade gott, solen sken på oss också, underbart!

     


Det bär av utför!

I solen nu på eftermiddagen var det plus tio grader, superhärligt. Ut i snön för att äta mellanmål, nybakade bananmuffins med chokladbitar. Mums! Sedan stannade vi utomhus en liten stund.

   

Skojigt värre att glida utför i vår snöhög. Så tacksamt att snön är glidvänlig. Så härligt att få vara ute med barnen och skratta och busa.
Glittrig morgon och smaskiga muffins

Åhh, en sådan underbar morgon det var idag! Gnistrande kallt, blå himmel och härligt solsken. Det var bara att klä på sig och gå ut med kameran.

Frosten är ju bara så vacker, speciellt när solen gör så att den glittrar.

     

Det är ju bara så otroligt vackert.

     

Vi provar ett nytt muffins recept idag. Muffins med banan och krossad choklad.

  

Hmm, inte så lyckat resultat dock. Fast jösses vad goda dom blev. Barnen älskar dom och hittills har Christian och Angelica inte gillat några utav de muffins som vi har bakat förut.

Muffinsen var så grymt goda att jag skrev om receptet och provade igen, denna gången blev det riktigt lyckade muffins. Nu är det dags för mellanmål, gissa vad? Jo, muffins så klart.


Skansen runt hörnet

För att liva upp dagen lite idag så blev det en promenad för att sedan åka buss till Norrtälje. Och vad stöter vi på?

   

Tre stycken älgar. Sista fotot är från hemfärden, så det kan ha varit fyra älgar. När vi såg de första älgarna så stod jag och hoppades på att kunna fånga alla tre på samma foto, vilket jag inte lyckades med:-( De två första väntade aldrig in den tredje som försöker ta sig genom all djup snö. Fotona ser kanske lite overkliga ut,  men jag har inte lärt mig att kompensera kamerans inställningar gentemot all bländade snö ännu.

     

Idag var det äntligen Christians tur att åka sjal, och han ville, tjoohoo! Han har ju blïvit så duktig på att gå längre sträckor själv så det gäller att passa på!

Angelica sov gott i vagnen, en stund i alla fall. Hon vaknade till strax innan vi mötte älgarna, och då blev hon klarvaken. Jag sitter här nu och skriver med två super trötta barn, vi väntar på Ronny som är sent hemma efter arbetsdagen.

  

Gillade denna kontrast med grönt och snö! Nästan så man tror att det kan bli grönt överallt. Slutligen en solnedgång, en av de sista från huset misstänker jag. Nu när vi går mot allt ljusare tider så ändrar ju solen sina placeringar för att gå upp och ned. Förut i vinter har solen gått ned i söderläge ungefär och nu går den nästan ner i väst. Väst innebär tyvärr dåligt fotoläge för solnedgångar från huset.


Från blått till grått

Gaaahhh, varför kan inte saker och ting bara vara "bra"? Underbart väder när vi vaknade och nu är himmeln alldeles grå och tråkig.

  

Sedan dessa foton är tagna så har molnen drivit in ordentligt och skymmer numera solen och den blåa himmeln. Trist. Hade ju tänkt att gå ut med barnen, vi har ju en "ofrivillig" hemmadag.

Punktering, igen, bara andra gången denna vecka. Som tur blev det samma däck, fast det innebär förvisso att Ronnys lagning igår kväll med reservhjul på burk och mera luft inte fungerade. Hmprf. Nu är vi "instängda" i huset, ingen sol att gå ut och busa i och ingen grädde hemma så vi kan baka muffins. Hmpfr. Ingen fågelmat finns det heller, skulle vilja fotografera fåglar. Det kan till och med barnen sysselsätta sig med, nåja en kort stund i alla fall, hihi.

  

Spela xylofon är roligt. Vad tror ni? Har jag fångat bilden utav två framtida fotografer? Innan jag fotade barnen så fotograferade dom fåglarna utanför fönstret. En sak är då säker, det blir inget skolarbete gjort idag, det är viktigare att göra dagen till "barnens dag". Nåt kul kan vi säkert hitta på, jag trivs som allra bäst när jag har barnen hos mig.


Solskens bus

Det var en riktigt vacker morgon idag! Tog mig tid att fota soluppgången och sedan när vi skulle gå till bilen för att åka till dagis så passade busarna på att plumsa runt i snön medan jag hade kameran i högsta hugg.

  

Christian försökte sätta sig på sin grävskopa som fanns där under all snö någonstans. Angelica gick runt en stund i den höga snön och kom underfunn med att det var enklast att bara sitta ned.

     

Fotade med två olika kamero idag, jämför de två första bilderna. Vilken är naturligast? Den tredje är fotad med ett mindre teleobjektiv så den räknas inte riktigt i denna jämförelse. OBS. Helt fel datumstämpel.

  

Samma här, två olika kameror. Vilken är naturligast? OBS. Helt fel datumstämpel.

  

Samma här, två olika kameror. Vilken är naturligast? OBS. Helt fel datumstämpel.

En avslutande naturbild som jag bara fotade med den ena kameran, hade varit kul med en jämförelse här också, men man kan inte komma ihåg allting.


RSS 2.0