Sjalhängare

Jag har hittat en hängare till våra sjalar, trappan!

    


Fördelen är att Christian själv kan hämta den sjalen som han helst vill bli buren i. Oftast så väljer han lila sjalen, jag tror att han har förstått att lila är mammas favoritfärg. Gullunge!

Från vänster ser vi:
EasyCare Lava 4,7 m
Hoppediz Curacao 5,2 m
Ellevill Zara Original hemmafärgad 4,7 m
Ellevill Zara Purpel 4,7 m

Curacaon kan inte jag använda, den är fööör lång. Däremot passar den utmärkt när Ronny ska bära nåt barn i en sjal.

Grillat 26/4

Till middag, hmm, en sen middag, dvs en middag efter att barnen somnat så skulle vi äta grillad revebenspjäll, tzatziki, potatis och potatisgratäng.Här gör Ronny iordning tzatzikin. Middagen blev riktigt god, helt klart värd att vänta på!

Sand, sand, sand 26/4

Min lilla skapar kille, oftast hittar man honom i sandlådan när vi är utomhus.


Rutschkana 26/4

Angelica har lärt sig att åka rutschkana helt på egen hand.

     


Härligt tjejen, bra balans!

Hoppa, hoppa, hoppa 26/4

När Angelica sov efter lunchen så busade jag tillsammans med Christian, han och jag skulle behöva mer tid tillsammans på egen hand egentligen.

    


Här visar Christian hur duktig han är på att hoppa!

Sååå hungrig 26/4

Vid lunchen så bad jag Angelica att ställa fram sin tallrik på bordet, barnen brukar vara duktiga med att duka bordet. Denna gång ställde Angelica dock ingen tallrik på bordet.....Hon tog med sig talltiken till spisen och tyckte att pappa skulle fylla den mat. Smart liten tjej som var väldigt hungrig!

Njuter av vädret 26/4

Det är bara att passa på! Barnen trivs otroligt bra med att vara ute och när dessutom solen skiner, åhh, ljuvligt.

     


Leka i sandlådan, gunga, plocka blommor, alltid finns det något att göra när vi är utomhus. Christian tyckte vi skulle gå till postlådan, ja det fick väl gå an trots att det var söndag.Gunga 25/4

På campingen fanns det även några vipp-gungor som barnen provade med glädje.

     


Christian tyckte inte riktigt om att gunga tillsammans med Angelica, han tyckte att det var läskigt. Jag vet inte vad som har hänt, det är väldigt ofta som han tycker att det är läskigt att gunga. Fast han vill ändå gunga eftersom Angelica tycker att det är så väldigt roligt att gunga.

Middag 25/4

Till middag blev det färdig grillad kyckling, mums! Det tycker hela familjen om. Vi stannade till för att äta vid en camping utanför Uppsala, Sunnersta camping.

       


Vi fick sällskap utav två ankor, så barnen fick mata ankorna med några brödbitar. Angelica fick vi hålla koll på, hon sprang nästan ut vattnet!

Coop Uppsala 25/4

Efter marknaden i Viksta så åkte vi till Coop för att köpa PicNic-middag. Christian och Angelica fick åka lite karusell.

      

Viksta marknad 25/4

Nedrans bilkö vi hamnade i! Två timmar tog det att snigel åka fram till parkeringen. Innan dess så hade ju vår resa från Norrtälje dessutom tagit en timma redan. Suck!

    


Vi såg marknaden på långt håll ganska länge när vi köade. När vi väl kommit fram så var det dags för lunch, sallad med bland annat kassler och ost. Barnen busade med parkerings snörena när vi ätit färdigt.

     


Till att börja med så fick barnen springa ganska fritt, fast dom ville sällan åt samma håll som oss.  Och så var det så mycket roliga saker att titta på... Vi hade bojkottat vagnen, det brukar bara vara jobbigt att dra runt på en barnvagn i folksamlingar. Angelica fick åka sele på min rygg medan Christian fick åka på pappas axlar och sedan även åka sjal på pappas rygg.

Vi gjorde inte direkt några fynd.... Ronny var ute efter lite bil delar, fast det fanns mest krims-krams på marknaden. Barnen fick varsin buss och några gosedjur med sig hem i alla fall.

Vi har det bra...

Vi här bak i bilen, vi vill inte vara med om någon krock.

Vi är på väg till Viksta marknaden, vi har stått i bilkö i 1½ timma, vet i katten när vi kommer fram till infarten... Barnen brukar vilja ha lunch klockan 11 också... Suck, det blir så varmt i bilen. Angelica sover... Trots att hon inte får sova på förmiddagarna vanligtvis, eftermiddagen och kvällen blir så knasig när hon sover på förmiddagen.

    


Fotot på Angelica är redan en timma gammalt, detta var när hon åt banan för fullt. Nu rullar vi under motorvägen åtminstone och vi ser marknadstälten.... Snart är vi kanske framme?

Sandmonster 24/4

Sandlådan är riktig favorit när barnen är ute. Men jösses vad sand dom äter! Hur kan det vara gott??? Det kanske knastrar spännande i tänderna?

    

    


Christian och Angelica roar sig i alla fall, det är ju det som är det viktiga!!!

Busiga pappa! 23/4

När pappa äntligen kom hem från sin länga arbetsdag så fylldes barnen med massor utav spring i benen.

     


Busungarna ville bli kastade över soffkanten och så skulle det lekas tafatt, spring hit och dit, fram och tillbaka. Mycket skratt och glada miner!

Solkatt

Christian tittade så förundrad på en solkatt på väggen. Jag plockade fram en spegel och visade solkatter i taket! Barnen tittade storögt.

      


I barnens värld finns alltid något nytt och spännande att upptäcka!

Tjohoo, kullerbytta!

Christian kan göra kullerbyttor själv!!! Förut har jag alltid puffat honom i rumpan för att han ska kunna rulla över, men nu kan han själv!

    

Upp, upp, upp och runt!

Torsdag 23/4 Iväg

På eftermiddagen åkte jag iväg med barnen till ett ställe som heter Kärnan, jag hoppas kunna få hjälp och stöd från Kärnan angående Christians tråkiga dagis vistelse.Springa över sandhögen tyckte Christian var roligt! Angelica hon ramlade mest hela tiden, en liten snubbelfot!

