Påskhajk 2013

Jag har varit med om en alldeles fantastisk upplevelse!!! En påskhelg i det vilda, i fjällen med nedåt minus 25 grader på nätterna. Vi sov under presenningar. Så vackert, så mysigt, så lugnt.
 
      
 
På vägen dit (långfredagen) stannande vi vid Kall kyrka som ligger så otroligt vackert! Vid utflykts starten blev det till att lasta skotrarna. Resan till lägret startade vi från Kalls Böle. En bit upp på fjället skulle det sedan resas läger. Lägerplatsen hade vi vid Tyckeltjärn.
 
   
 
Läger resningen och utflykt ännu högre upp på fjället jämfört med lägret tog nästan hela fredagen i anspråk. För att hinna se solnedgången denna kväll fick Johan fullkomligen kör ikapp solen med skotern. Tvärs över Tyckeltjärn och upp på en kulle så solen skymtades över trädkronorna. Han lyckades!!! Och ja, vi är så där otroligt lyckliga tillsammans som det ser ut på fotot till höger.
 
   
 
Ett påskris hade vi förstås i lägret. På påskaftonen tog älsklingen och jag en tur med skotern till skoter caféet i Sulviken, som ligger i närheten av Tyckeltjärn.
 
   
 
Till vänster görs det iordning påskbuffé, på nästa bild är buffén uppdukad. På eftermiddagen blev det sedan dags för att äta påskbakelse uppe på Tyckelvalen. En topp med underbar utsikt!
 
      
 
Efter kvällsmaten i lägret åkte vi åter upp på Tyckelvalen för att se på solnedgången och äta dessert, kladdkaka med grädde. På bilden till höger skymtas Åre Skutan.
 
 
 
Min älskling till vänster och jag till höger.
 
   
 
På påskdagen åt vi frukost och lunch i lägret. Denna förmiddag packade vi ihop lägret och väl tillbaks från lägret så lastades några skotrar upp på släpvagnen.
 
En helt otrolig upplevelse har det varit denna helg!!! Tack alla som gjort påskhajken möjlig att tycka om. Och att längta tillbaka till!!!
 
Maten vi åt:
 
Långfredag
Frukost - Havregrynsgröt och mackor, "hemma" i Johans föräldrars fjällstuga
Lunch - Silltårta, vid Tyckeltjärn
Kvällsmat - En god hemlagad kött- och bön gryta, vid Tyckeltjärn
Kvälls snacks - Hembakad bröd, knäckebröd och någon slags påskröra, vid Tyckeltjärn
 
Påskafton
Frukost - Hembakat bröd och varma koppen, vid Tyckeltjärn
Lunch - Påskbuffé, vid Tyckeltjärn
Mellanmål - Påskbakelse, vid Tyckelvalen
Kvällsmat - En god hemlagad gulaschsoppa, vid Tyckeltjärn
Dessert - Kladdkaka och grädde, vid Tyckelvalen
 
Påskdagen
Frukost - Varma mackor och varma koppen, vid Tyckeltjärn
Lunch - Grillad korv, vid Tyckeltjärn
Kvällsmat - Nyfångad öring i gräddsås med kokt potatis och grönsaker, "hemma" i Johans föräldrars fjällstuga
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-mail,(visas bara för mig)

Var finns du någonstans?

Skriv din kommentar:

Trackback

RSS 2.0