Torsdag 23/4 Hemma

Christianvar ju på dagis som vanligt. Vädret var ju helt gudomligt så Angelica och jag passade på att vara ute. Jag hängde upp årets första tvätt utomhus. Härligt! Kläderna doftar ljuvligt när de får hänga ute och torka tycker jag.

     


Ja, jaa, Angelica är för varmt klädd. Nya vårkläder är beställda. Det blir lite blandat med tunnare jackor och överdragsbyxor, en del plagg kommer att vara vind- och vatten täta, andra är bara vindtäta. Alla plaggen andas så att barnen inte blir för varma. Jag kan knappt bärga mig tills paketet kommer!

Jag älskar Ronny!

Ronny är mitt livs kärlek och jag hoppas vi har många dagar kvar att spendera tillsammans! Vi kommer ju så bra överrens och så har vi några gemensamma intressen, gamla bilar tex.

Enligt honom själv så såg han mig första gången sommaren 2003. Då hoppade jag på kryckor, hade höger ben helt spjälat och så körde jag runt i en ljusröd bubbla från 1972.

   


Efter denna bubbla har jag hunnit haft ytterligare 3 bubblor, en mörkblå, en gul och en grå-blå. Fler bilder på den sista bubblan kan ni hitta här.

En vacker dag så önskar jag mig en Bubbla! Dom är så härliga! Christian kan dessutom urskilja bubblor, så fort han ser en ser en bubbla så pekar han och säger Bubbla!

Det roliga med den ljusröda bubblan var att när jag körde runt i den så hade jag dikter uppsatta i sidofönstrena. En dikt som skrev sommaren 2003 tillägnar jag nu Ronny.

Till min älskling Ronny!
Ja. ja, jag är usel på att rita hjärtan på fri hand. Det är väl tanken som räknas hoppas jag? Ronny han kämpar och sliter, jobbar och jobbar, lagar gamla bilar, ja han gör allt han bara kan för att våran familj ska kunna ha det så bra som möjligt.
Vi älskar dig, Ronny!

Ord som underlättarJag gillar att hämta styrka från dessa ord när det känns tufft med barnen. Jag vet inte vem som har skrivit dem, men kloka ord är det i alla fall.

Ha, ha, haSmaklösa är ett band från Gotland som har skrivit många roliga texter, så håll till godo!

Farhågorna besannades

Då var ett utvecklings samtal på förskolan avklarat angående Christan. Suck, mycket tråkiga saker fick jag höra.

*Christian leker oftast för sig själv
*Christian är inte speciellt talför
*Christian håller sig gärna i bakgrunden, han gör sig sällan hörd
*Christian blir ledsen när de är i större grupper för att inte hör/förstår vad dom gör/ska göra
*Förskolan har inga resurser för att ha barnen i mindre grupper

*Christian är kreativ, han tycker om att måla, leka med lera eller vara i vattenrummet
*Christian visar stort intresse för bokstäver och siffror

Förvisso ungefär vad jag missstänkt... Rent allmänt så tycker jag att Christian har dåligt självförtroende när han är med andra barn. Christian är blyg, försiktigt och tillbakadragen. Han låter barnen ta saker ifrån honom, inklusive Angelica. När någon tar något ifrån honom så släpper han bara och blir lite ledsen i ansiktsuttrycket. Tänk om han ändå kunde hålla i dom sakerna han faktiskt leker med för stunden.

Undras hur vi kan hjälpa honom att få bättre självförtroende? Eller hur vi kan lära honom att leka i grupp? Hela livet består ju av grupper, förskolan, skolan, fritiden, arbetet. Dessutom är det ju så underbart att kunna ha goda vänner runt omkring sig.

Christians stora nackdel är ju hans hörsel, han har en dubbelsidig hörselnedsättning vilket medför att han har hörappater.

  


Röd lastbil för höger öra och blå för vänster öra.
Ifall man jämför Christian med de andra treåringarna på förskolan så ligger han efter i talet. Lite trist faktiskt. (Ja, ja, man ska inte jämföra barn.) Då har vi ändå tillgång till specialpedagog och logoped, fast dom är så fullbokade varpå vi träffar dem ganska sällan.

Här hemma har vi ju Angelica som tar väldigt mycket plats. Christian han är ju bara lugn och snäll och är duktig på att vänta. Medan Angelica skriker högt när hon vill något som vi har missat.

Jag tycker lite synd om min fina kille. Inga lösningar har jag på lager heller.

Barnsång

På förmiddagen så har Angelica och jag varit på Barnsång i Rodenkyrkan, supertrevligt. Angelica gillar ju musik och försöker gärna dansa. Just idag så var däremot Angelica på värsta bus och spring humöret!

      


Angelica tar för sig utav instrumenten. Olle med gitarren är sångledaren. Dom flesta medverkande kom med på gruppbilden.

     


Julia gjorde sitt bästa för att klättra upp och sätta sig på korgen. Angelica gick och satte sig i knäet på Julias mamma Birgitta. Dom sjunger "Huvud, axlar, knär och tå..." Sedan ledsnade Angelica på att sitta i ring på mattan och lyssna på musiken, hon började springa runt bland borden. Några av de andra barnen hakade på så det blev lite "tafatt-jakt". Barnen hade glada miner i alla fall.

Bevara skogarna

Naturen är ju en så otroligt underbar plats. Naturen behöver hjälp från oss för att den ska kunna bevaras.


Seså, kom igen nu klicka för skogen, idag, imorgon, övermorgon. Ja, det är bara att klicka så mycket man orkar.

Klicketti, klicketti klick!

Grattis!

Ett stort grattis till Elina, hon fyller ett år idag. Hipphipp Hurra! Eftersom jag förstod idag att Elina gillar Nalle Puh så får Elina ett Nalle Puh kort från oss!


Trevligt besök

Dagen till ära så fick vi besök, Annika med sin dotter Elina. Dom kom lagom till lunchen så det var bara för Annika att ta för sig!
Efter lunchen blev det en söva-Angelica-promenad, hon var trött. Fast Angelica satt mest i vagnen och tittade nyfiket på Elina, till slut somnade Angelica.Elina hade så mycket att utforska! Roligast var nog i alla fall bondgården, Elina skrattade gott när kon råmade. Fick ingen bra bild på det tyvärr, min kamera tar typ fotot 15 sekunder efter att jag sett objektet och tryckt på avtryckaren. Ruskigt irriterande ibland när man missar fina bilder liksom.

      


Angelica vaknade alldeles panik skrikande efter att ha sovit en timma bara. Mardröm? Angelica stod länge och funderade på varför någon "okänd" lekte bland deras saker. Angelica tinade upp till slut och var med i leken hon också.Annika och Elina provar vår bärsele, det ser ju riktigt fint ut, eller hur? Fikade gjorde vi också förstås, jag bakade ju igår och idag också faktiskt.Jag bjöd på Dumle muffins, ganska degiga sådana, Chokladkakor och så Banankaka. Banankakan var min hittills godaste banankaka, så saftig och full av smak att den bara smälte i munnen. Undras var Annika tyckte?

Recept på Dumlemuffins hittar ni här.


Spring i bena 20/4

Det var rally spring på barnen idag!!! Dom jagade varandra kors och tvärs på nedre våningen, som fövisso med hjälp av grindar är begränsad till köket och vardagsrummet för barnen.

  


Springa och sedan "hoppa" och landa på alla fyra. Båda två skrattade massor!

Nattuggla

Ögon går i kors, fingrarna orkar knappt skriva. Men här sitter jag strax efter klockan 3 på natten. Är det någon idé att gå och lägga sig? Jag får sova kanske 2 timmar i bästa fall, zzzzz, vore ju skönt. Jag är annars en riktigt trött människa som helst sover 8-9 timmar på natten.
Jag har haft ett nattligt symaskinsrace.... Fast hur många hundra meter tråd maskinerna än spolar fram så tycks jag aldrig komma i mål.

Näe, God Natt på er där ute i cyberspace!


Å nej, inte redan, han ju sååå liten!

Så himla typiskt! Christian har börjat svära. Är inte det lite väl tidigt??? Hmprf.

Jag hörde bara högljudda uttryck "förbannad unge" gång på gång från vardagsrummet, Angelica var i köket med mig. Christian satt på golvet och försökte bygga ihop en brandbil, vilket inte gick så bra. "Förbannad unge" fick det heta när han misslyckades gång på gång. Suck, han vet ju inte ens vad orden egentligen betyder. Jag grubblar på ifall jag råkat kläcka ur mig något sådant uttryck, men det tror jag inte. Jag brukar inte svära. Ronny säger att han inte heller har användt det uttrycket. Kan det komma från Emil kanske? Emil är ju en av favoritfilmerna just nu. Fast i Emil heter det ju "Förgrymmade unge", ganska lika i alla fall. Jag har infört tillfälligt Emil förbud nu en tid framöver. Fast ifall ett barn redan har lärt sig att svära så är det nog väldigt svårt att få barnet att sluta upp med att använda det uttrycket.När jag försökte fotografera en arg och svärande Christian så lyckades han naturligtvis få brandslangen på plats helt plötsligt!

Vi bakar

Under eftermiddagen passade vi på att baka några kakor, smaskens. Barnen gjorde sitt bästa för att hjälpa till. Hmprf, Christian råkade hälla ut en fjärdels burk med bakpulver i en mjölblandning som inte skulle innehålla bakpulver. Suck, bara att slänga alltihopa!

     


Chokladkakor med vit choklad som garnering, den vita chokladen var smaksatt med Lime, smaskigt värre. Till vänster kakorna före ugnen, i mitten precis efter ugnen och till höger när jag hade lossat dem. Kakorna fastnade ju på bakplåts papperet så de blev inte så fina. Undras ifall jag gjorde nåt fel med smeten? Nåja, goda är dom i alla fall! Det var premiär att göra dessa kakor så jag är nöjd trots att dom fastnade.

     


Efter chokladkakorna gjorde vi Dumle muffins, barnen älskade smeten! Angelica hon åt med hela kroppen, tur det finns tvättmaskin. Till höger stoppar Christian ned dumle kolor i muffinsen.

     


Till vänster före ugnen, på mitten bilden har muffinsen precis kommit ut från ugnen. till höger så har muffinsen svalnat, och oj vad dom sjönk ihop. Undras ifall dom skulle ha stått längre inne i ugnen? Jag har ännu inte smakat dem så jag vet inte riktigt hur de blev, dessutom är det första gången som jag gör muffinsen. Dom ska vara lite som kladdkaka fast med en dumle kola i mitten. Visst låter det smaskigt?

Färsna Gård 19/4

Vi hade riktgit trevligt på Färsna Gård idag, solen sken, fast det blåste lite kallt. Vi mötte Amanda med sina föräldrar Erika och Peder på Färsna Gård.

     Vi började med att titta på fåren, eller rättare sgat baggarna. Gutefårs-baggen var väldigt snäll! Han ville gärna bli klappad, Angelica lyckades till och med pussa honom på nosen!

     Massor av gulliga lammungar hade det kommit. Allihopa var svarta i år, några hade lite vitt på sig. Angelica, Amanda och Christian tittar intresserat på dom gulliga fåren.
 

    Två äldre traktorer stod framme, till barnens förtjusning!!! Amanda och Christian stor trivdes bakom ratten! Angelica fick knappt en chans att pröva på att ratta.

Förutom fåren så såg vi hönsen och tuppen, kaniner, gäss, getter, hästar och så kom det en snäll katt som gärna ville bli klappad.

En härlig dag!


Härlig sol och blå himmel!

Ljuvligt väder är  det så på morgonkvisten, jag hoppas attt det håller i sig under dagen. Idag ska vi åka iväg till Färsna Gård, det brukar vara uppskattat utav barnen.

Håll tummarna för vädret!

En starur anfaller!!!

Då var det dags igen, snö, snö, snö. Ugga, kallt och inte alls lika mysigt som att gå omkring och leta efter fina vårblommor att fotografera.

     


Starur, det är ett Gotländskt uttryck. Så här skriver Wikipedia om Starur:

Starur, gotländskt folkligt tidsbegrepp. Man räknar utifrån principen att staren först ska anlända, vilket brukar vara i januari-februari. Efter det ska det komma sju lågtrycksperioder med högtrycksperioder emellan. Sen anses det vara vår. Lågtrycksperioderna skall medföra såväl ymnigt snöfall som enstaka flingor i luften.

Aprilväder

Då var det dags igen, sådant dära väder som bara är för underligt! Solen lyser, regnet faller och vinden blåser.  Regnet är dessutom utblandat med snö! Någonstans borde det finnas en vacker regnbåge!Det är bara att hålla tummarna, kanske får just jag se en skimrande regnbåge idag? Vi får väl se ifall vi vågar oss ut i blåsten.


Pappighet och mammighet

Ikväll var Ronny ute och meckade med en våra bilar, plötsligt var han och bilen borta! Christian började stört tjuta, han bara grät och ropade efter pappa. Pappa hade ju åkt iväg med bilen där bilbarnstolarna finns, varpå Christian säkert ansåg sig ha kunnat följa med.
Christian är nog inne i en "jag-är-pappig-period". De flesta barn får ju sådana här perioder, så jobbigt med ett barn som är ledset och så vill barnet bli tröstad av den motsatta föräldern. Man känner sig ganska värdelös faktiskt.

Igår gjorde Angelica något liknande. Ronny tog med båda barnen i bilen och skulle åka till Arninge. Vid Roslags stoppet blev Angelica panik-ledsen och ropade efter mamma, Ronny fick vända hemmåt igen!

Barns mammighet och pappighet eller rättare sagt separationsångest kan vara riktigt jobbig ibland. Vissa perioder är det en förälder som kanske känner sig utanför eftersom barnet verkat ha fått en favorit. Det brukar gå över och bli tvärtom till slut.

Här hemma är det mest mammighet som varit på tapeten etersom det är jag som varit hemma med barnen. Angelica var nästintill hopplös i höstas, det var bara jag som gällde. Jag kunde knappt vända ryggen åt Angelica förrän hon blev ledsen, pappas sällskap dög inte alls. Det är bättre nu i alla fall. Nu ammas hon ju också mindre, bara två gånger per dygn, i höstas var det väl 7-10 gånger per dygn.Care Bears - Krambjörnarna, dessa snälla, vänliga, kärleksfulla och ta-hand-om-varandra björnar var jag otroligt förtjust i som yngre. Jag gillar dem ännu, fast jag samlar inte på deras klistermärken längre.
Föräldraskap är nog lite som Krambjörnarna, delad glädje är dubbel glädje. Famljen borde hålla ihop i vått och torrt och barnen vill inget hellre än att vara med sina föräldrar. Barnen får vara med oss så mycket de bara vill! Oavsett mammighet eller pappighet, lite gulligt är det ändå när barnen bara vill följa med oss överallt. Barnen är ju så fulla av kärlek!

Bortglömt...

Tadaaa!!! Råkade hitta ett bortglömt chokladägg. Mums! Det får nog bli min lilla kvälls gottis. Blir en ganska ensam kväll.... Ronny ska visa en bil nere i Solna och sedan ska han eventuell fara runt på stan med en god vän.Fast med lite choklad och en sax och några symaskiner så har jag sysselsättning som nästan aldrig blir färdig! Aha, symaskinsrally, here we go!

Fenomenal oreda 17/4

Jag begriper hur två barn kan vara så fantastiskt duktiga på att ställa till med oreda.

    


Det borde ju bli jobbigare att leka när allting ligger huller om buller på golvet??? Eller? Ibland undrar ag verkligen hur barn tänker.Christian kramar Angelica, fast Angelica försöker nog mest att slita sig!

Bok panik

Så kom det i alla fall, bokpaniken!!! Det är värsta högen med böcker som kommer att behövas tills i höst och till våren 2010 och framöver för tre år. GAAAAHHHH!Det är verkligen dags att bli klok som en uggla för att få studierna att fungera tror jag. Fördelen med kursen Nyfiken på Naturvetenskap är att jag känner igen flera av momenten, jag har ju redan läst massor med naturlära, kemi, biologi, fysik astronomi. Mestadels på gymnasienivå, fast även på högskole nivå. Fast när jag kikade i kursplanen så är den faslig massa böcker som måste köpas.

Först av allt så önskar jag mig denna boken:Och så ska jag försöka att läsa i denna bloggen, det verkade finnas många vettiga tips där.

I januari 2010 kommer jag att läsa kursen Naturens och teknikens byggstenar, hjälp, en faslig massa fysik som jag alltid haft sååå svårt för. Från kursplanen så blir jag mest nyfiken på boken Konsten att slakta en tröja.  Syslöjd mitt uppe i allt???  Hmm, lite märklig titel är det allt.

Jag googlade lite på lyckas med studier, det verkar finnas en hel uppsjö av böcker i det ämnet. Hmm, vilken kan hjälpa mest???

Hjälpreda

Efter gårdagens trapatser så var jag helt utmattad och allmänt slutkörd. Jag orkade inte packa upp någonting av det som vi hade med oss.

Imorse skulle vi till förskolan som vanligt, jag klär på barnen i hallen och ser hur Angelica kryper in under vagnen. Jag trodde först att hon bara ville ställa med besvär, men hon hittade någonting under vagnen. Skorna! Jag hade själv aldrig hittat hennes skor ifall jag skulle ha börjat leta efter dom. Jag kommer ju inte ihåg att jag lade skorna där under igår när Angelica skulle sova i vagnen på bussen när vi var på väg hem.

Tack för hjälpen Angelica!

Hemma igen 15/4

   

Christian gör ett tappert försök med att byta batterin, jag fick rycka in och hjälpa honom. :-) Han lär sig så mycket utav att titta på oss, helt makalöst. Själv var/är jag helt slutkörd efter dagens strapatser, fast det blev ju kanske bara tre timmars sömn i natt också. Gjorde ett tappert försök med att vila på golvet, fast då fick sällskap. Sötnosar!

Mera vår!!!

   


De röda blommorna är ju bara sååå vackra! Härligt med påskliljor, snödroppar och en ensam vitsippa.

Rutschkane-paradiset 15/4

Idag var det dags för Christians hörseltest på Rosenlunds sjukhus, vi fick åka hemmifrån strax efter kl 6,30. Ugga, tidigt. Vi åkte buss, det tar lite tid men det är skönt att slippa bilköer, vägtullar, parkeringsavgifter och risken för att köra vilse.

På Rosenlunds sjukhus så mötte Ronny upp oss. Angelica fick vara med pappa medan Christian gjorde hörseltestet. Han fick pröva något nytt idag, lägga på en kloss för varje pip han hörde. Det fungerade kanon! Christian var så alert och intresserad och provsvaren visade på i princip fullt normal hörsel med hörapparaterna. Härligt!!!

Efter sjukhus besök så åt vi lunch i Tantolunden. Sedan fick busungarna busa runt en god stund. Till deras förtjusning så fanns det 5 (!!!) olika rutschkanor. Gissa om det var mycket skratt och spring på barnen.

     Långa, höga rutschkanor, precis i Christians smak. Angelica fick mest åka i mitt knä. Den gula rutschkanan vara en gul spiral i plast, i den fick man en väldans fart, det gick knappt att fotografera Christian. Han och Angelica fick åka spiralen i mitt knä sedan, det gick lite för fort.


Spännande tunnlar! En liten vy över lekplatsen. Angelica tränade på att gå upp och ner i lutande backe. Mysig gunga, Christian tyckte dock att den var läskig. Han har blivit skrämd för att gunga, jag vet bara inte när och hur.

Vi gick från parken lagom när Angelica behövde sova lunch så att hon sov under hela bussresan hem, skönt.
Min ljus-beiga jacka var mer grå när kom hem kan jag avsöja, busade mig smutsig tillsammans med barnen.


Höstens bistra sanning

Nu till hösten är det dags för mig att göra någonting åt mitt eget liv, fortsätta mina studier på lärarprogrammet. GAAAHHH, usch, det ska skulle börjas med Litteraturvetenskap. (Jag har hittills läst en termin pedagogik.)
Det enda jag sett framför mig är en hög med böcker som tar tid att läsa och som är DYRA i inköp.Usch, känns inte motiverat. Jag önskar mig lugna studier under hösten så att lilltösen inte får alltför långa dagar på förskolan. Jag ska ju själv orka med också, studera och vara mamma 24 timmar om dygnet. Morr, fnys.

Jag tog mod till mig och ringde upp studievägledaren för att veta vilken kurskod jag skulle söka in på, upptaget, upptaget, upptaget. Hmprf!
Medan jag väntade på ett svar i telefonen så surfade jag runt lite och hittade en annan inriktning på lärarprogrammet som kändes mer passande för mina intressen.
Äntligen svarade studievägledaren. "Du ska söka Litteraturvetenskap kod lalalala" Efter mycket om och men så frågade jag: "Kan man byta inriktning?" -"Njaa, det beror på ifall det finns plats." Mitt humör sjönk. -"Jag vill läsa Barn, Natur och teknik". Då kläcker studievägledaren ur sig att det är dåligt med sökande till den inriktningen. Tjohoo, inga problem för mig att få plats!!!!!
Jag har precis skickat iväg ansökan til kursen Nyfiken på Naturvetenskap, ansökte till några andra kurser också för säkerhets skull. Taaadaaa! Snart är jag en bokmal igen!Det värsta med ansöka till högskolan är att jag hittar så många intressanta kurser, några exempel:
Digitalt foto och bildskapande
Ditt barns språk, Språkutveckling 0-2 år
Barns språk- och talutveckling
Spädbarns Psykologi
Äventyrspedagogik
De yngre barnens litteratur
För att inte tala om Skogens skatter, den kursen vill jag verkligen läsa någon gång. Eller varför inte en kurs som heter Astrid Lindgren?

Näe, jag får akta mig, annars blir jag en riktig gråhårig bokmal, och det går ju inte? Jag vill ju vara mamma också!Nu ser jag äntligen fram emot studierna igen! Paniken över den gigantiska bokhögen är borta! Fast detta program verkar ju också spännande, hmm ??? Näe, näe, näe, nu har jag gjort mitt val.

Jag behöver hitta en fadderskola också, en plats där jag kan göra min praktik. Hade ju en fadderskola när vi bodde i Sollentuna, men dit orkar jag inte åka nu. Jag fick en liten snille blixt idag, jag rådfrågade rektorn på Christians förskola. Hon skulle skicka min önskan vidare till rätt person inom kommunen. Jag hoppas det ordnar sig alltihopa!!!

Jag vill helt enkelt utbilda mig till en naturnära förskolefröken med lite språkutvecklings specialitéer.

Blåsipporna ute...

...i backarna står
Niger och säger att nu är det vår


Det är så härligt med solsken, blå himmel, fågel kvitter och vackra vårtecken här och där. Passade på att fota lite granna under helgen som gick.

   


Tussilago, aktiva myror, dvärg vårlök, en stor rovfågel som cirkulerade över vårat hus.


   


Kvittrande småfåglar, blåstjärnor, krokusar och blåsippor.


  


Blåsippor, nässelfjäril, en humla i en krokus.


  

En ekorre i trädet, och massor utav tussilagosar.


Jag saknar de vackra snödropparna, undras ifall jag kan hitta några såna häromkring? Gullvivorna är på väg upp i rabatten i alla fall. Andra blommor jag saknar är vitsippor, påskliljor och de vackra underbart doftande liljekonvaljerna. Citronfjärilar har jag sett ett par stycken också, men de har inte fastnat på bild ännu.

Tisdag 14/4

Christian har varit på förskolan idag, han blev lite ledsen när jag lämnade honom där... ANgelica och jag har inte gjort så mycket, jag har mest suttit vid datorn och grubblat över min framtid... Det börjar ju bli dags att bli någonting annat än mamma 24 timmar om dygnet...

    


När vi var ute på eftermiddagen så släpade Angelica runt på sin Nalle Puh och Christian hade nappen i högsta hugg. När jag började laga maten så blev det lugnt och stilla inomhus..... Aha, barnen passade på att äta mat i varadagsrummet. Hungriga små rackare! Christian hade dukat upp så fint och bra så. Sötnosar!

Hur man (inte) färgar en sjal

Bestäm dig för en färg som inte existerar, dvs blanda två olika färger för att förhoppningsvis få fram den färgen du vill ha. Börja med att förebereda saltlösningen och färgblandningen. Tag bara hälften av den rekommenderad färgmängden eftersom du är sååå osäker på resultatet.
Lägg in sjalen i tvättmaskinen och starta programmet.
Häll på färglösningen via tvättmedelsfacket, titta in i trumman och få PANIK!!!!!
Sjalen lades ju in i maskinen torr, GAAAHHH! Tyg som färgas ska ALLTID blötläggas ordentligt före färgning.
Se framför dig hur sjalen kommer att bli alldeles flammig och förstörd.
Häll på massor av vatten i tvättmaskinen via tvättmedelsfacket för att kompensera för att sjalen var torr.
Vänta, vänta, vänta på resultatet. Gå omkring och var nervös. Är inte tvättmaskinen färdig snart??????

Japp, så började min färgning utav en Ellevill Zara Original.Till vänster ser ni hur sjalen såg ut som ny. I bunken har jag blandat färgen. Ett färgprov på en papperstuss. Och så sjalens färgning i tvättmaskinen.Till vänster ser ni sjalen efter färgningen, den tog knappt åt sig någon färg alls. Den blev i alla fall inte flammig som tur var. Inför färgning nummer två så fick sjalen ligga i blöt och så in i tvättmaskinen. Till höger en bild på resultatet tillsammans med draken vars färg jag ville efterlikna.Eftersom jag inte blev nöjd med färgen så blev det ett tredje färgbad, in i maskinen igen efter blötläggning naturligtvis. Ytterligare en jämförelse med draken. Några kort på sjalen i olika ljus, färgen är hopplös att fånga på bild.

     


Ytterligare foton på sjalen efter tredje färgbadet. Fotona där jag bär Christian är tagna i skugga respektive solsken. Hmm, fortfarande var jag inte nöjd.Här ser ni sjalen efter sitt fjärde färgbad, denna gång med extremt lite gul färg i blandningen. Fotona där jag bär Angelica är tagna i skugga respektive solsken. Den sista bilden är tänkt som en jämförelse med hur sjalen såg ut när den var helt ny.

Annandagpåsk 13/4 Ute

Idag var vårkänslorna som borta, mulet och lite kyligare. Fast det hindrar ju inte oss från att vara ute.

   


Köra mot varandra och krocka var dagens stora skratt. Plocka sten, att det kan vara så spännande? Angelica försökte fylla bilens kofångare med stenar, ajabaja!

Annandagpåsk 13/4 Grönt

Japp, då har påskriset blivit grönt. Jag tycker det blir så fint när bladen börjar slå ut!


Annandagpåsk 13/4 Ordning

Äntligen blev det lite ordning i leksakshyllorna igen, jag polckade nämligen upp alla leksakerna från golvet igår kväll. Ronny hjälpte till med att lyfta soffan. Oj, oj, vad mycket leksaker det fanns under soffan.

       


Angelica samlade ihop lite saker i sin rosa nalle puh påse. Christian var helt överlycklig över att Blixten Mcqueen äntligen var hittad igen! Han vaktade sin bilsamling noga idag, fem bilar plus Blixten. Christians svarta ägg-maracas-ägg hittades äntligen också igen. Angelica gjorde sitt bästa för att bära så många bollar som möjligt!

Nu är det bara några leksaker på vift, ett par fisher price little people gubbar, bilen Gouido, vindflöjeln till bondgården och säkert nånting mer.

Påskdagen 12/4 Ute

Sååå underbart väder! Självklart fick barnen vara ute så mycket det bara gick!

    

Christian byggde parkeringsplatser utav sand till bilarna. Angelica plockar stenar på parkeringen och skakar om dem i hinken.

Påskdagen 12/4 Ägg

När barnen hade ätit lite banan till mellis så fick dom äntligen sin påskpresent.

       


Pappa gömer något bakom ryggen, varsitt spännande ägg. Barnen var lite fundersamma först, fast när de förstod att äggen gick att öppna då blev det roligt!

       


Angelica smaskade på godiset, Christian ville knappt smaka. Angelica vågade smaka lite påskmust också, oj vilka grimaser!

Påskdagen 12/4 Ankor

För att roa barnen lite på förmiddagen så åkte vi till Norrtälje så att de fick mata ankorna.

       


Christian han vet mycket väl hur det går till, Angelica däremot var skeptisk! Det roligaste var att försöka kasta ned brödbitar till ankorna i vattnet. Hmm, alldeles för läskigt med kanten. Speciellt med Angelica, hon vill allra helst bara hoppa ned i vattnet.

Påskafton, Gnesta 11/4

Efter lunchen så åkte vi ned till Gnesta. Där bor barnens famor och farfar, två personer som barnen egentligen inte har en susning om vilka de är. Farmor och farfar har aldirg brytt sig om Christian och Angelica, dom ringer typ aldrig och kommer bara på besök när de måste. Komma när man måste innebär vid de tillfällen som de fått en kalasinbjudan. Vi bodde ju allihopa i Sollentuna tidigare, men inte ens då var besöken eller samtalen tätare från farmor och farfar.

Nåja, här kommer en riktig bildbomb från Gnesta. Jag är glad att det var varmt och fint väder, inomhus är det så fullsmetat av porslinsfigurer (katter och nu påskfigurer) så barnen kan knappt röra sig.


Ja, vi gjorde oss till lite granna och tog med oss två påskgummor. Jag försökte lära Christian att cykla på traktorn, men han nådde inte ned till tramporna dessvärre.

   


Barnen gillade lekstugan, allra helst Christian. Angelica knallar iväg med en boll. Ronny försöker spela krocket och han fick hjälp av Angelica.Angelica hämtade klotet till Ronny gång på gång! När hon gungade så skulle hon hålla i bollen, bara för att kasta iväg den! Ronny gungar med barnen, trots att farfar sade att gungan inte är vikt testad. Ronny, Angelica, Christian och farfar pratar om diverse konstiga saker.

   


Här vågade sig våra barn fram till farfar och började busa med honom. Angelica stal farfars stol så fort hon fick chansen. Farfar fick tom ta upp Angelica i famnen. Christian involverar sig i en viktigt diskussion med pappa.

   


Angelica gillade gräsklipparen! Christian klättrade upp i farfars knä, Christian verkade trivas. Farmor höll sig mest på sin kant i vanlig ordning. Hon lider av del krämpor, en riktig otursfågel. Om jag inte visste om det så skulle jag aldrig gissa att hon har arbetat som dagbarnvårdare sedan 1965 och fram tills för nåt år sedan när hon gick i pension. Under den tiden vi har haft Christian och Angelica så har hon knappt hållit i barnen. Hon försöker knappt att prata med barnen. Lite tråkigt, hade ju varit trevligt ifall barnen kunde få ha roligt med farmor och farfar.

På vägen hem från Gnesta så stannade vi till hos några vänner i Järna. Men därifrån blev det plötsligt bråttom, pyspunka på ett utav bilens däck. Typiskt, det var ju sommardäcken som hade fått sin första provtur. Kan ju anslöja att däcket med pyspunka numera är utbytt, det var helt tomt på luft imorse.

Påskafton, hemma 11/4

På förmiddagen så tog jag en promenad med barnen, Angelica fick åka sjal på ryggen. Vi skulle ut och leta efter vårfynd!

       


Vi hittade massor med vårfynd, myror, tussilago och olika fjärilar. Christian tyckte det var roligast att kasta ned stenar i diket. Angelica hon somnade på min rygg. Det var tänkt att hon skulle hållas vaken fram till lunchen, men det gick åt pipsvängen! Jag tycker det är så gulligt med sovande barn i sjalen!

Skoj i lekparken

I söndags (5/4) var jag visst med barnen i lekparken, tur man har fotobevis ibland när minnet inte räcker till! Dessa foton fanns dock i mobiltelefonen så jag hade glömt dom helt. Jag har blivit så bortskämd med att fotona finns i digitalkameran.

     

Inte så nyttigt mellis dock. Gunga är alltid populärt. Christian föredrar att gunga på hästen.

    


I "lek-båten", här finns massor med aktiviteter. Stackars Angelica fick försöka att åka rutschkana själv medan mamma ville fota.

Ett fynd

I lördags (4/4) promenerade jag något längre än vad jag brukar när jag skulle söva Angelica i vagnen. Jag hittade något som vi tappat bort!!!

Någon gång i vintras så försvann fodralet till vagnens reflex-regnskydd. Jag letade som en galning här hemma, men det var ingenstans.Kolla, där är fodralet! Tjoohoo! Troligen har någon hittat det nu när snön smält bort. Tack till den som hängde fodralet på pinnen!

Provar Zara grön

Jag vann ju en Zara-sjal förut, en Ellevill Zara original. Färgen på den är från början svart och ljust-ljusgrå. Jag prövade mig på att färga den... Ville ha en svart och lime-färgad sjal... Hmpfrr... Gick väl sådär... Jag hade hoppats på att kunna döpa sjalen till Ellevill Zara Golden Green.

    


Här bär jag Christian i sjalen efter att sjalen fått gått igenom tre färgbad. Bilden till vänster är i skugga och den till höger är fotad i solskenet. Färgen är hopplös att fånga på bild!

   


Här bär jag Angelica i sjalen efter sjalens fjärde (!!!!) färgbad. Till vänster är sjalen fotad i skugga och till höger är den fotad i solskenet.
Sjalen kanske ser bra ut så? Ville ha en somrig färg med härligt färgdjup och bra lyster så att det verkligen syns att sjalen är färgad.

Lime är ju en ganska ljus färg så det är nog svårt att få den nyansen jag ville ha. Funderar på att göra den mer gräs-grön istället??? Men jag vet inte, jag vill ju inte att den ska bli för grööön heller.

Skulle vilja köpa ytterligare en Ellevill Zara original och färga i en mörkare grön nyans, för att sedan kunna jämföra vilken som blev bäst. Men en ny sjal kostar ju en slant och det är så många nya sjalar jag drömmer om.....

Kan den heta Golden Green? Nåt annat namn kanske?

Långfredagen 10/4

Denna dag lyckades smyga sig förbi utan att enda foto blev taget... Vad vi egentligen gjorde... Hmm, fint väder var det i alla fall. Gissar att vi var ute och busade med barnen.

Skärtorsdag 9/4

Christian fick ju vara påskgumma på dagis denna dag. Så när jag lämnade och hämtade Christian så var var även Angelica påskgumma.

Efter att jag hade hämtat Christian på dagis så åke vi till butiken där barnens pappa Ronny kom och mötte upp oss.

    

Våra påskgummor! Angelica hade skoj på pappas axlar en stund.


Butiken i vårat fall är som oftast Flygfyren, så ifall ni såg dessa färgglada påskgummor så var vi den skyldiga familjen. Jag tror faktiskt vi spridde lite påskglädje i butiken, det var många som reagerade på våra påskgummor!

Tunna vårvantar

Japp, dagis ville ha tunnare vantar. Hem och sy då förstås!

     


Snörningen på vantarna gör att dom garanterat sitter kvar! Insidan av vantarna är dessutom av PUL-tyg, laminerad polyester så att vantarna blir vatten- och vind avvisande. Yterrtyget tar ju åt sig väta förstås, det är ju utav trikå, men barn-fingrarna hålls torra! Nåja, i alla fall så länge man inte plaskar i vatten pölar med vantarna. Christian har hunnit hårdpröva sina vantar under veckan.

För övrigt så var vantarna det första plaggen jag sydde på overlocken, det var riktigt svårt! Att försöka svänga tyget korrekt vid den lilla svängen vid tummen, GAAAAHHHH!!! Nåja, någon form utav vantar blev det i alla fall. Nu ska jag bara förminska mönstret och göra vantar till Angelica också.

Annorlunda mössdesign

Våren med sin härliga värme medför ju förstås att barnen behöver nya och tunnare kläder. Jag började med att kosntuera en mössa till Christian.Får se när jag omsätter mössan till något fint och användbart tyg, nu är ju storleken och möbstret färdigt åtminstone.

Måndag 6/4

En dag i kladdighetens tecken, i alla fall om man tittar på hur Angelica har lyckats ätit.

        


Efter frukosten var det blåbärskräm överallt. Under middagen så lyckades hon placera en klick potatismos mitt på huvudet! Jag begriper hur hon gör när hon äter.  ???

Fredag 3/4

Underbart vårväder! Passade på att ge barnen mellanmål utomhus, bäst att njuta av vädret medan man kan.

       


Riktigt törstiga var dom. I sandlådan kan båda två ha riktigt skojigt, dom håller sig sysselsatta ganska länge med att bygga och konstruera.

Torsdag 2/4

Solen sken denna dag och Christian mådde mycket bättre!

       


Angelica plockar med smågruset på sten plattorna. Christian kör med traktorn vid sandlådan. Roligast av allt är nog i alla fall när pappa kommer ut och kör runt på barnen i den "gula bilen" som Christian kallar den för.

Måndag 30/3

Söndagen den 29/3 var det egentligen tänkt att hela familjen skulle åka till Åland, men det blev inte så. Christian pendlade mellan 39-40.5 grader i feber och så kunde han knappt andas.
 
Ronny åkte till Åland själv medan jag tog barnen till husläkar jouren. Där träffade vi hittills den sämsta läkaren någonsin!!!
Hon lyssnade på Christian, tittade honom i halsen och konstaterade att ett virus gjorde halsen svullen och därmed fick Christian svårt att andas. Läkaren sade: "Egentligen behöver ni astma mediciner, airomir och pulmicort, men jag har inte tid att berätta för dig hur dom fungerar. Du får flytande Ventoline istället." GAAHHHH! Klart sonen ska ha de mest effektiva medicinerna. Vi hade ju haft pulmicort och airomir tidigare så till slut fick vi dem på recept igen. Sedan bad jag om ett intyg till försäkringskassan eftersom Christian varit sjuk nyligen. "Det behöver du väl inte, han kan väl gå på dagis om två dagar?" HALLÅÅÅÅ! Han har andnöd och 40-graders feber! Hmprf, fick ett sjukintyg för 4 dagar i alla fall.
Svindyra medicner blev det, men dom hjälpte effektivt så att Christian fick lättare att andas.

På Ålandsbåten hade Ronny köpt superfina motorcyklar till barnen, hållbara med breda hjul så att dom verkligen går att köra med för barnen.
Barnen fick motorcyklarna på måndagen när Ronny kommit hem från jobbet.

       Ja, ja, det var sent på kvällen och Angelica ville inte riktigt vara med på bild. Tack pappa för dom fina motorcyklarna!


Lördag 28/3

En vanlig slappar-helgdag, nåja, nästan. Vi åkte hem till James en sväng.

       


Christian har alltid gillat hundar, fast han har också träffat flera stycken under sin uppväxt. När vi bodde i Sollentuna så var det några vänninor som hade hund, min mamma hade hund också när Christian var liten. Angelica var lite mer skeptisk mot hunden. Hunden på bilderna är James och heter Wille.

En granne till James kom förbi med en av sina hästar också. Grannen tyckte att jag var välkommen närsom helst att rida hur mycket jag ville. Synd att det är så långt att åka till Kårsta. Hästar är ju så härliga djur.

Ibland saknar jag verkligen mina hästar, hoppas dom mår bra i himlen!

Fredag 27/3

Denna förmiddag hade vi en tid med Chistian till talpedagogen precis före lunch. För att roa barnen före detta möte så åkte vi till en lekpark här i Norrtälje. Det blåste massor, men det märkte inte barnen, dom hade roligt!

   


Roligast var nog i alla fall rutschkane-röret! Angelica fick åka i mitt knä, hon skrattade också massor.

Hos talpedagogen blev Chistian sådär tyst och förlägen som han brukar vara hos okända personer. Lite synd, svårt för talpedagogen att göra en rättvis bedömning av Christian. Nåja, han litar på mitt ord i alla fall att Christian ständigt lär sig nya ord.

På kvällen fick båda barnen feber.... Usch, vad elak jag kände mig som dragit ut barnen i blåsten.

Risigt ris

Näedå, snarare fjäderfyllt ris! Det blir så fint med fjädrar tycker jag, vårligt med alla fina färger!Årets påskris här hos oss!

Christians påskpynt

I onsdags så fick Christian göra påskpynt på förskolan, dom blev riktigt fina tycker jag!Färgglatt och gulligt, precis som jag vill ha påsken!

Hemmasydda påsk kläder

I onsdags kväll panik sydde jag påsk kläder till barnen, det skulle vara färdigt tills igår (torsdag). Jag hann nästan...

   

Christian och Angelica som påskgummor!


Hade velat haft varsin skjorta till dem också, men tiden sprang i från mig. Känner mig ändå nöjd, tyckte det blev vårligt och färg glatt med inslag av Vågade Ränder (tröjorna) också.


Huvudbonaden, förklädet och kjolarna har jag sytt. Kjolarna syns knappt framifrån, förklädena skulle nog varit lite mindre.


Apropå kjolar, hur syr man såna? Jag trodde i min enfaldiga stress att det var bara att vika ihop en rektangel, sy ihop och sätta gummiband i en fåll i ovankant... Näedå, då blev det ju ingen plats att röra benen. Med det lilla tyg jag hade så försökte jag då istället att göra kjolarna i två delar med lite utvidgning nedåt fötterna till. Blev väl hyfsat... Lilltjejens kjol blev för kort över rumpan, glömde att blöjan lyfter upp en del tyg. Hennes kjol fick jag dessutom sy av två olika tyger, tyget räckte inte.

     

Christians kläder till vänster och Angelicas kläder till höger.


Christians kjol var den första jag sydde, därför är den lite mer snäv nere vid benen. Bättre lycka en annan gång förhoppningsvis?
OBS! Syna inte mina overlocksömmar, dom är inte riktigt bra. Overlock maskinen har stått här oanvänd i säkert 3 månader och så packade jag upp den häromkvällen och upptäckte att beskrivningen var på tyska. Gaaahhh!!! Nåja, jag lär mig nog vad det lider.

GLAD PÅSK!!!


ZZZZZZZZZZ......

Japp, min blogg har sovit lite granna.

Vi har haft alldeles för många besök utav virus här hemma.

Jag vill ha antivirus för människor!!! Snälla uppfinn sådant åt oss, någon?

Christian fick ett elakt virus i halsen som gjorde att halsen svullande upp och så fick han andnöd. Jobbigt. Angelica och jag har varit superförkylda, sådär så det nästan känts som öroninflammation och bihålsinflammation på samma gång.

Christian gjorde jättefina påskpynt på dagis igår, önskar vi kunde göra huset påskfint. Men vi har ju inga påskpynt, bortsett från Christians skapelser. Morr!

Om det är möjligt så önskar jag mig påskpynt i julklapp! Fast det finns väl inga påskpynt kvar att köpa när det närmar sig jul?

Nåja, barnen är påskgummor idag i alla fall, lägger ut bild senare! Fast promenera till grannar hoppar vi nog, regnet öser ned.


GLAD PÅSK!!!RSS 2.0